MIJN SOCIALMEDIATIPS VOOR JOU
Nieuwsbrief 4, 6e jrg, 27 februari 2017
FOTO
gevonden op Pinterest
 
 
"This is Holland"

Waar kun je me vinden?
Dinsdagavond 28 februari in Nieuwegein ben ik bij de uitreiking van de Zeldzame Engel Award. Mijn man Rob Jongman en ik zijn genomineerd door To-MPower! Heel bijzonder.
De mens wordt ontdekt
Het socialmedia-landschap verandert snel. In deze Nieuwsbrief daarom dit keer wat extra aandacht voor achtergronden: Twitter verder in de problemen, reclame richt zich meer op mensen en LinkedIn laat je anders zoeken. Beetje taaie stof? Valt wel mee, het ligt er maar aan hoe het geschreven is.     
Annet van Betuw
Instagram en Twitter in de reiswereld: dat valt tegen!
Ook al doet Trump nog zo zijn best, het lijkt er echt op dat Twitter zijn einde nadert. Studenten van de NHTV (Nederlanse Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda) hebben voor de vierde keer onderzoek gedaan naar de invloed van Twitter en Instagram in hun branches. Jeroen Vinkestein laat in twee uitgebreide blogs de resultaten zien, hoofdconclusie: Twitter is voorbij in de reiswereld.
Socialmedia-reclame: human to human
In de NRC interviewde Rinske Koelewijn Maddie Raedts en Emilie Tabor over hun reclame-strategie: geen grote wereldwijde campagnes, maar kleiner en gerichter. Niet meer B to C (Business to Client) maar H naar H (Human to Human). Hiervoor gebruiken ze 'influencers', mensen met een eigen publiek op social media. Het werkt!
Searching met Linkedin
In Nederland is het nog niet, maar het komt eraan: de nieuwe layout van LinkedIn. Ik schreef er in een vorige Nieuwsbrief (november 2016) al over. Op YouTube vertelt Mark Williams nu over het verschil in zoeken in de oude en nieuwe layout, want 'advanced search' is verdwenen. Het filmpje duurt 6.5 minuut en is in het Engels.
 
Een telefoontje uit de ruimte
 
 
Jörgen Raymann kreeg tijdens zijn uitzending bij BNR Nieuwsradio ineens een telefoontje vanaf een van de ontdekte planeten die draaien rond de 'dwergster Trappist. Gelukkig stond er een camera bij zodat we het op YouTube kunnen terugkijken en -horen (1min48).
 
Waar kun je me vinden
 
Follow Us on Facebook  Follow Us on Facebook   Follow Us on Google+  Follow Us on Twitter  Follow Us on Pinterest  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on YouTube  Follow Us on E-mail