Stedelijke nieuwsbrief - 16 oktober 2021
Workshop verkeerscirculatie: denk je mee?
Als onderdeel van de opbouw van het nieuw mobiliteitsplan vond eind september een interactieve workshop plaats rond het thema verkeerscirculatie. Kon je niet aanwezig zijn maar deel je graag jouw ideeën en suggesties? Dat kan nog tot woensdag 27 oktober via het online inspraakplatform CitizenLab. Ook de presentatie van de workshop en meer info bij elk van de voorgestelde scenario’s zijn daar terug te vinden.
 
 
 
 
Demowoning Gezond (t)huis
Gezond wonen is net zo belangrijk als gezond eten en bewegen. We brengen veel tijd binnenshuis door dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat een woning gezond en veilig is, én voldoet aan de Vlaamse woningkwaliteitsnormen. Daarom starten we met de demowoning ‘Gezond (t)huis’. Je kan inschrijven voor een gratis, gegidste rondleiding dit weekend. Of je kan de woning vrij bezoeken tijdens één van de infosessies in oktober en november.
 
 
Wintersfeer in Zottegem!
Na een jaar afwezigheid omwille van corona, maken we ons dit jaar terug op voor de Kerstmarkt! Vanaf vrijdag 3 december toveren we de Markt om tot een sfeervol, overdekt kerstdorp. Wil je graag een chalet uitbaten op de Kerstmarkt? Dan kan je inschrijven vanaf dinsdag 19 oktober. Een deel van de houten chalets is bestemd voor permanente uitbating. Zottegemse handelaars en verenigingen kunnen ook een chalet uitbaten tijdens het tweede, derde of vierde weekend van december.
 
 
 
De Zeven Hoofdzonden in Bib Zottegem
Meestervertellers van vertelcollectief Ratara laten de Zottegemnaar één keer paar maand gruwelen en genieten van een verhaal over één van de Zeven Hoofdzonden. Donderdag 21 oktober is het de beurt aan ‘Ira’ oftewel woede, en brengen ze een verhaal waar je bloed van gaat koken! Naar aanleiding van deze voorstelling pakte de Bib zelfs uit met een heuse reizende woede-totempaal. De vertellingen gaan door in het Leescafé van de bib en zijn gratis.
 
 
 
Meteen verwittigd bij een noodsituatie
Bij noodsituaties is het belangrijk dat we iedereen zo snel mogelijk kunnen verwittigen. Daarom gebruiken we al jaren BE-Alert, het elektronisch alarmeringssysteem van het Nationaal Crisiscentrum. Jaarlijks is er een nationale test en samen met 133 andere steden en gemeenten verstuurden we ook in Zottegem bijna 2.900 test-berichten. Ben je nog niet ingeschreven? Doe dat vandaag nog! En raad zeker ook familie en vrienden aan om zich te registreren.

 
 
 
Wandelen in eigen streek
De Zottegemse stadsgidsen boksten weer een boeiend programma in elkaar voor dit najaar en het voorjaar van 2022. Een aanrader! Met een gids leer je altijd iets bij, ontdek je bekende én minder bekende plekjes en kom je zaken te weten waar je mond soms letterlijk van open valt. Elke tweede zondag van de maand, een originele wandeling doorheen het stadscentrum of de deelgemeenten. Inschrijven kan via Dienst Toerisme, ten laatste de vrijdag voordien.
 
 
Samen voor klimaatdoelstellingen
Stad Zottegem ging in op het aanbod van de Vlaamse overheid om een Lokaal Klimaat- en Energiepact (LEPK) af te sluiten. Zo engageren we ons voor het behalen van gezamenlijke klimaatdoelstellingen. Met dit pact slaan Vlaanderen en de lokale besturen de handen in elkaar. Het bouwt voort op initiatieven zoals het Burgemeestersconvenant 2030. De focus ligt op vier werven: vergroening, energie, mobiliteit en regenwater.
 
 
Update vaccinatiecampagne

Begin oktober werd beslist om alle 65-plussers een extra vaccinatiedosis aan te bieden. Zij worden voor het einde van het jaar uitgenodigd voor hun boosterprik. Om de vaccinaties efficiënt te kunnen blijven organiseren, gebeuren alle extra prikken op één locatie: het vaccinatiecentrum Herzele. Zo kunnen we de Zottegemse fuifzaal vrijhouden en na meer dan 1,5 jaar coronacrisis teruggeven aan de jeugd en de verenigingen. Inwoners die vervoersproblemen hebben, kunnen terecht bij het callcenter waar een oplossing wordt aangeboden. Meer info op www.vaccinatiecentrumherzele.be.

I
© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem