Om je dromen waar te maken moet je ver vooruit durven kijken en ze al als gerealiseerd beschouwen. Je vooral niet laten afschrikken door wat je nog niet weet. Je kan niet alles onder controle hebben.
Er stoutmoedig voor gaan met wat je al weet en wie je al kent en onderweg vinden wat je nog niet weet of hebt, is de boodschap.
Dit is wat Richard van der Lee, een van de bezielers achter de Alfabetboeken, heeft gedaan.
Onder het motto ‘Veranderen begint met delen’ werd een tijdelijke vloeibare organisatie gecreëerd met mensen die belangeloos hun kantelmomenten delen om anderen te inspireren. Die momenten in hun leven die hen op een andere, meer positieve manier hebben doen aankijken op gebeurtenissen in hun persoonlijk leven of in de samenleving of in het onderwijs of bij organisatievernieuwing. Zowat 96 auteurs uit Nederland en België, een redactieteam van 18 personen en 12 partners die het project ondersteunen werden onderweg gevonden.
Het idee dat ontsproot op 28 november 2014 heeft geleid tot ‘Het kantelingsalfabet’ dat op 1 april 2015 verschijnt. Als eBook wordt het kosteloos aangeboden. Voor de gedrukte versie betaal je slechts € 7,49.
Over de inhoud zegt Jeroen Ogiers, één van de auteurs, het volgende: Het is heel divers. Sommigen van ons zijn op jonge leeftijd geconfronteerd met gebeurtenissen in hun leven of zijn ‘anders’ dan de gemiddelde mens. Anderen zijn succesvol manager en liepen aan tegen niet-willende medewerkers. Weer anderen werk(t)en in de zorg of zijn geëngageerd kunstenaar. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal kijken we op onze eigen, andere manier tegen de wereld van nu aan. Allemaal hebben we ideeën hoe het anders kan. Allemaal zijn we in actie.
Meer over dit initiatief hoe je van niets iets kunt maken en een preview van enkele hoofdstukken uit het boek, vind je
via deze link.