logo

Abonneren - Uitschrijven - Delen op sociale netwerken


Nieuwsbrief 29 oktober 2021

In deze nieuwsbrief weer wat recente crypto nieuwtjes, onder andere over de meme coin Shiba Inu die enorm steeg. Daarnaast aandacht voor een aandeel dat zich begeeft op de markt van elektrische trucks.

Bedankt om te lezen en veel succes!

Steven


Cryptocurrency

  • De voorbije week ging de meme coin Shiba Inu door het dak. Qua marktkapitalisatie is deze coin nu zelfs meer waard dan die andere grap munt Dogecoin. Het blijft ongelooflijk dat dergelijke meme coins zich door een collectieve cryptogekte weten te plaatsen in de top 10 van munten met de hoogste marktkapitalisatie.

  • In de VS begint er nu veel te bewegen op regelgevend vlak. Zo zijn de regulatoren regels aan het maken voor banken om bitcoin te bezitten. Ze kunnen dan zelf bitcoin op hun balans zetten, bewaren voor klanten of zelfs gebruiken als onderpand voor leningen. Daarnaast willen zowel de SEC als de CFTC toezicht uitoefenen op stablecoins of zelfs de hele cryptosector.

  • Door de toenemende twijfels over de dekking van USDT heeft Bitcoin Meester afscheid genomen van Tether.

  • We bekijken de coin Solana meer in detail.


Aandelen

  • In de cryptocurrency sector vinden we het aandeel Bakkt, dat zijn diensten mag leveren aan een betaalgigant als Mastercard. Samen kunnen ze cryptocurrency introduceren bij de brede bevolking.

  • De fabrikant van elektrische trucks XOS wordt als een first mover gezien in een markt die in de komende jaren sterk gaat veranderen. Trucks met uitlaatgassen zullen namelijk uit het straatbeeld geweerd worden. Zelfs als Xos slechts een klein aandeel van de totale markt weet te veroveren, kan het aandeel verveelvoudigen.


Interessant op onze zusterwebsites

  • Nu het campusleven zich opnieuw op gang trekt, is er veel vraag naar studentenkamers. Het Belgische beursgenoteerde vastgoedbedrijf Xior is zich aan het ontwikkelen tot een belangrijke speler in meerdere landen.


Bitcoin nog veel opwaartse ruimte

Opnieuw een grafiek gedeeld door PlanB, de bedenker van het stock-to-flow model. We weten dat bitcoin door een cyclus gaat na een halving, waarbij de block reward voor de mijners gehalveerd wordt. De lichtblauwe lijn toont de bitcoin koers na de halving van 2012. De donderkblauwe lijn illustreert de stijging na de halving van 2016. De rode lijn zijn we momenteel aan het maken en begon na de halving van 2020. Krijgen we dezelfde koersreactie als de vorige twee keren, dan is een koers tussen de 100.000 en 300.000 dollar volgens deze grafiek mogelijk (de horizontale groene lijnen).

logo

h/t @100trillionUSD


Mijn tip op Youtube


Privacy Policy - Uitschrijven nieuwsbrief

Niets uit deze nieuwsbrief mag beschouwd worden als financieel advies. Beleggen blijft altijd risicovol. Gebruik meerdere informatiebronnen, vorm zo een oordeel over een belegging en bescherm steeds jouw vermogen. Doe geen zotte dingen met geld dat je niet kan missen!