Lees deze mail in je browser
 
Nieuwsbrief Vrienden van Amelisweerd
Beste vrienden en vriendinnen van Amelisweerd,
Nog even en het is niet de sneeuw maar het zijn de sneeuwklokjes die de landgoederen wit kleuren. Eerst staan we echter stil bij alle donateurs die ons het afgelopen jaar weer royaal gesteund hebben. En we blikken terug naar december toen het regio-alternatief voor de verbreding van de Ring Utrecht werd gepresenteerd. Daarna kijken we, reikhalzend, vooruit naar het voorjaar.
Naast vogel- en stinzenflora-excursies (daarover meer in een volgende nieuwsbrief) gaan we in maart een stinzenplantencursus geven voor mensen die ons willen komen versterken.
Over dit alles lees je meer in deze nieuwsbrief.
 
Tieneke de Groot
Jos Kloppenborg
AnnA Adrichem
Lynn Kragten
 
Nieuws
 
Dank voor alle gulle giften in 2023
 
Het afgelopen jaar hebben we weer nieuwe tientjesleden kunnen verwelkomen als Vriend of Vriendin van Amelisweerd. Onze tientjesleden, maar ook vele anderen, zijn zeer royaal geweest met extra donaties en soms met een mailtje om ons veel succes te wensen.
We willen iedereen heel hartelijk bedanken voor deze financiële en emotionele steun die we allebei goed kunnen gebruiken. De donaties reserveren we grotendeels voor juridische ondersteuning ten behoeve van het beroep tegen de verbreding van de Ring Utrecht. Daarnaast gebruiken we een deel voor educatieve activiteiten die we aan het opzetten zijn. Over dat laatste lezen jullie in deze en volgende nieuwsbrieven nog meer.
 
Een nieuw jaar betekent ook dat je je (tientjes-)lidmaatschap kunt verlengen als je dat nog niet gedaan hebt. Je kunt het geld overmaken op: NL21 INGB 0004 056 570 t.n.v. Vereniging Aktie Amelisweerd te Utrecht, met vermelding dat het om je lidmaatschap voor 2024 gaat. Automatisch verlengen kan uiteraard ook.
Alvast bedankt voor jullie steun!
 
Regio Utrecht presenteert onderzoek Alternatief Ring Utrecht
 
Woensdagavond 20 december presenteerden gemeente en provincie Utrecht een alternatief plan voor de verbreding van de A27. Het is een door de regio breed gedragen plan waarin de snelweg ter hoogte van Amelisweerd niet verbreed wordt. De maximale snelheid wordt aangepast naar 80 km, zodat er meer rijstroken passen en er geen dure, technische hoogstandjes nodig zijn om de betonnen bak te verbreden. De kap van honderden bomen in het Markiezenbos en aan de overzijde van de A27 is hierdoor dan niet nodig. 
Daarnaast scoort dit alternatief veel beter op het vlak van gezondheid, verkeersveiligheid, milieu en de file-aanpak. En niet te vergeten: het is stukken goedkoper! Dus regering: tel uit je winst.
Lees meer op de site van de Kerngroep Ring Utrecht.
 
Cursus Stinzenflora in maart
 
Straks bloeien er weer velden met sneeuwklokjes, bosanemonen, voorjaarshelmbloem en andere voorjaarsplanten op de landgoederen. We willen graag meer mensen van deze kleurrijke pracht laten genieten. Wil je ons een handje daarbij helpen, en wil je meer weten over het hoe en wat van deze voorjaarsflora, dan kun je in maart een korte cursus bij ons volgen.
Deze driemiddaagse cursus is vooral bedoeld voor geïnteresseerden die samen met ons de opgedane kennis via excursies willen doorgeven. Bijvoorbeeld via het ontwikkelen van stinzenflora-excursies, of via het daadwerkelijk geven van een excursie. We willen namelijk ons excursieteam en onze gidsenpool uitbreiden, zodat we vaker en met meer gidsen excursies kunnen geven.
 
Save the date: ledenvergadering zaterdag 13 april
 
Zaterdagmiddag 13 april houden we onze jaarlijkse ledenbijeenkomst/-vergadering vanaf 14.00 uur op de Hooizolder in de Veldkeuken. Alle betalende leden zijn welkom om te horen wat we in 2023 hebben gedaan en wat de plannen voor het komende jaar zijn.
Na de vergadering is er een lezing en een drankje en hapje.
Meer nieuws over de agenda, de lezing en het aanmelden voor de vergadering volgt nog.
 
 
Steun ons!
  
Belangstelling voor ons werk voor de landgoederen?
Iedereen die een bijdrage wil leveren aan onze activiteiten is zeer welkom! We houden ons met verschillende thema’s bezig. Schroom niet om je ideeën met ons te delen! 
 
Ben jij nog geen lid van de Vrienden van Amelisweerd? Met een jaarlijkse donatie van een tientje mag je je al Vriend of Vriendin noemen ;-) Hogere donaties zijn uiteraard zeer welkom voor activiteiten ter bescherming van het bos en voor educatieve doelen. 
  
Steun ons met een donatie
Iedereen kan ons steunen door een (jaarlijkse) donatie over te maken op: 
IBAN NL21 INGB 0004 0565 70
t.n.v. penningmeester Aktie Amelisweerd / Vrienden van Amelisweerd te Utrecht.
  
Als je daarna ook je e-mailadres stuurt naar info@vriendenvanamelisweerd.nl, dan kunnen we je een bedankje en de volgende nieuwsbrief sturen!
   
  
Vrienden van Amelisweerd
 
 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief of omdat je een contact bent van de Vrienden van Amelisweerd. Uitschrijven of je gegevens wijzigen kan eenvoudig via de link onderaan deze nieuwsbrief.