Nieuwsbrief october/november 2016
Weliswaar is november nog lang niet voorbij, maar tóch nu al onze nieuwsbrief.
 
De eerste echte novemberstorm is tijdens het laatste weekend voorbij geraasd, maar inmiddels is het weer rustig en mooi herfstweer. Motorfietsen worden deels al opgeslagen of ze worden voorbereid op de komende winterpret.

Hoe het ook zij, Sinterklaas rijdt al stijlvol rond in het land en de volgende Kerstmis komt er ook beslist aan! 
 
Status Jialing JH600B toelating in 2017
In onze vorige nieuwsbrief hebben we over de nieuwe toelatingseisen gesproken die vanaf 1 januari 2017 door de RDW gehanteerd gaan worden. En datgene dat wij proberen te bereiken met een Typekeuring Kleine Serie.
 
Helaas zijn er nog geen echte nieuwtjes te melden. De ambtelijke molens malen langzaam, maar wel door.
 
Wát we kunnen vertellen is dat we onze (kleine) voorraad van Jialing JH600B-A zijspanmotoren nog in 2016 toelaten. Dat wil zeggen dat de nu nog geldige EU L4e typekeuring kan worden gebruikt om de datum van eerste toelating vast te leggen.
 
Daardoor kunnen deze motoren ook bijv. in het voorjaar van 2017 als nieuwe motorfiets legaal voor weggebruik worden toegelaten.
 
Uiteraard kan een geïnteresseerde koper nog gewoon voor het einde van dit jaar een JH600B-A op kenteken zetten, gebruik makend van de tot 31.12.2016 geldige EU L4e typegoedkeuring.
 
Central Classics in Houten / Utrecht
Op 17 en 18 december a.s. zal de inmiddels derde uitgave van de Central Classics zijn poorten openen. Klassiekers, veteranen en veel onderdelen wachten op de liefhebbers van "de roestigste hobby ter wereld".

MOTORWERK is ook aanwezig en toont zowel volledig gerestaureerde als in originele toestand gelaten Royal Enfield 350 Bullets en INDER producten zoals bijv. zijspannen of eenwielige aanhangers.
 
Wij willen hier graag even aandacht schenken aan een originele, niet gerestaureerde RE350 Bullet uit 1964 die ook te zien zal zijn!
 
Enfield of India is in 1955 begonnen als montagebedriijf van onderdelen voor legermotoren van Royal Enfield. In de daarop volgende jaren werd het aandeel van lokaal geproduceerde onderdelen steeds groter. We mogen stellen dat einde 50-er jaren de Enfield in India zelfstandig geproduceerd werd. Alleen zijn de motorblokken tot eind 60-er jaren nog steeds afkomstig uit Redditch, Engeland van de Royal Enfield fabriek aldaar.
 
Originele Enfield of India uit 1964
 
Tijdens de komende Central Classics laten we ook een zoals altijd zeer goed gerestaureerde Royal Enfield 350 Bullet zien. De keuze is aan de geïnteresseerde klant: een geheel originele Bullet in "as is" staat of een perfect gerestaureerd exemplaar.
 
Gerestaureerde Royal Enfield 350 Bullet uit 1968

Wij begroeten twee nieuwe Jialing 600B-A rijders!
Recent hebben twee Duitse liefhebbers van de Hoge Kunst van het Zijspanrijden besloten om een Jialing JH600B-A te kopen. Lothar Landmann heeft voor de Army Versie gekozen terwijl Alfred Werner liever een hoogglans zwarte Black Shadow wilde hebben.
 
Jialing-rijder van het 1e uur Klaus Kühnl heeft meteen deze twee kersverse Jialing "drijvers" aangeschreven om ze in de inmiddels grote schare van Jialing liefhebbers op te nemen. Hij schrijft hun:

"(...) Ich habe mal ein "Willkommens-Informationspaket" zusammengestellt, als PDF an diese Mail angehängt.

Solltest Du nach der Lektüre noch Fragen haben - immer her damit. Die Jialing ist ein Spaßgespann, und den Spaß teilt man gerne mit anderen! (...)".
 
Mocht u nu ook graag willen genieten van dit waardevolle welkomstpakket, dan is de fraaie daarbij horende gloednieuwe Jialing JH600B-A een koopje!   Tong uitsteken.
 
Uiteraard willen wij Alfred en Lothar hier hartelijk welkom heten in de Jialing Fanclub. Beide wonen in Noordrijn-Westfalen en niet zo ver van Viersen. Daar wordt elke maand een zijspanrijder clubavond georganiseerd, waarbij ook Jialing rijders van de partij zijn.

 
Günther Kloppert helpt in de Middellandse Zee
Deze bijdrage heeft bij wijze van hoge uitzondering nu eens niets te maken met zijspannen of klassieke motoren.

