Banner Gomde Denmark
Nyhedsbrev - Marts 2017
Kære sangha og venner af Gomde
 
Tibetansk nytårsfest på Gomde i februar 2017  
 
Gomde havde inviteret til "Losar" - tibetansk nytår, som traditionen tro blev fejret over flere dage med et virkeligt godt program - praksis, dans, quiz, god mad og party. 35 gæster fra nær og fjern dukkede op og hyggede sig max. Er vi ved at starte en ny tradition på Gomde?
 
 Kurser og arrangementer
 
 
Påske-retreat med Erik Pema Kunsang 13. - 17. april
Igen i år kan du komme på påske-retreat på Gomde med Erik Pema Kunsang.
Denne gang vil Erik undervise i, hvordan man kan arbejde med sit sind, så det bliver frit og parat til at takle hvad som helst.
Hvordan kan man være harmonisk indeni, samtidig med der sker tusind ting omkring en?
Vi har uanede dybder og ubenyttede evner. De kan bringes frem bevidst, samtidig med man er nærværende, tolerant og venlig.
Dette retreat er for både begyndere og erfarne. Under retreatet vil Erik være tilgængelig for personlige interviews.
 
Du kan læse mere om påske-retreatet og tilmelde dig HER
 
Du kan også læse mere om temaet i et essay af Erik Pema Kunsang HER
 

Cloudless Summercamp 2017

 

Gomdes summercamp er traditionen tro delt op i to kurser:
 

ÅBNE ØJNE - En introduktion til virkeligheden med Chökyi Nyima Rinpoche 28. juni - 2. juli 

I år vil Chökyi Nyima Rinpoche undervise med udgangspunkt i sin nye bog ÅBNE ØJNE.
I enkle anvisninger og med varme og humor giver Rinpoche sit bud på, hvordan vi kan lære at håndtere livets svære situationer, udvikle ægte kærlighed og finde modet til at leve livet med en åbenhed, der ser og omfavner verden, som den virkelig er.
Kurset vil være en introduktion til virkeligheden gennem vores iboende åbenhed.
Du kan læse mere om kurset og tilmelde dig HER
Husk early bird inden 1. maj!

Sindets Natur med Chökyi Nyima Rinpoche  2. - 6. juli

Indsigten i sindets natur er kernen i den tibetanske buddhistiske visdomstradition. Ved at erkende sindets natur har utallige udøvere opnået befrielse og oplysning. Dette seminar bygger på det fundament som er skabt under det foregående kursus. Her vil Rinpoche fortsætte undervisningen med fokus på at erkende sindets natur.
Da træning i sindets natur afhænger af anvendelsen af særlige metoder, begynder kurset med en hel dags tantrisk gruppemeditation, kaldet "Ocean of Amrita".
Herefter tager Rinpoche udgangspunkt i teksten "Key Points in Dzgochen Practice" af Yenpa Lodey (the Carefree Vagrant), og giver direkte instruktion i genkendelsen af sindets natur, ligesom han vil guide os i, hvordan vores meditation forbliver stabil.
Du kan læse mere om kurset og tilmelde dig HER
Husk early bird inden 1. maj!
 
Chokling Rinpoche kommer til Gomde i sensommeren

 

Vi glæder os til i næste nyhedsbrev forhåbentligt at kunne annnoncere datoerne. Vi åbner for tilmeldinger til kurset, så snart den endelige dato er på plads. 

 
Phakchok Rinpoches har aflyst sit besøg besøg på Gomde i 2017
 
Phakchok Rinpoche kommer desværre ikke til Gomde i 2017 som annonceret i sidste nyhedsbrev. Han har valgt at prioritere sin tid, så han er mere i Nepal hos sine lærere og munke og vil derfor slet ikke besøge Europa i år.
 
Tværkulturel koncert d. 6. juli med Lama Tenzin i Århus
 
Det er en stor glæde, at vi på den sidste aften af dette års Summercamp med Chokyi Nyima Rinpoche, får mulighed for at afholde en koncert med Lama Tenzin, der er kendt af hele sanghaen for sin uforlignelige dybe melodiske stemme. 
Til koncerten vil Lama Tenzin synge på tibetansk, han vil blive akkompagneret af Kiku Day, der er en meget kompetent fløjtespiller på shakuhach -  en japansk bambusfløjte og Bjørnar Kaldefoss Tveite på kontrabas.
Koncerten vil blive afholdt torsdag den 6. juli om aftenen på Dokk1 i Århus. Hold øje med hjemmesiden og Facebook for billetsalg.
 
Vi glæder os til at se jer alle og jeres venner - spred nyheden!
 
 
 
 
Regelmæssig lørdagsmeditation på Gomde- Kig forbi! 
 
Du er altid velkommen til lørdagsmeditation kl. 14 - 16 på Gomde.
De der har lyst mødes og praktiserer "Concise Daily Practice" (den korte Guru Rinpoche Yoga) med efterfølgende meditation. Vi slutter af med kaffe, te og kage og tid til at snakke sammen eller en travetur i bakkerne.
 
 
 
 Nyt fra Gomde
 
 
Bedre sikkerhed på Gomde
 
Det har i lang tid været et ønske, at forbedre sikkerheden på Gomde, og det gør vi nu ved at lave en ekstra flugtvej fra Lamahusets 1. sal med en gangbro fra gavlen over mod stupaen. Herudover kommer der brandalarmer på alle værelser samt flugtvejsoversigter. 
Gomde får også falckabonnement, ligesom vi arbejder på at få en hjertestarter.
    
Nyt fra sanghaforeningen
 
 
Sanghaforeningen skal have ny formand
 
På Chökyi Nyima Rinpoches anmodning, valgte Kathrine at tage bolden op som direktør for Gomde efter Andreas. Kathrine, der har været formand i fire år for Sanghaforeningen, har derfor valgt at trække sig som formand. I de fire år, hvor Kahtrine har været formand for bestyrelsen, er der blevet skabt yderligere struktur og retning for Sanghaforeningens arbejde. Derfor vil vi til sommer på generalforsamlingen d. 2. juli vælge en ny formand og bestyrelsen vil konstituere sig på ny. 
 
Formandsposten er et meget vigtigt job. Formanden arbejder tæt sammen med fonden om alle opgaver, ideer og ændringer på Gomde. Det er vigtigt, at formanden er generelt respekteret i sanghaen, er god til at snakke med og lytte til alle, kan lide at have overblikket uden at fortabe sig i detaljer og sidst men ikke mindst - har lyst til at gøre en forskel på Gomde. Formanden står også i spidsen for foreningens bestyrelse og har ansvaret for bestyrelsens arbejdsgange.
Så hvis du har en leder i maven og godt kan lide at tage ansvar, så har du muligheden nu!
Kontakt Kathrine for at høre mere.
 
Auktion på Facebook - overskuddet går til Gomdes nye indgangsparti
Følg den friske auktion på Facebook, hvor al overskud går til indgangspartiet. Auktionen er alles mulighed for at komme af med alt - fra håndmalede thangkaer og bøger til sweatre og lænestole - alt...
Idéen er, at prisen på varen doneres til indgangspartiet og at "køber" og "sælger" individuelt aftaler afhentning.
Følg, sælg og byd på auktionen HER
 
Se uddybende om indgangspartiet på Gomdes hjemmeside HER
På nuværende tidspunkt er det indsamlede beløb: 58058,- kr.
Hvis vi alle spæder til, så sker det!
 
Tara på dansk?
Tara’s Tre Fortræffeligheder er Chökyi Nyima’s online meditationsprogram, der guider dig gennem hele den buddhistiske vej trin for trin.
Programmet bliver oversat til flere sprog, og en lille gruppe arbejder frivilligt med at få programmet ud på dansk.
Men de har brug for din hjælp til at komme videre! 
Videoredigering skal foretages af en professionel og koster penge.
Ethvert bidrag til formålet stort som småt modtages med stor taknemmelighed. Bidrag modtages på Tara-programmets donationskonto: Reg nr.: 6845 Konto nr: 0002110742 , skriv: TTF på indbetalingen.

Du kan også donere via Mobile pay nr:
61374283 , skriv: TTF på indbetalingen .
Du kan læse mere om projektet HER
 
 
Bliv en del af vores dharmacenters frivilligteam
Hvis du gerne vil støtte dharmaen, så har du chance for at blive tættere knyttet til Gomde og blive en del af vores dharmacenters frivilligteam.
Du kan se alle de forskellige jobs på hjemmesiden HER
 
Indbetaling af  kontingent til sanghaforeningen for 2017 - Kom så !
 
Husk din indbetaling til Sangha foreningen.
 
Overfør 100 kr. til Sydbank, reg: 6845 kontonr: 0001440900
 
Hvis du gerne vil forblive medlem er det være nemmest for dig og for os, hvis du opretter indbetalingen som en fast bankoverførsel én gang om året i januar måned. Mange tak!
 
Mange har indbetalt 50 kr. fordi de endnu ikke har rettet den faste bankoverførsel, så gå venligst ind og tjek din automatiske overførsel for at se om beløbet er sat til 100 kr. årligt.
 
 
 
Tak fordi du læste med!
 
 
 
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på: gomde@gomde.dk
 
Kærlig hilsen,
 
Gomde
 
gomde@gomde.dk
www.gomde.dk
https://www.facebook.com/gomde.dk
 
 
BLIV MEDLEM AF SANGHA-FORENINGEN
Alle kan blive medlem af foreningen Rangjung Yeshe Sangha (RYS).
 
Se hvordan her.
 
Rangjung Yeshe Sangha arbejder for at Gomdes Sangha involveres aktivt i beslutningsprocesser og aktiviteter på Gomde. Foreningen samarbejder med Rangjung Yeshe Fonden, der ejer de fysiske rammer på Gomde, om bl.a. planlægning og afholdelse af kurser, vedligehold og tilbygning.
 
Som medlem af Foreningen Rangjung Yeshe Sangha modtager du intern information om Gomde, bliver involveret i beslutningsprocesser, f.eks. via generalforsamlingen, og kan trække donationer fra i skat.
 
Sangha-foreningen vokser hele tiden og vi vil gerne byde alle nye hjerteligt velkommen. Vi håber at dette nyhedsbrev har været med til at give dig et indblik i Sanghaens arbejde.
 
DONATIONER
Al aktivitet på Gomde muliggøres af almindelige menneskers opbakning til stedet. Donationer er en simpel og vigtig måde at bidrage på. Mange vælger at give et fast månedligt beløb.

Vil du også donere til Gomde? Se hvordan her.

Hvis du donerer til Gomde via Sangha-foreningen kan du få skattefradrag på alle donationer (den øvre grænse for fradrag er 15.200 kr. i 2016). For at få skattefradrag skal du altid skrive dit cpr nr. på bankoverførslen.

Hvis du allerede donerer og er i tvivl om du får skattefradraget, kan du kigge på din årsopgørelse eller skrive til Bo Frederiksen på gomde@gomde.dk

Obs. Donationer til Rangjung Yeshe Fonden muliggør ikke skattefradrag.
Tjek hvordan ved den enkelte om donationen går til Sangha foreningen eller til Rangjung Yeshe Fonden?
 
 
Har du ideer, kommentarer eller andet til nyhedsbrevet,
er du velkommen til at skrive til gomde@gomde.dk
Website: www.gomde.dk