MIJN SOCIALMEDIATIPS VOOR JOU
Nieuwsbrief 6, 6e jrg, 27 maart 2017
FOTO
gevonden op Pinterest
 
 
Een beetje 'freaky' is het wel, deze nieuwe draadloze technologie...
Nieuw EBoekje: LinkedIn voor starters
Sinds kort is de nieuwe layout van LinkedIn in heel Nederland 'uitgerold'. Dat betekende dat ik hard aan de slag moest om mijn EBoekje voor starters te herschrijven. Dat is nu klaar; je kunt "LinkedIn: Je profiel" weer gratis downloaden.
Welkom
Er zijn nogal wat abonnees op deze nieuwsbrief bijgekomen, o.a. door het gratis LinkedIn-boekje, maar ook door de aandacht voor het winnen van de Zeldzame Engel Award. Welkom!!
In mijn nieuwsbrieven komen vooral social media aan de orde; af en toe bewandel ik een zijwegje zoals het stukje hieronder. Oude nieuwsbrieven kun je teruglezen op mijn site. Heb je vragen of tips? Ik ontvang ze graag!
Annet van Betuw
Hoe verwijder je oude wifi-inlogs?
Met mijn laptop en smartphone zit ik nogal eens op wifi-netwerken van anderen. Ik probeer openbare (niet beveiligde) te vermijden ivm hacken. Doe ik het toch, dan verwijder ik ze zo snel mogelijk, wat ik trouwens ook doe met andere inlogs van min of meer openbare plekken.
Misschien overdrijf ik wat, maar ik voel me er toch wel prettig bij. Op Veiliginternettten staat goed omschreven hoe je draadloze netwerken van je apparaat kunt verwijderen.
Zo werkt blokkeren op Facebook
We blijven even in de waarschuwingssfeer, omdat ik door verschillende mensen ben gevraagd wat ze moeten doen met uitnodigingen van onbekenden op Facebook. Ik schreef er eerder een blog over (Hoe herken je een nepaccount). Op Facebook zelf staat goed uitgelegd hoe je mensen kunt blokkeren, want dat is toch wat je uiteindelijk gaat doen.
Het echte leven is terug op social media
In Frankwatching schrijft Nina Hoek van Dijke in Perfectly Imperfect, waarom het 'echte' leven terug is op social media. Een interessant artikel. Ze signaleert nieuwe trends onder jongeren op social media: perfectly imperfect en 'extreme reality'. Het is volgens haar een tegenreactie op het 'perfecte leven' op social media. 
 
Op groen
Ah, heerlijk, voorjaar. Natuurlijk ging ik op zoek naar een toepasselijk filmpje op YouTube en vond er een over verkeerslichten. Die gaan ook op groen: going green (4min44).
 
Waar kun je me vinden
 
Follow Us on Facebook  Follow Us on Facebook   Follow Us on Google+  Follow Us on Twitter  Follow Us on Pinterest  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on YouTube  Follow Us on E-mail