Lees deze mail in je browser
 
Nieuwsbrief Vrienden van Amelisweerd
Beste vrienden en vriendinnen van Amelisweerd,
Zaterdag kun je genieten van kunst in Oud-Amelisweerd, zondag meelopen in het Amelisweerd-blok tijdens de mars in Amsterdam, en volgende week vrijdag zaailingen oogsten in het bos.
Lees meer hierover in deze nieuwsbrief.
 
Tieneke de Groot
Jos Kloppenborg
AnnA Adrichem
Lynn Kragten
 
Nieuws
 
Terugblik op 'Amelisweerd vanuit de bomen'
 
Zon, een enkele regenbui, veel mensen, en een gevarieerd, interessant programma: een prachtige combinatie op zondag 15 oktober. Een documentaire op de zolder van het landhuis Oud Amelisweerd, vijf wandelhoorcolleges, drie workshops en drie maal een kinderactiviteit. Het was een komen en gaan van enthousiaste mensen op het plein voor het landhuis. De sprekers en de deelnemers hebben ons en elkaar geïnspireerd om na te denken over Rechten voor de Natuur en hebben onze blik op de natuur weten te verrijken.
Zie onze site voor een kleine foto-impressie.
 
Ameliswaardig op zaterdag 11 november
 
Zaterdag 11 november organiseert het Huis van Betekenis in samenwerking met Landhuis Oud Amelisweerd een dag vol kunst en cultuur over de relatie tussen mens en natuur. Op deze dag wordt via tekenaars, tekeningen en een panelgesprek aandacht gegeven aan het waarom van het wijken van een stuk bos voor de verbreding van de A27. Wie maakt deze beslissing? Wat vinden de boeren ervan? En de weggebruikers? Wat vind jij ervan?!
Aan het eind van de middag wordt een getekende reportage op de gevel van het landhuis geprojecteerd. En om 16.00 uur is er een panelgesprek met o.a. Jos Kloppenborg.
Zie voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden de site van het Landhuis Oud Amelisweerd.
 
Amelisweerd-blok tijdens de Klimaatmars zondag 12 november
 
De strijd om Amelisweerd staat symbool voor de strijd tussen ongeremde economische groei en natuur(behoud). Wij willen dat de regering kapt met kappen, stopt met de asfaltering van Nederland en inzet op duurzame mobiliteit!
Amelisweerd Niet Geasfalteerd vormt tijdens de Klimaatmars een Amelisweerd-blok. Loop je mee? Start vanaf 12:00 uur op de Dam (midden op het plein); let op een grote rode banner met de tekst Van uitstel komt afstel erop. De mars vertrekt om 13:00 uur.
Aanmelden is niet verplicht, maar als je Facebook hebt, dan kun je je hier aanmelden.  
 
Vanuit Utrecht gaat er ook een groep enthousiaste demonstranten op de fiets naar Amsterdam! De fietsgroep verzamelt om 08:00 uur op het Jaarbeursplein en verwacht rond 12:00 uur bij Amsterdam Centraal te zijn. Onderweg is er tijd voor een korte pauze. Meer info/aanmelden vind je hier. En vergeet je OV-kaart niet mee te nemen voor de terugweg.
 
Oogstdag Meerbomennu op vrijdag 17 november
 
Vrijdag 17 november worden er samen met de wethouder (gemeente Utrecht) en MeerBomennu zaailingen geoogst in Amelisweerd om deze kansarme bomen een tweede kans te geven. Je kunt een halve of een hele dag meehelpen.
Er worden diverse boomsoorten uit de grond gehaald, zoals beuk, esdoorn, zomereik, vogelkers, hazelaar en vuilboom. Je kunt je aanmelden via MeerBomennu.
Meerbomennu is een campagne van Urgenda met als initiatiefnemers MeerGroen en CaringFarmers. Doel is om uiteindelijk een miljoen bomen te planten.
 
 
Steun ons!
  
Belangstelling voor ons werk voor de landgoederen?
Iedereen die een bijdrage wil leveren aan onze activiteiten is zeer welkom! We houden ons met verschillende thema’s bezig. Schroom niet om je ideeën met ons te delen! 
 
Ben jij al lid van de Vrienden van Amelisweerd? Met een jaarlijkse donatie van een tientje mag je je al Vriend of Vriendin noemen ;-) Hogere donaties zijn uiteraard zeer welkom voor activiteiten ter bescherming van het bos. 
  
Steun ons met een donatie
Iedereen kan ons steunen door een (jaarlijkse) donatie over te maken op: 
IBAN NL21 INGB 0004 0565 70
t.n.v. penningmeester Aktie Amelisweerd / Vrienden van Amelisweerd te Utrecht.
  
Als je daarna ook je e-mailadres stuurt naar info@vriendenvanamelisweerd.nl, dan kunnen we je een bedankje en de volgende nieuwsbrief sturen!
   
  
Vrienden van Amelisweerd
 
 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief of omdat je een contact bent van de Vrienden van Amelisweerd. Uitschrijven of je gegevens wijzigen kan eenvoudig via de link onderaan deze nieuwsbrief.