Nieuwsbrief april - mei  2016
Aan het begin van juni kijken we graag even op de laatste twee maanden terug.
 
Het nieuwe motorseizoen is ook qua weer goed begonnen, maar op dit moment dreigt alles volledig onder water te lopen. Echter, alhoewel het hier heel nat is, dreigen in delen van Duitsland ware catastrofes!
 
Hopelijk blijft jullie iets dergelijks bespaard en we hopen natuurlijk weer op een mooi zonnetje in de komende weken!

Kee Bee Run in België
Op 9 april heeft de commandant van het vliegveld "Kleine Brogel" iedereen weer uitgenodigd voor deelname aan de zogenaamde Kee Bee Run. Kee Bee is de roepnaam die door de vluchtleiding gebruikt wordt voor dit militaire vliegveld.
 
Ongeveer 70 zijspancombinaties met hun bemanning hadden bij het mooiste voorjaarsweer gehoor gegeven aan deze oproep. Daarnaast veel oldtimers en een groot aantal solorijders.

De MS-patiënten en licht gehandicapten verheugden zich alweer op een mooie rit met het zijspan. Klokslag 12 uur werden de passagiers aan hun zijspanrijder  voorgesteld en konden elkaar daarna leren kennen. Met een broodje of een zak friet lukte dat best! Om 13 u. viel het startschot en werd de mooie natuur van de Kempen doorkruist. Veel te vroeg naar de smaak van mijn passagier waren we om 17 u. weer terug op de basis. De speciaal voor deze dag opgestelde F-16 jachtvliegtuigen van de Belgische Luchtmacht vormden een mooie entourage om elkaar "tot volgend jaar" te wensen.
 

Deze passagier zit al en kan niet wachten....
(geel = IMZ M-72, 1953   zwart = NAMC Chang Jiang 750 M1, 1963
dus vader en zoon)
 
Mijn passagier verheugt zich al op de Kee Bee-Run !

Ook klassiekers gebruiken een aanhanger
Op de 1. mei j.l. was er in de buurt in Grubbenvorst weer de traditionele M.A.- Motormarkt. Deze M.A.-Motormarkt wordt georganiseerd zodat sponsoren en bezoekers de heel grote Zijspan-Run genaamd M.A.- Run financieel kunnen ondersteunen. En daarnaast is het gewoon heel gezellige motorpret!
 
MOTORWERK is sponsor van de M.A.- Run en wij gebruikten deze gelegenheid om de kersvers aangekomen Jialing JH600B-A in wir/blauw spuitwerk te presenteren. Maar, daarover meer verder beneden.

Het thema is hier de vele klassiekerliefhebbers die de M.A.- Motormarkt ook kennen en hier graag komen om te zoeken naar nét dat ene missende onderdeeltje. Zo ook de rijder van deze schitterende BMW zijspancombinatie die hier met PAV-44 aanhanger te zien is.


MOTORWERK heeft de in India gebouwde INDER aanhanger met 150 ltr. bagageruimte en een fiks groter wiel in het verkoopprogramma opgenomen. Deze INDER aanhanger kent als voorbeeld de tsjechische PAV-44,  maar is groter qua afmetingen.
 
Aangebouwd aan de Royal Enfield Bullet of dergelijke klassieke (of moderne!) motorfietsen levert dit een forse verruiming van de vakantiemogelijkheden op en het ziet er bovendien nog goed uit ook!
 

INDER Trailer - in hoogglans zwart voorradig

Zon, water, Jialing!
Klinkt als een reclame voor een vakantie in een ver, zonnig oord.  Mispoes!
 
Günther Kloppert (organisator van het 2. Jialing Drachenboot Treffen aan de Noordzeekust dit jaar) kent klaarblijkelijk iemand die met Photoshop en dergelijk gereedschap goed overweg kan.....
 
Kijk maar zelf....


Jialiiiiing..... en hop!
(De tweemaster is de Joanna-Saturna)
 
59. Chang Jiang Europa Treffen
Alle Chang Jiang 750 rijders opgelet!
 
Op de volgende website kunnen jullie alle details nalezen van een intussen stevig in de agenda verankerd zijspantreffen. Chang Jiang 750 rijders zijn vriendelijke mensen en daarom heeft de organisatie er geen bezwaar tegen als ook berijders van andere merken aanwezig willen zijn.
 
Klik even op het plaatje en je bent quasi al op de plaats van bestemming. Aan te bevelen is het lezen van "Die einzig wahre Wahrheit"....


 
En wie Russ Meyer niet kent, die raden wij aan even een Google Session te starten...

MOTORWERK sponsort M.A.- Run en M.A.- Motormarkt
Boven werd het al vermeld:MOTORWERK sponsort de Maria Auxiliatrix Run, kortom de M.A.- Run genoemd.

De organisatie heeft de website van de M.A.- Run compleet nieuw vormgegeven en voorzien van nieuwe informatie in de NL en D taal. Ook de historie van deze inmiddels grootste Zijspan-Run met behinderde mensen in Nederland komt aan bod. Vorig jaar waren er maar liefst 250 zijspannen onderweg en dit jaar rekent men met zelfs nog meer deelname van zijspanrijders.

Voor de pupillen die een dag zijspanpassagier kunnen zijn is dit event het hoogtepunt van het jaar.
 
Dus, bekijk deze nieuwe website even op je gemak en misschien heb je daarom ook wel zin om deel te nemen. Camping, lijflijke verzorging het is allemaal prima geregeld.

Een klik op het logo en je wordt geïnformeerd!

 
Tijdens de M.A.- Motormarkt heeft MOTORWERK de nieuwe wit/blauwe Jialing JH600B-A gepresenteerd.


Proost!
 
Enfield 350 Bullet klanten van MOTORWERK komen ook naar de M.A.- Motormarkt!
 
 
Eenmaal gerestaureerd en eenmaal ongerestaureerd , alstublieft!
Nee, dit zijn geen gastronomische begrippen of biersoorten die men in een Belgisch café kan bestellen. Hier worden Royal Enfield 350 Bullets bedoeld!
 
Wij hebben een aantal Royal Enfield 350 Bullets besteld. Een exemplaar is gekocht in de bekende perfect gerestaureerde toestand en heeft bouwjaar 1968. Voor deze in India geproduceerde Enfields al best een vroeg bouwjaar.
 
Maar, het kan nóg vroeger. We hebben ook een ongerestaureerde, originele Enfield 350 Bullet in een goede en tot zelfs voor kort gebruikte toestand laten meekomen. Dit exemplaar heeft zelfs bouwjaar 1964!
 
Toen in 1955 Royal Enfield in Redditch, Engeland, besloot om in Madras (het huidige Chennai) de lergerversie van de 350 Bullet in India zelf te laten assembleren, had men er nog geen weet van dat enkele jaren later het nu zelfstandige India daaruit een eigen motorproduktie zou opbouwen. Daarom is een indiase Enfield 350 Bullet met bouwjaar 1964 werkelijk een heel vroeg exemplaar.
 

De zwarte (restored) en de chokobruine (unrestored) Enfield 350 Bullets
 
 
Jialing JH600B-A in wit/blauw
In onze laatste nieuwsbrief stond te lezen dat wij onze zwarte Jialing JH600B-A demomotor aan onze dealer Achim Kindermann (KMS) hebben verkocht - en hij heeft deze motor inmiddels aan een klant verkocht.
 
Wij hebben daarna een nieuwe zending Jialings binnengekregen en daarna onze eigen, nieuwe demomotor inmiddels gekentekend. Samen met Axel Koenigsbeck (redacteur voor o.a. Motorrad News, Motorrad Gespanne en eigenaar van www.gespann-news.de) is met deze nieuwe "wit/blauwe" een fotoshoot gedaan.
 
De beelden die Axel heeft gemaakt zijn uiteraard voor de genoemde bladen bestemd.
Toch kunnen wij hier iets laten zien aan de hand van door ons gemaakte "making off" plaatjes.

Tip: Axel heeft onze verzekerd dat in de uitgave van begin juli van Motorrad News zijn artikel rond deze nieuwe Jialing JH600B-A in wit/blauwe kleuren zal verschijnen.
 
Axel Koeneigsbeck is geconcentreerd bezig

Zijn motief: de Jialing JH600B-A in wit/blauwe kleurstelling
 
 
NAMC Chang Jiang 750 M1M binnenkort ook in het oosten onderweg
Op zich niks nieuws: de bij de Nan Chang Aircraft Manufacturing Corporation (NAMC) gebouwde Chang Jiang 750 zijn toch altijd al in het (verre) Oosten onderweg geweest?
 
Klopt. Maar, hier wordt het oostelijkste oosten van Duitsland bedoeld. Een nieuwe klant van MOTORWERK had al langere tijd met ons contact. Op 21 mei j.l. was het dan zo ver, Jens en Anke kwamen "uit het verre oosten" gereisd om bij ons een
Chang Jiang 750 M1M aan te schaffen. Dat was in elk geval hun bedoeling. Maar, niet nadat er eerst veel is besproken bij koffie en vlaai en pas na een uitvoerige proefrit. Alles was gelukkig zoals ze het hadden verwacht en per handjeklap was deze fabrieksvernieuwde zijspanmotorfiets (bj. 1965) aan hun verkocht.
 
Marjoleen vindt handjeklap prima, maar nog beter vindt zij het normale contract dat wij daarna hebben laten ondertekenen. Er werden nog enkele extra's afgesproken en in aanstaande weekend wordt de gekochte Chang Jiang 750 M1M in de omgeving van Eisenhüttenstadt van onze trailer afgeladen en aan Jens en Anke overhandigd.
 

Voorzien van grotere tank en een het afdekzeil met apart deurtje wordt deze CJ70M1M binnenkort afgeleverd in het Oosten (van Duitsland)
 
Anke en Jens tekenen het contract
Agenda

Euro Gespann Treffen
                26.-28. augustus 2016
                Weiswampach (Luxemburg)                
 
                MOTORWERK is aanwezig!

Drachenboot Fest - 2. Jialing Markentreffen
                26.-28. augustus 2016
                Mariensiel (Noord-Duitsland)
                Terrein van MC Old Skull

Maria Auxiliatrix Run - M.A.- Run
                    17. September 2016
                Venlo
                www.ma-run.nl
               
                MOTORWERK is aanwezig!
 
Central Classics Oldtimerbeurs
                   17. - 18. december 2016
                Houten (bij Utrecht)
                www.centralclassics.nl

                MOTORWERK is aanwezig!
 
Inhoud
Kee Bee Run
in België

Ook klassiekers gebruiken een aanhanger
 
M.A. - Motor Markt in Grubbenvorst
 
Zon, Water,  Jialing!
 
59. Chang Jiang Europa Treffen
 
MOTORWERK sponsort M.A.- Run en M.A.-Motormarkt
 
Eenmaal gerestaureerd en eenmaal on-
gerestaureerd, alstublieft!
 
Jialing JH600B-A in wit/blauw
 
Chang Jiang 750 M1M binnenkort ook in het oosten  onderweg

Agenda

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl