Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE SUPPORT-NIEUWSBRIEF 2,
 
MEI 2018
Bezoek ons op Support 2018!
Van 30 mei t/m 2 juni is rdgKompagne weer te zien op de tweejaarlijkse Support beurs, Nederlands grootste beurs voor mensen met een bewegingsbeperking, hun familieleden, begeleiders, mantelzorgers en professionals. U kunt ons vinden in hal 8, stands E026 en E036. Via de onderstaande banner kunt u gratis toegangskaarten bestellen. U bent van harte uitgenodigd!
 
Uitnodiging Support 2018
 
In deze goed gevulde nieuwsbrief laten wij u graag zien wat u op Support van ons kunt verwachten...
 
Al 25 jaar vanzelfsprekend
Glossy 25 jaar rdgKompagnerdgKompagne bestaat dit jaar 25 jaar en dat moet gevierd worden!
 
Een glossy boordevol verhalen van cliënten van rdgKompagne, dát leek ons een leuk idee voor ons 25-jarig jubileum.
 
Het is een gids geworden met mooie, enthousiaste, maar ook indrukwekkende en ontroerende verhalen vanuit verrassende invalshoeken.
 
Wilt u ook een exemplaar van onze glossy? Haal 'm op in een van onze stands op Support!
 
ALOHA!
ALOHAALOHA betekent “welkom” en nodigt je uit om te communiceren! Het is een nieuw kant-en-klaar symboolvocabulaire voor kinderen of jongeren die niet of nauwelijks kunnen spreken. Ontwikkeld vanuit wetenschap en praktijk is een uniek Nederlands groeivocabulaire ontstaan.
 
ALOHA wordt officieel gelanceerd op Support! Op woensdag en vrijdag komen de ontwikkelaars het vocabulaire zelf presenteren op de stand van rdgKompagne.
 
 
Oogbesturing voor Acticomm
ReaDyGo BracketMet de ReaDyGo Bracket monteert u een PCEye Plus oogbesturingsmodule stevig onder het scherm van de Acticomm. De Bracket is zo ontworpen dat gebruikers de module of aansluitkabel niet zomaar los kunnen trekken. Zo blijft de Acticomm ook met oogbesturingsmodule net zo’n robuust computersysteem als voorheen.
 
Kom de ReaDyGo Bracket bekijken en de Acticomm met oogbesturing uitproberen in onze stand op Support!
 
 
Indy en Core First
Indy 7 en Core FirstIndy 7 is het nieuwste en ook het kleinste communicatieplatform van Tobii Dynavox. Het is een alles-in-een communicatietablet met een 7 inch scherm en een gewicht van slechts 570 gram. Dankzij zijn compacte formaat neem je hem gemakkelijk mee om overal te gebruiken.
 
Ook verwachten wij binnenkort de Nederlandse versie van Core First Light: het meest uitgebreide kant-en-klare vocabulaire voor Tobii Dynavox platformen. Core First bestaat uit een kernvocabulaire aangevuld met een aantal pragmatische communicatietools, maar ook interessante tools voor cognitieve ondersteuning.
 
 
Koffie en Content
Koffie en ContentDe belangrijkste ontwikkeling van het moment op het gebied van Ondersteunde Communicatie is zonder twijfel de opkomst van kant-en-klare (kern) vocabulaires, die zorgen voor nieuwe kansen voor communicatie en ontwikkeling. Maar het groeiende aanbod maakt de keuze niet gemakkelijker.
 
Voor Support hebben wij daarom een zestal filmpjes laten maken door de filmcrew van Cam on Wheels. Met deze filmpjes willen wij u de kenmerkende eigenschappen laten zien van de vocabulaires Score, Aloha, Crescendo, Core First Light, TouchToTell en PODD COH.
 
Kom u onder het genot van een kop koffie of thee in alle rust verdiepen in deze kant-en-klare content. Na het zien van de filmpjes nog vragen? Onze logopedisten staan voor u klaar!
 
Oogbesturing voor communicatie, bediening en assessments
Een deel van onze stand E026 zullen wij ook dit jaar weer inrichten met verschillende systemen voor oogbesturing. Zo kunt u dit jaar kennis maken met de nieuwe Tellus i5 en EyeMobile Plus. En natuurlijk is ook onze eigen Kojo weer van de partij.
 
IvaluOok helemaal nieuw is Ivalu. Dit is een applicatie die ondersteunt bij het gebruik van de assessment software Gaze Viewer, met kant-en-klare activiteiten in een eenvoudige testomgeving. De Ivalu activiteiten zijn nog volop in ontwikkeling, maar een preview is al te zien op Support!
 
 
Interactief snoezelen, spel, ontwikkeling, therapie
CosmoOnze stand E036 wordt volledig ingericht met materialen voor spel en ontwikkeling voor kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen. U kunt weer naar hartelust komen spelen met onze Kojo, vloerprojectie, tafelprojectie, wandprojectie, Acticomm, Pillo én met het nieuwe Cosmo.
 
Cosmo is spelen, leren, bewegen en vooral plezier maken met lichtgevende “knoppen” en een iPad. Speciale spellen op de iPad doen de slimme Cosmo knoppen van kleur veranderen en maken zo duidelijk welke je wanneer moet aanraken.
 
 
Een iPad als communicatiehulpmiddel
Speech Case
De nieuwe Speech Case van Tobii Dynavox is een behuizing voor de iPad, speciaal gemaakt om de iPad geschikt te maken voor gebruik als communicatiehulpmiddel. Ook deze nieuwe Speech Case is te bewonderen in onze stand op Support!
 
 
Elektrisch omhoog en omlaag
Elektrische hooglaagopbouwMet onze nieuwe elektrische hooglaagopbouw kunt u bijvoorbeeld een oogbesturingscomputer eenvoudig elektrisch naar beneden wegklappen en weer naar boven halen. Het nieuwe ontwerp zorgt voor een compactere opbouw en kan naar verwachting op meer typen rolstoelen gebruikt worden. Speciaal voor Support hebben wij deze nieuwe opbouw op een Flamingo statief geplaatst, zodat u hem zelf kunt uitproberen.
 
 
En meer achter de hand...
In onze stand E026 richten wij ons dit jaar primair op ondersteunde communicatie en oogbesturing, maar vraag ons vooral ook naar onze andere oplossingen! Zo kunnen wij u op Support een sneak preview geven van enkele interessante nieuwe bedieningshulpmiddelen:
 
Open Sesame
Open Sesame is een verrassend goed werkende hoofdmuis voor Android, die gebruik maakt van de camera van uw smartphone.
 
De nieuwe iTremor Mouse en AMAneo kunnen tremoren compenseren bij het besturen van de muis. Interessant is dat de iTremor en AMAneo niet zelf muizen zijn, maar interfacekastjes waarop u uw eigen favoriete muis, joystick of trackball kunt aansluiten. De slimme instelbare tremorfilter zorgt er vervolgens voor dat de muispijl op het scherm geen ongewenste bewegingen maakt.
 
Kom op Support zelf uitproberen hoe goed deze oplossingen voor u werken!
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: like ons op Facebook!
rdgKompagne heeft ook een pagina op Facebook. Door onze pagina te liken, bent u altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshop aanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Volg ons via Facebook
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, of omdat u bent opgenomen in het relatiebestand van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder.