In onze eerste nieuwsbrief van dit jaar, kijken we graag samen met je terug op 2020. Dit jaar zullen we niet snel vergeten, aangezien dit grotendeels in het teken stond van het coronavirus en alle consequenties. Ook voor onze praktijk is het een uitdaging geweest om hiermee om te gaan, maar desondanks hebben we toch mooie dingen kunnen bereiken. Hoewel het coronavirus nog steeds grote impact heeft, doen we er alles aan om onze cliënten in een veilige omgeving optimale zorg te bieden en geven we je graag een stukje inzicht in de doelen die we in 2021 hopen te behalen.

 
Al het harde werk van de afgelopen jaren is beloond: Tim heeft zijn masteropleiding Fysiotherapie in de Geriatrie succesvol afgerond en mag zich vanaf nu officieel geriatriefysiotherapeut noemen. De opgedane kennis en vaardigheden heeft hij de afgelopen tijd al ingezet voor de (ouder wordende) mensen met een complexe zorgvraag.   Tim zit niet stil en is inmiddels alweer aan een nieuwe uitdaging begonnen. Hij is gestart met de opleiding tot oedeemfysiotherapeut die ca. een jaar zal duren. Hij hoopt hiermee zijn patiëntengroep nog beter van dienst te kunnen zijn. Ook is hij vol enthousiasme bezig met het opzetten van multidisciplinaire geriatrische revalidatiezorg, meer informatie hierover delen we zo snel mogelijk met je!

 
In 2020 heeft Lysanne weer veel enthousiaste beginners mogen begeleiden bij het hardlopen. Daarnaast heeft zij haar kennis onder andere ingezet bij onze heup- en knie revalidatie. Voor deze revalidatie hebben we een gratis haal en brengservice zodat er na de operatie gelijk zo optimaal mogelijk gerevalideerd kan worden.   
Zodra het weer mag, staat Lysanne in de startblokken om een nieuwe hardloopgroep voor beginners op te starten. Daarnaast werkt zij aan de inzet van specifieke zorgplannen voor mensen met artrose in de heup of knie, zodat we deze patiënten zo goed mogelijk kunnen helpen.
 
Er is een toenemende vraag naar geriatriefysiotherapie en daarom wilden we voor onze praktijk een nieuwe collega die samen met Tim kan voldoen aan deze vraag. Eind 2020 kwamen we in contact met Jasmijn en beiden waren enthousiast over een samenwerking.  
Inmiddels is Jasmijn begonnen met haar werkzaamheden in de praktijk. In september zal zij starten met de masteropleiding Fysiotherapie in de Geriatrie aan de SOMT University of Physiotherapy, zodat zij onze geriatrische patiënten samen met Tim zo goed mogelijk van dienst kan zijn.
 
De afgelopen jaren heeft Bas hard gewerkt aan zijn masteropleiding Sportfysiotherapie en in 2020 heeft hij zijn opleiding vol trots succesvol afgerond en mag hij zich nu officieel sportfysiotherapeut noemen.
  Als sportfysiotherapeut zal Bas zijn kennis inzetten om mensen met (sport)blessures zo goed mogelijk te ondersteunen in het herstel. Hij doet dit niet alleen op de locatie in de Van Cittersstraat, maar ook is hij regelmatig werkzaam op het sportpark in Heinkenszand. Tevens is hij sinds dit jaar aangesloten bij de ADRZ Sportkliniek. Dit initiatief heeft als missie de Zeeuwse sporter te voorzien van hoog kwalitatieve en toegankelijke medisch specialistische sportgeneeskunde en sportfysiotherapie.
 
Ilse is breed opgeleid en haar cliënten weten haar goed te vinden voor manuele therapie, oedeemtherapie en dry needling. In de coronatijd heeft Ilse velen van jullie vol enthousiasme mogen begeleiden tijdens de buitenfitness en met de online lessen.
  Ilse brengt onze patiënten graag in beweging. Daarom heeft zij het initiatief genomen om binnen de praktijk de Ommetje-app van de Hersenstichting in te zetten om zo mensen te activeren. We hebben een virtuele wandelgroep aangemaakt in de app, maak jij ook dagelijks een OMMETJE met ons? Wat moet je doen? Download de Ommetje-app op je telefoon en maak een account aan met je eigen naam (een pseudoniem mag ook). Kies "ja" bij de vraag of je wil meedoen bij een team. Schrijf je dan in bij het team "fysio de Blaeij" met de volgende code: KE3ML en loop met ons mee!


 
Na het afronden van haar diploma tot leefstijlcoach heeft Vera zich in 2020 voornamelijk gericht op individuele leefstijlcoaching. Aan het einde van het jaar kwam daar echter een prachtig project bij: het opstarten van de gecombineerde leefstijlinterventie, ook wel GLI.
  De eerste deelnemers van de GLI zijn inmiddels gestart en in 2021 helpt Vera hen verder op weg naar een gezonde en actieve leefstijl. Vera zal in dit jaar meerdere groepen opstarten en zoveel mogelijk mensen ondersteunen. Houdt hiervoor onze nieuwskanalen in de gaten.
 
Sinds Boudewijn is aangesloten bij het Schouder Netwerk Zeeland heeft hij heel wat patiënten met schouderklachten geholpen. Zowel huisartsen als orthopeden weten hem inmiddels goed te vinden en verwijzen graag patiënten aan hem door.   Ook in dit jaar gaat Boudewijn uiteraard door met het behandelen van schouderklachten en kan hij dit mooi integreren in zijn werkzaamheden als manueel therapeut. Daarnaast is hij sinds enige tijd nauw betrokken bij onze heup- en knie revalidatie samen met Lysanne.
 
In 2020 volgde Rachel de post-HBO opleiding Sensorische Informatieverwerking. De opgedane kennis zet ze graag in bij kinderen die moeite hebben met de verwerking van prikkels.  
Rachel werkt nauw samen met het consultatiebureau en er worden dan ook regelmatig kindjes met een voorkeurshouding of motorische problemen naar haar verwezen. In 2021 zet ze deze samenwerking graag voort, zodat ze baby’s en jonge kinderen zo goed mogelijk kan ondersteunen bij hun ontwikkeling.
 
In 2020 heeft Tim de cursus voor coronaire hartaandoeningen en hartfalen gevolgd. Hiermee kan hij een steeds groter wordende patiëntengroep bedienen. Het herstel hiervan wordt veelal individueel opgestart en kan worden uitgebreid met een beweegprogramma.
  In 2021 gaat Tim verder met het volgen van interessante scholingen. Zo staan de cursussen COPD en beweegprogramma bij oncologie voor hem op de planning. Hij had reeds de cursus beweegprogramma bij diabetes gevolgd en wordt dus een echte specialist op het gebied van onze beweegprogramma's.
 
Voor Rita was 2020 een intensief jaar waarin zij met extra veel aandacht heeft gezorgd voor de hygiëne in de praktijk. Een goede hygiëne is uiteraard altijd van belang, maar door alle maatregelen met betrekking tot het coronavirus werd dit extra belangrijk.
 
  Aangezien we niet verwachten dat de maatregelen met betrekking tot de hygiëne snel zullen wijzigen, zal Rita ook in dit jaar haar uiterste best doen om iedereen in een hygiënische, veilige omgeving te mogen ontvangen.

 
In 2020 hebben we het interieur van onze praktijk opgefrist met mooie accessoires en planten. We hebben al veel complimenten mogen ontvangen en dat is natuurlijk erg leuk!
 
  In 2021 komen er leuke veranderingen aan voor onze praktijk. Zo kunnen we alvast onthullen dat onze naam een nieuwe twist krijgt. De reden hiervoor is dat wij als team van De Blaeij inmiddels voor zo veel meer staan dan fysiotherapie en medische fitness. Ook zal ons logo hierop aangepast worden en komt er een prachtige nieuwe website! Houdt onze sociale mediakanalen in de gaten om op de hoogte te blijven.
 
De Blaeij fysiotherapie en medische fitness