Bethlehemkerk Nieuwsbrief              
Januari 2020 nr. 02
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Goed van start
 
Sirkelslag Young 2020
 
Verslag Drie Koningenlunch Bethlehemkerk
 
Nieuwe koster:
Edwin Zwart
 
Midden In Het Leven: jouw favoriete nummer
 
Bethlehemborrel
 
Nieuwe wegen
in de liturgie?
 
MBR Goes Uganda:
benefietconcert
 
Heel de kerk bakt...
 
Week van gebed
voor eenheid
 
Actie kerkbalans
 
Nieuwjaarsrede
Paul-Dirk van Buuren
 
Help Inloophuis
Wording de winter door
 
 
Zondag 12 januari
Aanvang: 10:00 uur
 
Motto: 'Overvloedig genoeg?'
 
 
Voorganger:
ds. Aster Abrahamsen
 
 
Sterretjes
 
Foto expositie
Aerjan Boots exposeeert in de Bethlehemkerk.
 
 
Aan- en afwezigheid predikanten
 
 
Ds. Jetty Scheurwater is afwezig van woensdag 22 januari t/m zondag 2 februari 2020.
 
Vanaf 1 januari werken onze beide predikanten 50% (dat is 20 uur per week).
 
Vacatures:
 
 
 
 
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 10 januari
Catechese & stercafé
 
Zaterdag 11 januari
-
 
Zondag 12 januari
ds. Aster Abrahamsen viering Heilig Avondmaal
 
 
 
Maandag 13 januari
-
 
Dinsdag 14 januari
Ontspanningsmiddag voor senioren 
 
Cursus ‘geloven met je kind’ (MS) 
 
Woensdag 15 januari
 
Donderdag 16 januari
 
Pastorale toerustingsavond (RB) 
 
Vrijdag 17 januari
-
 
Zaterdag 18 januari
Kapelconcert: Muzinder, Ecos de Sefarad 
 
Zondag 19 januari
ds. Jetty Scheurwater (Oecumenische viering in De Waaier) 
 
SAVE THE DATE
 
Oegandagangers op zaterdag 25 januari 2020
 
 

Zondag 12 januari

Johannes 2: 1-11
 
Bruiloft in Kana
 
Op de derde dag was er een bruiloft in ​Kana, in Galilea. De moeder van ​Jezus​ was er, en ook ​Jezus​ en zijn ​leerlingen​ waren op de bruiloft uitgenodigd. 3Toen de ​wijn​ bijna op was, zei de moeder van ​Jezus​ tegen hem: ‘Ze hebben geen ​wijn​ meer.’‘Wat wilt u van me?’ zei ​Jezus. ‘Mijn tijd is nog niet gekomen.’ Daarop sprak zijn moeder de bedienden aan: ‘Doe maar wat hij jullie zegt, wat het ook is.’...
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
Hilversum Zuid
Jaargang 3 nr.3
 
Kerkbrink PgH "Geborgen"
 
BEZOEK ONZE SITE

Goed van start

We zijn dit jaar goed begonnen. Met mooie plannen en ideeën, een nieuwe koster, een nieuwe ambtsdrager, en heel veel enthousiaste vrijwilligers die samen de Bethlehemkerk ook in 2020 tot een plek willen maken waar men zich welkom kan weten.
Na de inwerkperiode van ds Aster, zullen wij nu allebei 50% gaan werken.
 
Ds. Jetty werkt op maandag, dinsdag en vrijdag
 
En ds. Aster op maandag, woensdag en donderdag.
 
Voor iedereen een liefdevol en inspirerend 2020!
 
Jetty en Aster
 
 

Sirkelslag Young 2020

 
Sirkelslag YOUNG is een spannend en interactief spel tussen jeugdgroepen (12-16 jaar) uit heel Nederland. We spelen het spel op vrijdagavond 7 februari samen met de twee andere kerken Regenboog en Morgenster en spelen het online tegen honderden andere groepen uit heel Nederland.
 
Het thema van Sirkelslag YOUNG is 'Kom in beweging' en het gaat over het verhaal van Jona. De jongeren maken tijdens de avond hetzelfde mee als Jona. Het verhaal begint in het donker, in de vis.
 

 

 
Verslag Drie Koningenlunch Bethlehemkerk
 
Afgelopen maandag 6 januari was het ‘Driekoningen’.
Ter gelegenheid hiervan heeft de commissie Kerk & Buurt van de Bethlehemkerk een lunch aangeboden aan kerk- en buurtgenoten.
Om 12 uur waren er 46 gasten aangeschoven bij een van de lunchtafels. Als aftrap van de lunch las Henk Koster het Driekoningenverhaal voor –van de drie wijzen die het lef hadden een nieuwe, veelbelovende ster te volgen. Hierna deden wij ons te goed aan de lunch die de leden van K&B voor ons verzorgden. Het was een aangenaam en gezellig samenzijn in een gemêleerd gezelschap van buurtgenoten (ruim 30%), gasten uit onverwachte –maar niet onbekende– hoek: zorginstelling Zuid/ Rubina, buurthuis De Kleine Lelie, andere buurtbewoners én ‘Bethlehemmers.’
 
 
 

Nieuwe koster: Edwin Zwart

 
Ik ben vereerd dat ik u mag dienen als koster-beheerder van uw gemeente. Vanaf 1 januari 2020 is het zover. Mijn naam is Edwin Zwart, 61 jaar, getrouwd met Jansje Schouten van der velden, vader (en moeder) van drie kinderen en opa en oma van zes kleinkinderen.
 
Sinds augustus 2013 ben ik parttime koster/gastheer van de samenwerkingsgemeente ‘de Verbinding’ locatie wijkgemeente ‘de Schuilhof’, gelegen aan de Dalweg 8a. Misschien een beetje onbekend maar deze ligt tegenover de Groen van Prinsterenschool. 
 
 

Midden In Het Leven: jouw favoriete nummer

De groep Midden In Het Leven vanuit de Bethlehem kerk gaat weer van start. En we willen u uitnodigen voor onze eerste gezellige avond dit jaar
En die houden we op vrijdag 31 januari.
 
Om 18:45 starten we met een Amerikaans dinner waarna we een keuze hebben uit 2 onderwerpen:
1) vraag en antwoord met behulp van het theezakjesspel 
2) je favoriete muzieknummer met de vraag, waarom dit nummer.
De avond sluiten we om 22:00 af onder het genot van een hapje en een drankje.
 
 
 
 
 
Bethlehemborrel
 
 
 
 
Op zondagmiddag 12 januari van 15:00-17:00 kun je in de Bethlehemkerk genieten van een drankje en een hapje.
 
Doel is dat we als gemeenteleden tussen de 20 en 40 met elkaar in contact komen, en op een ongedwongen manier in gesprek gaan over wat je wel of juist niet verwacht en hoopt van het geloof en de kerk.
 
Vrienden, partners en kinderen zijn ook van harte welkom!
 
 

Nieuwe wegen in de liturgie?

 
Hoe kunnen we bereiken dat mensen uit verschillende tradities zich thuis kunnen voelen in onze vieringen? In een natuurlijk proces zoekt de Protestantse Gemeente Oegstgeest nieuwe wegen in de liturgie. En dat gebeurt in samenspraak met de gemeenteleden.
 
  
 
MBR goes Uganda: benefietconcert
 
 
Op 25 januari organiseren wij een benefietconcert. Een aantal geweldige bands komen spelen, maar ook MBR zelf gaat een nummertje zingen. We hebben pop- en klezmermuziek maar ook koorstukken en een vioolstuk. In de pauze verkopen we van alles van koffie en thee tot taarten. Komt u ook?
 
Zoals u weet gaan in de zomer van 2020 zestien enthousiaste jongeren van de Morgenster, de Bethlehemkerk en de Regenboogkerk (MBR) meehelpen aan de bouw van de Glorious School in Lwamalenge, Oeganda!
 
 
Heel de kerk bakt...
Voor de oecumenische viering op zondag 19 januari a.s.  worden vanuit de deelnemende kerken 4 mensen gevraagd om een taart te bakken en op zondag 19 januari mee te nemen naar de Waaier.
 
Wilt u een taart bakken?
 
Geeft u dit dan s.v.p. door aan ds. Jetty Scheurwater (jwscheurwater@telfort.nl)
 
 
 
Week van gebed voor eenheid
 
De jaarlijkse Week van Gebed voor de eenheid is van zondag 19 t/m zondag 26 januari. 
Dit jaar in het teken van het buitengewone, naar aanleiding van Handelingen 28.
 
Het buitengewone staat centraal tijdens de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020.
 
Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed ons uit om te streven naar meer dan het gewone.
 
 
Actie Kerkbalans 2020
Van zaterdag 18 januari tot zaterdag 1 februari doen 2.000 kerken mee aan Actie Kerkbalans. Duizenden vrijwilligers zamelen geld in voor hun plaatselijke kerk. Voor iedereen is de kerk op een andere manier van waarde. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie. Om te kunnen bestaan hebben kerken een financiële bijdrage nodig van hun leden. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. ‘Geef voor je kerk’ is het thema voor Actie Kerkbalans 2020.
 

Nieuwjaarsrede Paul-Dirk van Buuren

 
Tel uw zegeningen, zou ik ons allen willen meegeven als credo voor 2020. Dankbaar zijn voor en trots zijn op alle mooie dingen die in onze gemeente gebeuren geeft immers meer energie en blijdschap dan vooral stilstaan bij alles wat niet goed gaat of beter zou moeten. Soms lijkt het wel dat we met elkaar beter zijn in klagen en mopperen. We gedragen ons als de beste stuurlui aan wal. Over het algemeen draagt dat niet bij aan oplossingen en zeker niet aan de sfeer die we met elkaar neer willen zetten. We willen immers een gastvrije, betrokken en inspirerende gemeente zijn.
 

Help Inloophuis Wording de winter door!

In het inloophuis Wording komen naast dakloze mensen ook veel thuislozen die hun sociaal netwerk en het contact met hun eigen familie zijn kwijtgeraakt. Elke middag en elke avond wordt aan hen koffie, thee, brood, soep en een luisterend oor geboden. Iedere donderdagavond is er een warme maaltijd. Helaas staan door een tekort aan medewerkers onze bezoekers nogal eens voor een dichte deur, ook nu het winter is! Wording is daarom hard op zoek naar nieuwe medewerkers. Misschien iets voor u? U bepaalt zelf wanneer en hoe vaak u wordt ingedeeld. Wanneer u twijfelt u of dit werk iets voor u is, kunt u een aantal keren met ervaren medewerkers meelopen. Wanneer u geïnteresseerd bent in mooi en boeiend werk neem dan contact op met Jan Blok via info@inloophuis-wording.nl
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl