NIEUWSBRIEF VAN DE KLEINE PLANTAGE
ZOMERFLEUR
zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus
van 10:00-17:00 uur
 
KWEKERIJ DE KLEINE PLANTAGE
Handerweg 1, 9967 TC  Eenrum  0595-491604
 
 
 

ZOMERFLEUR bij DE KLEINE PLANTAGE

Beste tuinvrienden,

Een paar weken geleden hebben wij een fietstochtje door verschillende delen van Nederland gemaakt. Wat ons vooral opviel waren de bermen en de bloemrijke graslanden. Overal: in Drenthe, in Overijsel, in Limburg en ook in  Groningen hebben we prachtige bermen gezien. Pastinaak, cichorei, wilde peen, boerenwormkruid, duizendblad, koekoeksbloem, klaproos, Jacobskruiskruid, Sint Janskruid, margriet, akkerhoningklaver, gele morgenster, ratelaar, beemdooievaarsbek, knoopkruid, en ga zo maar door. Het is duidelijk dat er steeds meer aandacht komt om een goed maaibeheer toe te passen, waardoor de bloeirijkdom toeneemt. Vroeger vonden we niet gemaaide bermen een wilde boel en niet netjes. Kort was het adagium. Wat een armoede denken we nu. Jasper Helmantel zei, toen hij De Cruydt-Hoeck overnam, dat het zijn doel was om Nederland mooier te maken door een extra boost te geven aan de inheemse pracht. Nou dat is al goed gelukt. In ieder geval zijn wij vol van zomerkleur en -fleur teruggekomen en dat bovenop het hoogzomerfeest in eigen tuin. Hoog tijd dus om dat alles te vieren.

En dat doen we tijdens ons evenement: ZOMERFLEUR (de laatste zomerfleur want volgend jaar houden we op 1 juli op met de kwekerij).

Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus is het zover.

Een weekend in het kader van die hoogzomerbloei. Met veel zomerbloeiende vaste planten, zoals phloxen, monarda’s, persicaria’s, agastache’s, heleniums, zomerasters en nog wat dahlia’s. Veel van deze planten staan op de kwekerij in een zomers kleurenspektakel bij elkaar. Ook in de tuinen en in de moederbedden staan deze planten te pronken.

De kwekerij staat vol met jonge krachtige planten en is een paradijs voor de tuinliefhebbers.

Kweker en collectioneur Brian Kabbes komt met een keus uit zijn planten en hij vertelt zowel zaterdag als zondag om 14:00 uur op onnavolgbare wijze over planten en hun eigenaardigheden.

Marie Lang en Sophia Schrödter, van de gelijknamige Duitse uitgeverij, zijn er met prachtige kaarten en beeldschone cadeauverpakkingen van zaden en zij nemen o.a. bekers van Fine Bone China porselein met plantenafbeeldingen erop mee. Neem eens een kijkje op hun mooie site:  www.zwiebelblueher.de

Andries Bierling en Bob Foltz van Tuingoed Foltz zijn er met een sortiment bijzondere tuinplanten waaronder winterharde exoten.

Op zaterdag geeft Leo den Dulk, redacteur van Onze Eigen Tuin, om 15:00 uur een rondleiding en op de zondag gaat Carla Teune, oud hortulanus van Hortus Leiden, om 15:00 uur rond door de tuin. Petra Weel is er met Gino, een oude Renault bus, een mini foodtruck met o.a. koffie, taart, ijs en fris. Bij goed weer is er in de zondagmiddag muziek van Pjotr&Ingrid.

Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

 
 
 
Vrij entree. Verdere informatie is te vinden op de website van de kwekerij:  www.dekleineplantage.nl .
 
 
Tot ziens in de tuin en op de kwekerij
Eric Spruit
Fleur van Zonneveld
en medewerkers
 
De Kleine Plantage,  Handerweg 1  9967 TC  Eenrum