Stedelijke nieuwsbrief - 13.12.2020
Heropening zwembad
Na enkele noodzakelijke herstellingswerken heropent het zwembad Bevegemse Vijvers zijn deuren. Zwemliefhebbers zijn vanaf woensdag 16 december terug welkom! De welgekende coronamaatregelen blijven van toepassing en zwemmen is enkel mogelijk op reservatie. Een ticket reserveren kan nu al via de webshop of aan de kiosk aan de kassa. Er zijn zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds tijdsblokken voorzien voor het publiek dus kijk snel wanneer je een duik komt nemen!
 
 
 
 
 
Stille studeerruimte
Ook voor studenten is dit een bijzonder moeilijke tijd, zeker in een blok- en examenperiode in coronatijden. We stellen opnieuw twee pop-up studeerruimtes ter beschikking. Studenten die nood hebben aan een stille studeerplek kunnen van dinsdag 15 december tot vrijdag 29 januari elke weekdag terecht in de Stille Leesruimte en de Boekenzolder van de Bibliotheek (Kasteel van Egmont). We wensen alle studenten veel goeie moed en een mooi resultaat!
 
Reserveer een stil studeerplekje
 
 
 
Groetjes uit Zottegem!
Iedereen moet zijn contacten beperken en dat is niet eenvoudig. Gelukkig zijn er veel digitale alternatieven maar deze bereiken echter niet altijd de oudere inwoners van onze stad die vaak sociaal geïsoleerd geraken. Daarom belden onze medewerkers alle 870 Zottegemse, alleenstaande, 80-plussers die nog thuis wonen op om te horen hoe het met hen gaat. Ze kregen ook allemaal een kaartje in de bus zodat ze weten dat ze er niet alleen voor staan.
 
 
 
 
Vrijetijdsaanbod schoolvakanties 2021
Op zoek naar een kamp of een andere leuke activiteit voor de schoolvakanties van 2021? Dan vind je zeker iets in het vakantieaanbod van onze vrijetijdsdiensten! We hebben heel wat te gekke plannen om de vakantiedagen te vullen met speelkriebels, avontuur, muziek, sport, beweging, fantasie en zoveel meer! Het volledige aanbod van de Jeugddienst, speelplein ’t Hemelrijk, de Sportdienst, het Huis van het Kind en ZIBO, en CC Zoetegem vind je gebundeld terug in één handige brochure.
 

 
 
Theater onder de kerstboom
Het eindejaar nadert en dus ook de jacht op kerstcadeaus. Een leuke tip: een geschenkbon van CC Zoetegem! Uitermate geschikt voor elke liefhebber van muziek, comedy, theater of film. Je geeft quality-time cadeau én je steunt ook nog eens cultuursector. Als dat niet het perfecte kerstcadeau is! Je kiest welk bedrag je wil besteden. En wie de bon cadeau krijgt, kiest zelf de voorstelling of vertoning zodra het terug mag.
 
 
 
 
#Hartvoorzottegem
We voelen het allemaal: de coronacrisis duurt lang en raakt ons allemaal. Hoe moeilijk het ook is, we moeten volhouden en we moeten erdoor. Samen. Vanop afstand, maar toch dichtbij. Meer dan ooit is het belangrijk om te zorgen voor elkaar. Met een klein gebaar, lieve attentie of warm woord, steek je een hart onder de riem. We bundelen al ónze hartverwarmende initiatieven onder #hartvoorzottegem. Zoals bijvoorbeeld de Kerstbrievenbus maar sssht, nog niet verklappen want die zetten we pas volgende week!
 
 
 
 
Corona-infopagina
Op onze corona infopagina Zottegem.be/Corona blijf je terecht kunnen voor alle meest recente info. Je vindt er het laatste coronanieuws uit onze stad, info over de aangepaste werking van onze stadsdiensten en een overzicht van de huidige coronamaatregelen. Ook is er praktische info met handige links over bijvoorbeeld de teststrategie en coronalert app. Heb je het moeilijk of nood aan een luisterend oor? Wacht niet af en kijk op de infopagina bij welke organisaties je terecht kan om je hart te luchten.

© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem