Nieuwsbrief november 2007

De afgelopen maand stond in het teken van het wennen aan het nieuwe logo en de upgrade van de website. Het lijkt zo simpel een nieuwe huisstijl, mooi ontwerp en klaar is Kees. Ik heb echter ervaren dat het om een dieper proces gaat waarbij ik bezig ben geweest om de nieuwe kleuren en vormen te integreren in mij, mijn werkwijze en bedrijfsvoering. Een boeiend proces dat aanvoelt als het werken aan een nieuwe identiteit. En dan staat de de maand november alweer in het teken van vernieuwing. Niet alleen bij mij, maar ook bij andere organisaties. Ik noem er in deze nieuwsbrief een paar. Allereerst natuurlijk de veranderde lay-out van deze nieuwsbrief, die niet achter kon blijven. Vanaf heden verstuur ik deze nieuwsbrief met behulp van een professionele mailingprovider. De verwachting is, dat de brieflezers, die een provider hebben die geen plaatjes accepteert, toch een overzichtelijke nieuwsbrief ontvangen. Op het weblog is nu ook een nieuwsbriefarchief te vinden.
Van 27 oktober tot en met 28 november vindt de eerste "Maand van de spiritualiteit" plaats. Dit is een initiatief van de KRO, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have dat zich als een soort olievlek verspreidt. Door het hele land worden workshops georganiseerd, films vertoond en manifestaties gehouden. Het doel van de organisatoren is om aan te sluiten bij de groeiende behoefte om bezig te zijn met inspiratie en zingeving in de tijd waar er ondanks de grote welvaart ook iets verloren is gegaan. Voor mij een goed moment om weer eens stil te staan bij de betekenis van spiritualiteit in mijn leven en tijd vrij te maken om invulling te geven aan onvervulde dromen. Vind je het moeilijk om dat alleen te doen, dan is wellicht de 1e editie van de "Kerst-Inn" iets voor jou? Verderop meer hierover.
Er is ook vernieuwing te melden van het Aurasomafront. Fles 106 is geboren. Hij heeft de naam Archangel Ratziel gekregen. De kleuren en de inhoud van de fles werken ondersteunend bij het overwinnen van uitdagingen en geven kracht op die momenten dat het nodig is om op de voorgrond te treden. De fles is binnenkort te bewonderen in het Bolwerk.
Tot slot maak ik je graag attent op het boek "Kleur je persoonlijke ontwikkeling" dat Cornalien Stolker net op de markt heeft gebracht. Lees verder bij de boekentip.
Ik ben benieuwd naar jullie eigen nieuwe creaties deze maand!

BASISOPLEIDING ORGANISATIE- EN FAMILIEOPSTELLINGEN
Organisatieopstellingen en familieopstellingen zijn uitgegroeid tot tools die eigenlijk niet gemist kunnen worden in de gereedschapskist van een coach, manager, adviseur, sociaal hulpverlener of therapeut. Op 17 januari start daarom weer de basisopleiding "Coach-Inn-Systemen". In 5 dagen maakt de deelnemer zich vaardigheden eigen die nodig zijn om zelf eenvoudige familie- en organisatieopstellingen te kunnen begeleiden. Er is veel ruimte om zelf te oefenen. Daarnaast komt ook de theorie over systeemdenken, dynamieken en verlossende uitspraken aan de orde. Aansluitend kan nog een specialisatie gevolgd worden. Voor meer informatie, klik hier.

KERST-INN
Op 2e Kerstdag bieden Jeannette Lamme en ik de gelegenheid om in een groep van max. 12 mensen samen terug te kijken op wat je bezighield in 2007 en wat je aan wilt gaan in 2008. Wat betekent dit voor wat je achter je wilt laten en wat wil je (her-)ontdekken en meenemen naar het nieuwe jaar. Dat alles doen we in een ongedwongen sfeer van inspiratie en zingeving, creativiteit, natuur en een gezamenlijke maaltijd. Wil jij, alleen of met partner, vriend of vriendin deze 2e Kerstdag samen met ons doorbrengen schrijf je dan in via website.

WORKSHOPCYCLUS WEG-INN-VERANDERING
Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de workshopcyclus "Weg-Inn-Verandering" die start op 7 november a.s. Onder leiding van 7 verschillende docenten, onderzoek je met behulp 7 methodieken (Tzolkin, aurasoma, numerologie, enneagram, innerlijke reis, kabbalah en familieopstellingen) welke verandering je zakelijk of privé zou willen realiseren en gaat deze ook daadwerkelijk vorm geven. Deze cursus is ook geschikt voor diegene die kennis willen maken met één of meerdere van de geboden technieken. De workshops kunnen nl. ook los gevolgd worden. Voor meer informatie, klik hier.

GEZINSSPIRIT OP HERHALING
In de herfstvakantie hebben Jeannette Lamme en ik samen de workshop "Gezinsspirit" gegeven. Met 7 ouders en 9 kinderen zijn we bezig geweest met indianenspirit, creativiteit, sportiviteit, culinaire uitspattingen en vooral plezier maken. Vanwege het grote succes zal er in de kerstvakantie op 4 januari weer een "Gezinsspirit" georganiseerd worden voor kinderen van 8-14 jaar en hun ouders. Ga naar de website voor meer informatie of inschrijven.

KENNISMAKINGSWORSKHOP OPSTELLINGEN 6 december a.s. is er weer de mogelijkheid om kennis te maken met opstellingen. Voor
€ 15 ervaart de deelnemer wat een opstelling is, ontdekt eigen patronen en krijgt inzicht bij wat voor soort vragen een opstelling zinvol kan zijn en welke resultaten behaald kunnen worden. Schrijf je in via, de website.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
Er is een wereld te ontdekken als het over kleuren gaat. Deze week is bij FORTE uitgevers het boek Kleur je persoonlijke ontwikkeling (ISBN 978 90 5877 721 8) van Cornalien Stolker verschenen. In dit boek vertelt Cornalien hoe kleuren kunnen helpen in je zoektocht naar authenticiteit en balans. Je komt meer te weten over de energie en betekenis van kleuren en hoe je dit kunt toepassen voor jezelf.
Maandagavond was ik bij de inspirerende presentatie van dit boek. De vormgeving is schitterend. Ik heb helaas nog niet de tijd gehad om het helemaal te lezen, maar de eerste hoofdstukken waren erg de moeite waard!

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail door of zend mij het e-mailadres.