MDT

View in browser
Påminnelse pressmeddelande 26 september 2017
 
Foto: QUARTO

 

QUARTO
"THISENTANGLEMENT"

29 september - 1 oktober på Moderna Museet

 
 

Möt två nakna kroppar fångna i ett 1000 meter långt svart rep. Moderna Museet och MDT samproducerar denna andra del i performanceduon QUARTOs serie ROPE, som liksom den första delen – Durational Rope – visas på Moderna Museet i Stockholm.

 

“THISENTAGLEMENT” berör samtida komplexiteter, ett förkroppsligande av individuella och kollektiva knutar som trasslas ihop och flätar oss samman. Repet förenar och skiljer. Det kan bli en lasso, en piska eller en orm, en enorm knut, ett tredimensionellt mönster, ett slumpmässigt ornament, en labyrint, en utslängd massa som flätas samman, som gömmer eller avslöjar, som övergår i kropparna och på samma gång förenar och skiljer dem isär.

 

Genom processen synliggörs och intas glappen mellan konventionella binärer inom såväl genus (manligt/kvinnligt) som substans (närvaro/frånvaro). Repets svärta i det mörka rummet kontrasterar mot kropparnas nakna hud och framkallar känslan av en ritual som verkar genomsyra nyttoobjektet med en rörelseenergi som väcker dess eget inre liv.


Under namnet QUARTO samarbetar performance-duon Anna af Sillén de Mesquita och Leandro Zappala. De utvecklar verksgrupper ur ett långvarigt interdisciplinärt forskningsarbete. Sedan 2003 har de skapat tre serier i tre delar: WIP, BEAUTY och ROPE. THISENTANGLEMENT är den andra delen i serien ROPE. Den första delen, Durational Rope, visades på Moderna Museet i april 2014 och blev QUARTOs internationella genombrott. Deras verk har visats på museer, scener och gallerier ibland annat Amsterdam, Moskva, Berlin, Beirut, Düsseldorf, Rio de Janeiro, São Paulo, Köpenhamn, Oslo, Porto, Krems och Belgrad.

 

Performancet sker hos Moderna Museet. Fri entré, ingen förbokning krävs, men kontakta oss gärna så vet vi att du kommer.

 

29 september 18:00-20:00

30 september 16:00-18:00

1 oktober 16:00-18:00

 

Pressbilder finns här

Teaser: www.vimeo.com

Läs mer: www.mdtsthlm.se och www.modernamuseet.se

 

För mer information och pressbilder kontakta:

Hanna Erlman, MDT, hanna@mdtsthlm.se

Camilla Carlberg, curator Moderna Museet, c.carlberg@modernamuseet.se

 

MDT är en internationell samproduktionsplattform och en ledande scen för samtida koreografi och performance. MDT har sedan 1986 presenterat och samarbetat med internationella och svenska konstnärer.

 
FacebookTwitter