van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV - september 2015
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 19 september: Feriensdei gewest Friesland
  • 11 juni 2016: 5e Schaatstrainerscongres
 
 
Kom naar de Feriensdei op 19 september
Op zaterdagmiddag 19 september organiseert gewest Friesland haar tweede “Ferieningsdei”. Deze dag vindt plaats in de nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden. Het thema van deze dag is ‘Stilstaan bij bewegen’. De NSTV is hier als partner bij betrokken. Daarom kun je als NSTV-lid gratis aan dit evenement deelnemen!
 
Programma trainers
Het programma van deze dag is tweeledig, te weten een deel voor trainers en een deel voor het overig kader. De NSTV is partner voor het programma voor de trainers. Hiervoor is een workshopprogramma opgezet dat in twee niveaus is ingedeeld:
  • Niveau A is gericht op de SB-1, SL-2 en de ST-3 (pupillen)trainers op clubniveau / jeugdschaatsen / recreatieve rijders.
  • Niveau B is inhoudelijk afgestemd op de ST-3 t/m 5 trainers van (club)selecties / trainingen aan wedstrijdschaatsers.
De workshops duren 75 minuten en na het volgen van de twee workshops ontvang je een certificaat en 6 bijscholingspunten vanuit de KNSB voor je trainerslicentie. De onderwerpen die aan bod komen zijn zeer divers; van inline tot blessure preventie, van praktische oefenvormen tot talentontwikkeling en van shorttrack tot de techniek van de start.
 
Deelnamekosten: NSTV-leden gratis
De deelnamekosten zijn voor trainers uit het gewest Friesland €10,00 en trainers van buiten Friesland betalen €15,00. In de deelnamekosten zitten drie consumpties en een informatiemap. Voor NSTV-leden neemt de NSTV de deelnamekosten voor haar rekening!
 
De workshops
Workshops Niveau A:
  1. Praktische werkvormen op het ijs voor jeugdige schaatsers (door Piet Gemser en Dennis Schuurman)
  2. Inline als zomertraining voor het schaatsen (door Pieter Jorn Gemser)
Workshops Niveau A&B:
  1. Shorttrack als training voor verschillende disciplines (door Phil Brojaka)
  2. Multidisciplinaire talentontwikkeling; skeelerende langebaner of shorttrackende marathonner? (door Jeroen van der Lee)
Workshops Niveau B:
  1. De schaatsstart: vanuit technisch en fysiologisch perspectief (door Jurre Trouw)
  2. Blessures voorkomen of vóórkomen: waar ligt de verantwoordelijkheid van de trainer? (door Jeroen Schadron)
Meer informatie en aanmelden
Je vindt de flyer met meer informatie en het aanmeldformulier op nstv.nl. Of ga hier gelijk naar de Uitnodiging of het "Opgaveformulier Feriensdei". Let op: aanmelden kan tot 10 september.
 
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook