WAAR BRENGT OVERGAVE JOU IN DEZE LEVENSFASE?

In de maand december zal de energie je uitnodigen om een te worden en een te zijn met jezelf en jouw omgeving. Er wordt van je gevraagd om je eigen ritme te volgen en de liefde onvoorwaardelijk te laten stromen. Het is vooral niet de bedoeling om haast te hebben. Het gaat om je open te stellen voor de boodschappen die de natuur je geeft en om je daaraan over te geven.

Zo kwam ook deze tekening tot stand. Zodra ik een innerlijk beeld had gevormd van de energie van deze maand en ik met tekenen wilde gaan beginnen, kwam Wikke, mijn poes, op mijn tekenpapier liggen. Het was wel duidelijk dat ze dat niet voor niets deed. Ze spiegelde mij iets in de energie van deze maand. Ze wilde heel veel aaitjes; het ging over liefde geven en ontvangen. Elke keer leek het erop dat ze weer weg zou gaan, maar dan verplaatste ze zich een klein stukje en ging weer breeduit liggen. Normaal had ik haar op de grond gezet, maar deze keer besloot ik om mee te bewegen met wat er was. Er werd me toegefluisterd dat het een hele andere tekening zou gaan worden, dan datgene wat ik gezien had met mijn 3e oog. Het zou gaan over een samenwerking met het dierenrijk. Al spelend met de krijtjes gaf Wikke aan dat ik moest beginnen met geel. Ze gaf daarop ook een stukje van het papier vrij, waar ik kon tekenen. Daar ontstond een halve, gele zon aan de horizon, gevolgd door een bocht van cyclaam met een paars rondje op een hellend vlak. Ik tekende steeds waar het mogelijk was. De figuratieve vorm die verscheen had wel wat weg van een "Picasso" in een tijd van Modernisme. Alles mocht met alles verbonden worden op een hele vernieuwende manier; als in een vrije dans met een fijne, ritmische en artistieke choreografie. De tekening was klaar voor ik er erg in had. Wat heerlijk deze moeiteloosheid.

Kenmerkend is de eenvoud, verbondenheid en tevredenheid in deze tijd. Soms zul je kruispunten tegen komen. Houd dan je 3e oog open. Blijf tussen de regels doorkijken en heb aandacht voor datgene wat je creatieve oog waarneemt. Jij weet wanneer het genoeg is. Stop op tijd en kap iets af als het klaar is of niet goed meer voelt. Let op de signalen onderweg. Je wordt geleid. Je zult op het juiste moment, op de juiste plaats zijn en precies doen wat passend is voor zowel jezelf als ook voor de mensen om je heen. Je zal ontdekken dat intuïtief door het leven gaan, luisterend naar je 3e oor en innerlijke stem weinig energie en inspanning kost en je precies daar brengt waar je uit wil komen.

Het kan in deze periode ook zijn dat je je voelt als een knikker, die zich op een knikkerbaan bevindt. Zodra je (de controle) loslaat, kom je vanzelf in beweging. Vertrouw het proces. Je rolt net zolang door totdat je beneden bent aangeland. Het is wel spannend om je zo te laten gaan. Mogelijk doe je onderweg ervaringen op die lijken op een ongecontroleerde vrije val, waarbij sommige mensen herinneringen krijgen aan de zwangerschap; eitjes die door de eileider gaan, de conceptie of de weg door het geboortekanaal. Als dit gepaard gaat met pijn, blijf dan doorademen en adem er bewust naar toe. Dit is de juiste tijd om geboortetrauma's te helen om onvoorwaardelijk te kunnen incarneren in de Nieuwe Tijd. Je zal uiteindelijk ervaren dat het een zintuigelijke reis op verschillende lagen en levels wordt en dát terwijl je opwindende gevoelens, fijne kleuren, heldere klanken en heerlijke geuren in jezelf ontmoet. Je mag genieten van al wat is. Dat klinkt eenvoudig, maar voor velen is dat nog een kunst op zich.

Let deze maand zowel op de energie van de zon met zijn nieuwe brandstof als ook op de energie van de maan met al haar gevoeligheden en sensaties. De afstemming hierop zal steeds scherper en verfijnder zijn. Er is ook ruimte voor nieuwe samenwerkingen. Dit gaat zowel over aardse als ook over planetaire verbindingen. Bundel hiervoor de krachten. Doe dat echt alleen als je ervaart dat je elkaar versterkt. Het gaat om creëren zonder weerstand en het samen zijn in de juiste flow. Zijn de nieuwe dingen uitgeprobeerd en is de klus voltooid, laat dan los en ga weer je eigen weg. Ook dit liet Wikke feilloos zien. Die stond op zodra de tekening klaar was en verhuisde weer naar de bank, waar zij in alle rust in slaap viel alsof er intussen echt helemaal niets gebeurd was.

Hoewel de tekening van december een eenvoudig lijnenspel laat zien, kent hij naast de aanwezigheid van speelsheid en souplesse ook een diepere betekenis. Het is een schematische tekening met nieuwetijdskleuren van de Melkweg met de positie van de aarde daarin. Je zult nu nog niet alles kunnen bevatten, omdat het een opmaat is voor de processen die komen gaan in het nieuwe jaar. De tekening werkt als een activerende spiegel die de benodigde transformaties op gang brengt. Medio 2023 zul je meer begrijpen waar je precies mee bezig bent. Het vraagt naast overgave aan de stroom van het leven, ook om het nemen van creatieve verantwoordelijkheid. Het opdoen van ervaring is belangrijker dan het uiteindelijke eindresultaat. Je zult hierbij gaan ontdekken, hoe de geplande universele bewegingen uiteindelijk op een ingenieuze wijze tot stand komen.

Een maand toegewenst waarin je op een moedige en onafhankelijke manier het kompas volgt in je hart, zodat je tot je vreugde ineens jouw unieke pad herontdekt waarbij je voorbijgaat aan een diepe overtuiging dat je voor altijd "lost" zou zijn in dit verwarrende tijdperk.


ENKELE ACTIVITEITEN UIT DE COACH-INN AGENDA:

11 JANUARI: COACH-INN-SYSTEMEN OPLEIDING - 5 DAGEN

17 JANUARI ADEM-INN

23 MAART KARAKTERSTRUCTUREN SYSTEMISCH EN ENERGETISCH BEKEKEN


BOEKENTIP
Van een vriendin kreeg ik het Tijdboek Lumens - Eenheid. Een boeiend boek vol wetenswaardigheden en wijsheden als blauwdruk voor een nieuwe wereld, die volop in verandering is. Het boek bevat vele artikelen van diverse schrijvers waaronder Jan Geurtzen, Tijn Touber, Geert Kimpen, Bo Baden en Marcel Messing. Leuk om te lezen, nieuwe perspectieven gevend en een inspiratiebron in de decembertijd, die voor mij staat voor verdieping en verstilling.


RECEPT VAN DE MAAND
Nadat ik langere tijd mijn account kwijt was, ben ik met Dagelijkse Voeding weer op Facebook actief. Wil je geen recept missen en op de hoogte gehouden worden van updates, volg dan de Facebook-pagina. Deze maand zijn er weer een aantal recepten toegevoegd waaronder plantaardige boter, mango-lavendelijs en dadel-quinoa-walnotenkoekjes.

Wil je nog een leuke culinaire bezigheid tijdens de feestdagen of later in de kerstvakantie? Denk dan eens aan het Coachgourmet.


CONSULTEN
Van 22 december tot en met 8 januari sluit Coach-Inn haar deuren. Ik ga tijdens de Heilige Nachten weer energietekeningen maken als inspiratiebron voor de nieuwsbrieven in 2023. Wil je in het komende jaar graag bepaalde trainingen op de agenda zien? Laat je het me dan weten? Ik wens je een goede decembermaand toe. Tot in het Nieuwe Jaar. Wil je alvast een afspraak maken voor een individueel consult, stuur dan een mail naar info@coach-inn.nl. Je ontvangt dan van mij wat datavoorstellen in je mailbox.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Voor de Innerlijke Groeireizen zie www.jewordtthuisgebracht.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de gerechten geserveerd in het Bolwerk staan op dagelijkse-voeding.nl. Daar staat ook meer informatie over het Coach-Gourmet. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.