Producentbyrån Nyhetsbrev 18 maj 2021

Välkommen till vårens näst sista nyhetsbrev!
Och återigen undrar vi hur det gick så snabbt från minusgrader till stadiga 14 plusgrader och ihållande sidledes regn? Göteborgsvåren alltså, vilken grej.

Men men, nog snackat om vädret… Här på kontoret tuffar arbetet på med både gamla och nya uppdrag. Det vi har märkt den senaste tiden är att fler och fler aktörer inom det fria dansfältet har hört av sig och vill jobba med oss. Det känns såklart fantastiskt fint! Dels för att vi såklart vill jobba med och stötta dansfältet i stort. Men det betyder även att trots allt, mot alla odds och alla hinder som den här j*vla pandemin har inneburit för kulturens hela infrastruktur, så kämpar folk på och skapar fantastisk danskonst. Det gör oss både peppade och ödmjuka. All respekt till alla er konst- och kulturaktörer som fortsätter att kämpa i denna monumentala motvind. Fortsätt med det.

Nu hoppas vi på att vaccineringarna rullar på och att restriktionerna lättar i takt med att smittspridningen förhoppningsvis minskar. Så att vi snart kan ses igen och ta del av både kultur och sköna parkhäng. När det slutar regna då såklart. Vilket det gör vilken dag som helst. Eventuellt.

Hälsningar
 
Producentbyrån
 

GRUPPER
Danskompaniet Spinn
Den 11-12 maj återvände Spinn till stränderna i Kungshamn och Hunnebostrand. Dansarna Felicia Sparrström och Hannah Karlsson ledde en uppskattad Skapande skola-workshop utomhus för årskurs 6 med temat skräp. Och utomhus-satsningarna fortsätter på särskolor i Mölndals Kommun under vecka 22 med workshopen Klot & Klimat.

Den internationella websidan Disability Arts samlar information om aktörer som arbetar på ett inkluderande sätt, och nu finns även Spinn med! Här hittar du länken. Ett ytterligare steg i Spinns tillgänglighetsarbete är här i och med den textade introduktionsfilmen för föreställningen Hannah Felicia. Se filmen här!

Cinars är en av världens främsta mötesplatser för scenkonst och äger rum vartannat år i Montreal, Kanada. För att verka i pandemin har Cinars skapat den digitala mötesplatsen Cinars Web som pågår 25-28 maj. Inför detta var Spinns konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg med och deltog i en introduktion av Nordberg Movement. Tillsammans med ett antal av Danscentrums medlemmar, som var utvalda att medverka under Tanzmesse 2020, fördes det spännande samtal kring strategier för internationellt nätverkande.

Spinnstudion används just nu flitigt av scenkonstnärer från Göteborg och Västra Götalandsregionen. Under maj pågår en process med Dansinitiativet, som med dansaren och koreografen Moa Westerlund gör en dialektal djupdykning i kroppens musikalitet. Läs mer här!
 
Bild för workshopen Klot & Klimat. Illustration: Emilia Wärff
 
 
PROJEKT
Step
Nu har önskemål från arrangörer i regionen börjat trilla in och intresset för att presentera föreställningar under Step festival 2022 är stort! Vi är inne i ett spännande arbete där ett gediget turnépussel med både föreställningar och workshops ska läggas. Som det ser ut just nu har vi 8 stycken olika dansföreställningar från nordiska och europeiska länder som ska gå på turné i regionen och spelas i Göteborg. Vi håller på information om namn på både kommuner och kompanier ett tag till, men vi längtar efter att få dela de här härliga nyheterna med er alla!

www.stepfestival.se
 
Foto: Lina Ikse

 
JUST NU...
Just nu jobbar vi på Producentbyrån även med Språng och scenkonstkollektivet mold vad gäller administration. Vi arbetar även vidare med processledningen av projektet Gör plats!, den nationella turnéstrukturen På Turné samt med dansaren och koreografen Liza Penkova.
Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

tel - 0728-58 76 38 
mail - info@producentbyran.se