MIJN SOCIALMEDIATIPS VOOR JOU
Nieuwsbrief 14, 6e jrg, 21 aug 2017
FOTO
gevonden op Pinterest
 
 
(Ze hebben elkaar online ontmoet...)
 
Tijdens de vakantie...
Even opfrissen
Welkom terug na de zomerrust! Behalve vakantievieren was het voor mij een zomer met workshops, bijgewerkte sites en nieuwe blogs. Ook besloot ik om mijn Google+ links op de sites en in deze nieuwsbrief (onderaan bij 'waar kun je me vinden') te verwijderen. Google+ bestaat nog wel, maar echt in de marge. Overigens heb ik Instagram toegevoegd, had ik natuurlijk al veel eerder moeten doen!
 
 
Annet van Betuw
 
De socialmediastrategie van PSV
Achtergrondverhalen over hoe grote bedrijven social media inzetten vind ik altijd interessant. Jaap van Zessen van het AD interviewde Guus Pennings, manager marketing en media van PSV over hun socialmediastrategie en schreef een samenvatting voor Marketingfacts. Een link naar het interessante interview (podcast) staat onderaan het artikel, maar je kunt de podcast ook rechtstreeks beluisteren.
 
Instagram stories: hoe werkt het?
In het interview met Guus Pennings (zie hierboven) komt duidelijk naar voren dat jongeren massaal op Instagram zitten. Belangrijk te weten als je je via social media op jongeren richt; PSV is er daarom behoorlijk actief. Een bijzondere functie op Instagram is 'stories'. Laura Vink legt in haar blog op haar site uit hoe het werkt. Handig. Je kunt de uitleg overigens ook op een blog op Instagram zelf lezen, in het Engels, waar ook deze afbeelding vandaan komt.
 
Frodo in het vliegtuig
Ik weet echt niet of Air New Zealand het filmpje nog afdraait in haar vliegtuigen (want van 2014). Toch laat ik je dit YouTube-filmpje graag zien, want het is bijzonder hoe de spelers uit de 'hobbit' je vertellen over de veiligheidsmaatregelen. "The Most Epic Safety Video Ever Made" (4min38sec)
 
Waar kun je me vinden
Follow Us on Facebook
Follow Us on Facebook
Follow Us on Twitter
Follow Us on Pinterest
Follow Us on LinkedIn
Follow Us on YouTube
Follow Us on E-mail