Beste ,
Als je écht wilt leren leidinggeven
Deelnemers aan onze trainingen voor leidinggevenden geven aan dat ze positieve, blijvende verandering ervaren in het contact met zichzelf en hun medewerkers. Hoe werkt dat?
Leidinggeven is niets meer en niets minder dan werkelijk in contact zijn met jezelf en met je medewerkers. Dat kan je leren, maar het is best lastig en kost tijd en inspanning, zo blijkt. Daarom werken kortdurende trainingen niet, 'waarbij je een map meekrijgt, die vervolgens op de kast blijft liggen', aldus Caroline Stelma, deelnemer aan het OVL, in het TvD van augustus 2015.
De eerste stap naar verbeterd contact is voldoende tijd vrijmaken om op jezelf te reflecteren. Steeds beter leren wie je zelf bent en wat je wilt. Binnen het Ontwikkeltraject voor Leidinggevenden (OVL) heb je een jaar de tijd om in een veilige groep te ontdekken waar jij je contact-vaardigheden kan verstevigen. Een jaar met elke zes weken een bijeenkomst. Zodat je tussendoor kan reflecteren, leren en toepassen. Dat maakt het OVL uniek.
Op 8 oktober starten we met de 5e OVL-groep. Wil je ook werk maken van je mensen, jezelf en je vak als leidinggevende? Meer leren over functioneringsgesprekken, teamontwikkeling, teamgedrag en hoe het komt dat veranderen niet zo gemakkelijk is als het lijkt? Schrijf je dan in voor een boeiend en leerzaam jaar.
|
7 november - Ontwikkeltraject Jonge Dierenartsen (OJD8) = Bijna vol! nog 3 plekken
Over 2 maanden start de 8e ronde van het OJD. Inmiddels hebben heel wat jonge dierenartsen dit traject gevolgd. Vaak om steviger te staan in de hectiek van alledag, maar ook om te bepalen hoe ze hun carrière willen vormgeven. Hoe haal je als jonge dierenarts het beste uit jezelf? Daar heeft je werkgever baat bij en jijzelf ook. De meeste voorgaande OJD-groepen zijn doorgegaan als geaccrediteerde intervisiegroep. Je bouwt in dit jaar tenslotte een bijzondere band op met elkaar. En trouwens, jong is voor ons tot 8 jaar werkervaring!
|
22 en 23 september Tweedaagse training 'Functionerings- en beoordelingsgesprekken'
Tijdens ons werk met dierenartsen(-praktijken) merken wij dat het functioneringsgesprek vaak wordt gezien als een plichtpleging. Het ontbreekt vaak aan inspiratie, tijd en ervaring om het gesprek te kunnen inzetten als een motiverend en leerzaam instrument voor leidinggevende en werknemer. In deze training ontdekt u hoe u deze gesprekken écht van toegevoegde waarde kunt laten zijn.
|
19 november Meerdaags traject Dierenarts 2e fase!
We gaan weer aan de slag met een groep ervaren dierenartsen die zich afvragen: 'Hoe haal ik het beste uit mijzelf?'. In een aantal bijzondere bijeenkomsten onderzoek je met kleine groep collega-deelnemers hoe je meer uit jezelf kunt halen en op die manier vitaal blijft in je vak. Goed voor jou én voor de praktijk.
Reactie van deelnemers:
- Aanrader voor iedere dierenarts die een aantal jaar werkzaam is en in zijn kracht wil staan.
- Zou iedereen een keer moeten meemaken. Het geeft inzicht in je als mens. Superinteressant en verhelderend.
- Helemaal geweldig, inspirerende bijeenkomsten met veel ruimte voor maatwerk.
- Waarderingscijfer 8,7
|
|
|
Facebook
Er is nu een Spaarne Veterinair Facebook-pagina. Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.
|
Aanbeveling
Elke keer weer een interessant boek of filmpje
'Zelfvertrouwen'
Wil je meer weten hoe het komt dat bij jou als vrouw, je zelf-vertrouwen steeds maar weer onder druk staat? Dit boekt duikt in de geschiedenis van de vrouw. 'Zelfvertrouwen bij vrouwen is een groter onderwerp dan jijzelf alleen'.
- Leerzaam -
|
|
|