Debatmøde om kunst og politik på Silkeborg Bad

Debat med tre museumsdirektører- kunstfonden-en politiker – en kunstkritiker og en kunstner

  
1.       Invitation til debatmøde
2.       Abrahams Børn til Rusland - EU - og Palæstina/Israel.
3.       7.726 gæster på KunstCentret Silkeborg Bad.  
4.       Aviserne og TV laver en hel del gode indlæg
5.       Program for Debatmødet om kunst og politik
6.       Samtale med Galschiøt på biblioteket i silkeborg
7.       Debatdag om Hellige skrifter og dialogens kunst
 

 
 
Kære
   

Du inviteres hermed til tre debatmøder om samfundsengageret kunst. Det første debatmøde er nu på onsdag d. 18 marts kl. 19 til 21. Det finder sted på KunstCentret Silkeborg Bad, så det er også en oplagt mulighed for at se Galschiøts skulptur 'Fundamentalism'. Reservering af plads se nederst

Paneldeltagerne tæller museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum, formand for Statens Kunstfonds billedkunstudvalg og museumsdirektør Gitte Ørskou, politiker og MF Christian Juhl (Ø), redaktør og kritiker på KUNSTEN.nu Matthias Hvass Borello, direktør på KunstCentret Silkeborg Bad Iben From samt billedhugger Jens Galschiøt. Michael Hübertz er aftenens moderator, Så der er lagt op til en god debat omkring krydsfeltet imellem kunst og politik.  

Debatten: Maleren Harald Giersing udtalte engang at 'Al god kunst er politisk, al politisk kunst er dårlig'- betyder det at Picassos Guernica er dårligt fordi det heroisere ofrene og de magtesløse eller betyder det at kunst der er bestilt for at heroisere magthaverne er dårligt. Og hvordan hænger dette sammen med de omdiskuterede karikaturtegninger og Galschiøt aktuelle udstilling på Silkeborg bad? Diskussionen vil blive udfoldet og set i et bredere perspektiv, og undervejs vil paneldeltagerne holde korte oplæg.

Vi satser på at få filmet hele mødet så hvis du ikke har mulighed for at deltage kan du se det på TV stationens netsider  

Der er flere arrangementer i forbindelse med Galschiøt udstilling på Silkeborg bad. Se nederst.

Elles er der massere aktiviteter på værkstedet. Det ser ud til at Abrahams Børn kan opstilles foran EU parlamentet, med 25 EU-parlamentarikere i ryggen og Bendt Bendtsen(K)i spidsen. Vi har kontakt med en Russisk stormufti om udstilling i Rusland og vi arbejder på at lave en tredobbelt udstilling i Palæstina/Israel med tre skriftsøjler fra Abrahams Børn-projektet på tre forskellige symbolske steder i Mellemøsten som er arnestedet for alle tre religioner.

7.726 gæster har indtil videre set Fundamentalism-udstillingen på KunstCentret Silkeborg Bad. Det er besøgsrekord og de har været nødt til at lave ekstra rundvisninger og hyre ekstra køkken-personale. Alt i alt har udstillingen altså været en bragende succes og der er stadig en måned tilbage af udstillingen der slutter d. 19 April.

Aviserne og TV laver en hel del spændene indlæg om Abrahams Børn-projektet, se samlingen af artikler. Bl.a. har præsten Merete Bøye i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad i lørdags ytret at Galschiøt ikke provokere nok – det er tilsyneladende slet ikke faldet hende ind, at dette kunstprojekt ikke er lavet for at provokere men for at skabe dialog! Hun mener heller ikke at man kan sammenligne religionerne da det ifølge hende er "forkert at sige, at kristendommens fundament er Bibelen. Kristendommens fundament er Kristus.". Her på værkstedet takker vi for kritikken og inviterer dig og andre interesserede til tage del i debatten – debat@k.dk.

Mange fynske forårshilsner

Sekretariatsleder Lasse Markus,

-en masse skulptører og isbjørne-modellerere, 3 skoleelever og selvfølgelig Jens G.

   

 Debatmøde på Silkeborg Bad
om krydsfeltet imellem kunst og politik
 
 

Kunsten.nu skriver om debatmødet:

Debat om samfundsengageret kunst på Silkeborg Bad (kunsten.nu om debatmødet d. 18 marts)

På KunstCentret Silkeborg Bad kan man lige nu opleve udstillingen ABRAHAMS BØRN af danske Jens Galschiøt. Med en monumental, rumlig kobberskulptur sætter han fokus på religiøse dogmer og fundamentalisme, og i den anledning inviterer kunstcentret nu til debat om netop samfundsengageret kunst.

Af Stine Nørgaard Lykkebo

Det er ikke noget nyt, at kunstnere forholder sig til det samfund, vi lever i. På sin vis kan al kunst i sin natur siges at være samfundsengageret, men nogle kunstnere arbejder med samfundskritikken på et mere konkret, politisk niveau end andre; de arbejder med det som en kunstnerisk strategi.

Og det er sådanne strategier, KunstCentret Silkeborg Bad nu vil skubbe ind i rampelyset. I forbindelse med udstillingen af Jens Galschiøt inviterer kunstcentret til paneldebat onsdag den 18. marts.

Paneldeltagerne tæller museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum, formand for Statens Kunstfonds billedkunstudvalg og museumsdirektør Gitte Ørskou, politiker og MF Christian Juhl (Ø), redaktør og kritiker på KUNSTEN.nu Matthias Hvass Borello, direktør på KunstCentret Silkeborg Bad Iben From samt billedhugger Jens Galschiøt. Michael Hübertz er aftenens moderator, og han vil også sikre, at publikum får lejlighed til at byde ind i debatten.

Galschiøt projekt er udgangspunktet for paneldebatten den 18. marts. Diskussionen vil dog blive udfoldet og set i et bredere perspektiv, og undervejs vil paneldeltagerne holde korte oplæg.

 

Der kommer nok mange, så hvis du sikre dig en plads er det nok godt at ringe og reservere. Tlf. 8681 6329 eller sende en mail på reception@silkeborgbad.dk - men alle er velkommen også uden reservation.

Der er almindeligt entre på 60 kr. til arrangementet som starter kl. 19 og varer ca. 2 timer, inkl. pause.

 *****
 

Galschiøt på Silkeborg bibliotek 

 
Onsdag d. 18 marts kl 16:30 på Silkeborg Bibliotek. Galschiøt taler på bibliotekets nye åbne scene, der vil give kulturindsprøjtninger til alle. Bibliotekschef Lars Bornæs vil samtale med Jens Galschiøt og tilhørerne om, hvad han egentlig har på hjerte, se link.
 
Adressen er Silkeborg bibliotek, Hostrupsgade 41 a, 8600 Silkeborg. Gratis
 
*****
Debatdag om
hellige skrifter og dialogens kunst

Onsdag d. 8. april kl. 16.00-21.00 på Silkeborg Bad:Debatdag om hellige skrifter og dialogens kunst.

Højskoledag. Program: Jens Galschiøt fortæller om motivationen bag sit kunstprojekt. Præst Annette Bennedsgaard og debattør og Imam Fatih Alev samt en repræsentant for jødedommen ’svarer’ på kunstinstallationen. Hele dagen guides af Anders Laugesen, der fungerer som moderator. Dialog ved borde, debat i plenum, afsluttende koncert med jazzensemblet Elliot.

Det foregår på klassisk højskolemanér i en vekselvirkning mellem fællesang, oplæg, aktiv deltagelse og musik i tidrummet 16-21.   

Foreløbig Program

16.00 Oplev kunstinstallationen ABRAHAMS BØRN/ Fundamentalism.

16.30 Velkomst og fællessang v. viceforstander Jan Lundum, Silkeborg Højskole.

16.40 Jens Galschiøt fortæller om sit valg af at bruge citater som del af installationen.

17.00 Indlægsholdere repræsenterende jødedom, kristendom og islam ’svarer’ på værket og fortæller omforholdet til teksten i deres religion.

17.45 Deltagerne diskuterer i mindre grupper ud fra forberedte spørgsmål.

18.30 Sandwichpause, vand & kaffe.

19.00 Plenumdiskussion med alle paneldeltagere. 

20.00 Jazzensemblet Elliot giver koncert. 

 

Arr. Silkeborg Højskole, Danmission IKON og KunstCentret Silkeborg Bad.

For yderligere information kontakt venligst:

Iben From, direktør, 86 81 63 29, from@silkeborgbad.dk
Johanne Daugaard Løkke, informationsmedarbejder, pressekontakt@silkeborgbad.dk

 

Elever fra Silkeborg Højskole gratis. Øvrige gæster 100 kr. inkl. forplejning. Begrænset antal pladser.
Tilmelding nødvendig: Tlf. 8681 6329. Arrangører: Silkeborg Højskole, dialogforeningen IKON og KunstCentret Silkeborg Bad.

  
 
 
********
General info om 
Galschiøt, 'Fundamentalism' og Abrahams Børn
 
Der er nok mange der ikke har helt styr på hvad Galcshiøt´s 'Fundamentalism'-skulptur og kunst- og dialogprojeket 'Abrahams børn' er, men her er nogle nyttíge links:
 
 
 
To gode Film fra opstilling og fernisering fra Niller Madsen og Jens Schlosser
 
 
Konceptet til skulpturprojektet på : Dansk, Engelsk, ItalienskFransk, Spansk, Hollandsk, Polsk, og Arabisk.
 
Interaktive dialog værktøjer på 8 sprog:  QuizzenCitatsøgning - Pauseskærme
 
Abrahams Børn-hjemmesiden www.fundamentalism.dk
  
 
Kontakt til "Abrahams Børn"  sekretariatet der tager sig af dialogprojektet og Fundamentalism skulpturen. Sekretariatsleder Lasse Markus 6618 4058/mobil 6170 3083
 
Om Jens Galschiøt på Wikipedia:
Portræt af Jens Galschiøt (engelsk) CV (PDF) 
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)
 
Galschiøts hjemmesider: Galleri Galschiøt eller aidoh.dk
 
Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk, Internet: www.aidoh.dk, tel. +45 6618 4058,  mobil 4044 7058 Banevænget 22, DK-5270 Odense. 
  

 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info: http://www.gallerigalschiot.dk  - Tlf: 6618 4058
 
 
Galschiøt holder introduktions tale til udstillingen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste