Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF FEBRUARI
 2021
 
Een nieuwe aanwinst
GELO-Tech opbouwOnlangs heeft rdgKompagne overeenstemming bereikt over de overname van het bedrijf GELO-Tech. GELO-Tech richt zich op het adviseren, produceren en leveren van opbouwen voor beademingsapparatuur op rolstoelen. Toewerkend naar een welverdiend pensioen vond eigenaar Geert Lohuis in rdgKompagne de gewenste partner om de activiteiten van GELO-Tech voort te zetten. rdgKompagne heeft veel ervaring met het opbouwen van hulpmiddelen op en aan rolstoelen en heeft daarvoor een goed uitgeruste werkplaats. De werkzaamheden van GELO-Tech zijn bij onze specialisten dan ook uitstekend op hun plek.
 
 
Een nieuwe Vibe
Vibe 12De populaire Vibe van Jabbla heeft er een grote broer bij gekregen. Dankzij het grotere 12 inch aanraakscherm is de Vibe 12 geschikter voor mensen met een verminderde motoriek of visus. De Vibe 12 is bovendien voorzien van een krachtige i5-processor en is makkelijk mee te nemen, dankzij een stevige rubberen ombouw met handvat. Hoewel de Vibe 12 met zijn dunne en lichte ontwerp oogt als een tablet, is hij specifiek ontworpen voor ondersteunde communicatie, met o.a. extra krachtige speakers, een meeleesscherm en aansluitingen voor alternatieve bediening.
 
 
Afstandsbediening met spraakherkenning
2Speak
Nieuw in ons aanbod: 2Speak, een betrouwbare omgevingsbediening die werkt op stemcommando’s. Bedien verlichting, tv, intercom, deuren, lift, bed, telefoons etc. met alleen uw stem. De spraakherkenning van 2Speak is sprekeronafhankelijk en hoeft uw stem niet aan te leren. U kunt 2Speak dus direct gebruiken.
 
 
Interactief snoezelen: vibreren via Bluetooth
Vibro-akoestische ballenbak
De vibro-akoestische kit van SHX is er nu ook in een Bluetooth uitvoering. Hiermee kunt u nu ook spectaculair geluid en trillingen toevoegen aan kleinschalige snoezelruimtes, of trilelementen op zichzelf staand gebruiken. Muziek en geluid zijn dan niet meer alleen te hóren, maar door het hele lijf te vóelen.
 
Verbind deze set eenvoudig via Bluetooth met een Android tablet en speel daarop uw eigen geluiden en muziek. De set laat elk aangesloten SHX-trilmeubel, zoals de vormbare zitzak of de lichtgevende ballenbak, naar ritme en intensiteit vibreren. Hebt u naast trilelementen ook Luminea lichtelementen? Dan maakt u een fantastische combinatie van gekleurd licht en trillingen, synchroon dansend op het ritme van de muziek. En natuurlijk heeft daarbij uw cliënt de regie!
 
 
Updates ALOHA
Updates ALOHAEr is een update verschenen voor het ALOHA vocabulaire én een nieuwe versie voor Mind Express 5. De updates bevatten een groot aantal wijzigingen en toevoegingen, gebaseerd op ervaringen en wensen vanuit het werkveld, nieuwe softwaremogelijkheden en recente theoretische inzichten. Daarnaast zijn o.a. letterkaarten, een dagplanner en nieuwe geluiden en liedjes toegevoegd. ALOHA 2 heeft bovendien aanvullende grammaticale functies gekregen én pagina’s om te e-mailen, skypen, youtuben en whatsappen.
 
 
Updates EyeFX en Look to Learn
EyeFX Flash foutmeldingVanaf 31 december 2020 is Adobe gestopt met de ondersteuning van Flash. Via automatische Windows updates wordt Flash nu uitgeschakeld of zelfs helemaal van uw systeem verwijderd. Hierdoor zullen (sommige) activiteiten van Sensory EyeFX en Look to Learn niet meer werken of incompleet worden weergegeven. Gelukkig is er voor beide programma’s een oplossing.
 
 
Gratis webinars!
WebinarsrdgKompagne organiseert de komende maanden een reeks interessante gratis webinars over uiteenlopende onderwerpen.
 
In samenwerking met ontwikkelaars geven we webinars over o.a. Score, ALOHA, TouchToTell en Mind Express 5. In februari zijn we al begonnen met een drietal webinars in samenwerking met Tobii Dynavox, over Snap Core First, Computer Control en Accessible Apps.
 
Daarnaast staan er webinars op het programma over o.a.: wat als een kant-en-klaar vocabulaire geen optie is, het inzetten van communicatiehulpmiddelen bij EMB, het inzetten van compenserende software bij lees-, schrijf- en spellingproblemen, en de toepassing van interactieve materialen voor mensen met dementie.
 
Meer informatie volgt binnenkort via onze nieuwsbrief en sociale media!
 
Nieuw in onze webshop
Nieuw in webshopWij werken hard aan het uitbreiden van ons webshopaanbod. Steeds meer van onze hulpmiddelen en interactieve materialen zijn ook in onze webshop beschikbaar. Onlangs toegevoegd:
 
Blueline joystick: Met deze draadloze bluetooth joystick bestuurt u de muispijl op uw computer, Android tablet of iPad.
Mind Express 5 EDU: Veelzijdige software voor het creëren van vocabulaires, oefeningen en spelletjes voor communicatie en therapie.
PCEye 5 Monitor Mount: Beugel voor een stevige montage van een PCEye 5 oogbesturingsmodule onder een beeldscherm.
 
Verruimde openingstijden helpdesk
Core First NLMet ingang van 4 januari jl. zijn de openingstijden van onze helpdesk verruimd. Onze helpdesk is voortaan telefonisch bereikbaar tussen 9:30 en 15:30 uur. Buiten deze tijden werkt de helpdesk aan het opvolgen van vragen.
 
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes. Via deze kanalen delen wij ook regelmatig nieuwe filmpjes en tips.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.