Nieuwsbrief april 2021
Installatie Thomas More in werking
Eind februari zijn we gestart met de bouw van onze tot hier toe grootste zonnepaneelinstallatie op de gebouwen van Thomas More, Campus Blairon in Turnhout. Na een zeer vlot verloop van de werken - een absolute pluim voor Ecofusion uit Dessel - werd de installatie op woensdag 24 maart elektrisch goedgekeurd. Het eerste deel van het traject is daarmee afgerond.
Ondertussen is ook het Corporate Power Purchase Agreement (CPPA)-platform van Zero Emission Solutions (ZES) in opbouw waarmee we de "overschot" aan opgewekte elektriciteit van Turnhout naar Geel zullen transporteren. Vermoedelijke startdatum van de stroomtransfers: juli 2021. Met dank aan Adri Jansen en Werner Pas van EBEM en Alex Polfliet van ZES die ons hierbij ondersteunen!  Klik hier voor de realtime productiegegevens van deze installatie
Zorggroep Zusters van Berlaar
Dankzij de gemeente Heist-op-den-Berg kwamen we in contact met Zorggroep Zusters van Berlaar. We werkten via het VEB-raamcontract een mooie samenwerking uit voor de woonzorgcentra Heilige Familie in Heist-op-den-Berg en Sint-Jozef in Wiekevorst. Meteen ook onze eerste installaties in de meest westelijke en zuidelijke uithoek van ons werkingsgebied.
 
Dinsdag 6 april start Ecofusion met de bouw van de installaties, samen goed voor 293 kWp aan PV-vermogen.
vzw WEB, Kontoer
Ook vzw WEB, gekend van o.a. de kringloopwinkels, eethuis, dienstencheques ... overtuigden we van een samenwerking met Campina Energie.
 
Op 14 april start Energieconcepten uit Arendonk met de bouw van een 50 kWp PV-installatie op de oude gebouwen van Peeters Govers in Turnhout. De grote renovatiewerken van de site lopen stilletjesaan op zijn einde waarna Web er Kontoer zal openen.
 
We zijn blij dat we ook hier voor de nodige hernieuwbare energie kunnen zorgen.
 
EnergieID en automatisch opladen gegevens digitale meter
Campina Energie is één van de coöperanten van EnergieID, het online platform om slimmer om te gaan met energie. Al onze coöperanten kunnen we hierdoor gratis deel laten uitmaken van de Campina Energie groep op EnergieID.
Sinds kort is er een nieuwe integratie toegevoegd: gegevens uit de digitale meter kunnen nu automatisch ingelezen en verwerkt worden. Dit geeft mooie inzichten in het energieverbruik, zeker als daarbij ook de opbrengsten uit de PV-installatie automatisch ingelezen worden. http://support.energieid.be/nl/artikels/integraties/fluvius-integratie/  
 
Al EnergieID-gebruiker en wil je lid worden van onze groep? Klik op volgende link: https://www.energieid.be/groups/CampinaEnergie
Realtime productiegegevens van onze zonnepaneelinstallaties
Sinds kort is het overzicht van de zonnepaneelprojecten op onze website www.campinaenergie.be bijgewerkt. Nieuw is dat je er nu ook in realtime de opbrengsten van de meeste van onze installaties kan volgen. In de achtergrond werken we ook nog aan een overzicht waarin de gegevens en opbrengsten van al onze installaties worden samengevoegd. Later meer daarover.
Ook op de Vlaamse energiekaart werden onze projecten toegevoegd: https://apps.energiesparen.be/energiekaart/vlaanderen 
Algemene Vergadering
Noteer al in uw agenda: de Algemene Vergadering van 2021 zal doorgaan op dinsdag 11 mei. Ook deze keer volledig digitaal.
Momenteel maximaal 1 aandeel voor nieuwe coöperanten
De algemene kapitaalronde van november 2020 is afgesloten. Op dit ogenblik kan elke geïnteresseerde nog slechts 1 aandeel kopen.
We plannen een nieuwe algemene kapitaalronde in de 2de helft van mei. Er is immers extra kapitaal nodig voor de verschillende nieuwe zonnepaneelinstallaties in Turnhout en Vosselaar en de komende participaties in windmolenprojecten, waaronder die bij Yepp. Meer info hierover volgt later.
Zonnepanelen op je dak in 2021? Nog altijd interessant!
Zonnepanelen op je dak zijn in de eerste plaats een positieve investering in de toekomst. Door de afschaffing van de terugdraaiende teller ontstaat de indruk dat zonnepanelen financieel niet meer interessant zijn. Maar niets is minder waar!
 
Toon en Sofie besparen jaarlijks 370 euro dankzij zonnepanelen
Toon en Sofie hebben twee kinderen. Ze hebben een jaarverbruik van 3.500 kWh elektriciteit. Om dit verbruik te dekken, is een installatie van 10 zonnepanelen interessant. De prijs voor een degelijke installatie bedraag 3.500 euro na aftrek van de Vlaamse premie.
 
Zonder zonnepanelen bedraagt de elektriciteitsfactuur voor dit gezin 910 euro per jaar. Met zonnepanelen zakt de rekening met 40 % naar 540 euro. Een jaarlijkse besparing van 370 euro. Na 9 jaar zijn de zonnepanelen zo terugverdiend.
 
Thuisbatterijen zijn dankzij de huidige premie meestal ook rendabel. Thuisbatterijen betekenen een extra besparing op jouw energierekening bovenop je zonnepanelen.
 
Doe mee met Zonneregio Kempen!
Zonneregio Kempen gaat verder met onafhankelijk deskundig advies op maat in combinatie met een gunstige prijs voor zonnepanelen. Surf naar www.zonneregiokempen.be en boek vrijblijvend een telefonische afspraak of online videogesprek.
Geef deze informatie gerust door aan familie of vrienden!

Online infoavonden
Zonneregio Kempen organiseert online infoavonden over zonnepanelen, thuisbatterijen en eenvoudige manieren om je direct verbruik te verhogen. De infoavonden zijn gratis. Inschrijven kan via http://www.zonneregiokempen.be/infoavond.html.
  • donderdag 22 april om 20 u.: Zonnepanelen plaatsen in 2021 - nog steeds interessant!
  • donderdag 20 mei om 20 u.: Hoe je eigenverbruik verhogen?
  • donderdag 10 juni om 20 u.: Zonnepanelen plaatsen in 2021 - nog steeds interessant!
  • donderdag 8 juli om 20 u.: Hoe je eigenverbruik verhogen?
  • donderdag 5 augustus om 20 u.: Zonnepanelen plaatsen in 2021 - nog steeds interessant!
Na inschrijving ontvang je een link met praktische informatie.
Onze nieuwsbrief SPAM?
Komt onze nieuwsbrief verkeerdelijk in de map ongewenste e-mail terecht, voeg dan nieuwsbrief@campinaenergie.be toe aan de lijst van veilige afzenders om dit te voorkomen.
 
Campina Energie cv
 Dageraadstraat 16
 2300 Turnhout
 info@campinaenergie.be
 014/94.40.41