Günther Kloppert - organisator van het 2. Jialing Merktreffen - is actief in de Zeereddingdienst Lifeboat. Wij willen hiermee laten zien wat de zeereddingen die momenteel in de Middellandse Zee plaatsvinden betekenen.
 
Met veel respect tonen we hier enkele beelden van Günther die hij maakt tijdens een van de vele zeereddingsacties van de laatste maanden. We zien vluchtelingen die net zijn opgepikt uit volkomen ongeschikte maar wel overvol beladen bootjes.
 
Meer informatie vindt u hier: http://www.lifeboatproject.eu/de/
 
 
 
Bilder: Günther Kloppert
 
 
 
Royal Enfield ontwikkelt zich snel
In de pers kan iedereen het nalezen: Royal Enfield in Chennai, India, ontwikkelt zich razendsnel tot een hypermoderne fabrikant van motorfietsen.
 
Doordat wij ook actief zijn in de verkoop van - weliswaar oude, gerestaureerde - Bullets, merken wij deze trend aan de vele marketingboodschappen die de fabriek wereldwijd uitstuurt aan de "Royal Enfield Community". Royal Enfield spreekt daarin zelfs van "Enfieldom", dat valt te vertalen als xyz-dom, ofwel het bij een xyz gemeenschap horen.
 

Klik op het plaatje voor MANIA 2016
 
Ook de nieuwe Royal Enfield Himalayan wordt door middel van moderne marketingmethoden tot iets bijzonders verheven. Kijk maar eens hier.

Als u de heel interessante geschiedenis van de Royal Enfield fabrieken in Chennai (toen nog Madras) precies wilt weten, dan hebben wij in onze webshop het juiste boek daarvoor.

Geschreven door de Britse Enfield-expert Gordon G. May verhaalt  het boek in het Engels en met veel goede foto's van het eerste begin in de 50-er jaren tot aan de ontwikkeling van de meest recente modellen als de Continental GT.
 

Klik op het plaatje voor het boek in onze webshop

Een Chang Jiang 750 kan ook anders
De voor het Chinese Bevrijdingsleger tot 2007 gebouwde Chang Jiang 750 is hoofdzakelijk voor zijspangebruik ontwikkeld. Beter gezegd, de Sovjets hadden al in 1940 het BMW R71 origineel gebruikt voor de net opgestartte produktie van de M-71 en snel daarna de M-72, maar dan als pure zijspanmotor. En omdat deze produktielijn in 1958 vanuit Irbit naar Nan Chang werd verhuisd, startte de Chinese vliegtuigfabriek Nan Chang Aircraft Manufacturing Co. met diezelfde constructie - als zijspanmotor dus.
 
Toch kan de motorfiets zelf ook heel goed als solomotor dienen. Er is zelfs een langere overbrenging in de achterwielaandrijving beschikbaar voor sologebruik. Met banden met een minder plat profiel als de zijspanbanden, rijdt een Chang Jiang 750 ook solo erg goed.
 
Maar, je kunt nog verder gaan, precies zoals een zeker Marlon van
Bike Shed Motorcycles in London het heeft gedaan.
 

Ook met spatborden te koop...
(klik op het plaatje voor de fotogallerij)

Er zijn nog enkele JH600B-A met EU L4e typekeuring!
In bovenstaand eerste artikel staat te lezen hoe e.e.a. in 2007 verder zal gaan.
 
Maar, waarom zo lang gewacht? Er zijn nog enkele Jialing JH600B-A (Army en Black Shadow) in de originele verpakking beschikbaar. En nog steeds vanaf EUR 11.950 (incl. BPM, BTW en af Venlo, verpakt) te koop tot 31.12.2016. 

Tot Nieuwjaar is de huidige EU L4e Typekeuring geldig. Dus, gemakkelijk kentekenen bij de RDW en zonder hoge kosten is nog steeds mogelijk.
  
 
Grijp uw kans!
 
Vanaf 1.1.2017 wordt de Jialing een stuk duurder. De reden is de werelwijde forse stijging van de container zeevrachtprijzen doordat een van de grootste spelers in deze markt (Hanjin) failliet is gegaan.


Nu toeslaan!
Prijs tot 31.12.2016 vanaf EUR 11.950,-

 
 
Agenda

 
 
Central Classics Oldtimerbeurs voor brommers en motoren
                   17. - 18. december 2016
                Houten (bij Utrecht) / NL
                www.centralclassics.nl

                MOTORWERK is aanwezig!
 
Inhoud
 
Status Jialing JH600B toelating in 2017

Central Classics in Houten / Utrecht

Wij begroeten twee nieuwe Jialing 600B-A rijders!

Günther Kloppert helpt in de Middellandse Zee

Royal Enfield ontwikkelt zich snel

Een Chang Jiang 750 kan ook anders

Er zijn nog enkele JH600B-A met EU L4e typekeuring!


Agenda

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl