Wie lid is van de Belgische gamewebsite 9lives doet er goed aan om zijn wachtwoord aan te passen. De website is slachtoffer gevallen van een hacker die de gehele database in handen heeft gekregen en tegen betaling op het internet aanbiedt.
Het nieuws werd door 9lives zelf bevestigd en de website werd tijdelijk uit voorzorg offline gehaald. Ook Telenet, dat instaat voor het beheer van de website, bevestigt de hack. De provider onderzoekt nu hoe de diefstal kon gebeuren. Mogelijk is een recente update van de website, die overigens op heel wat kritiek stootte bij de gebruikers, de oorzaak van het probleem.
9lives is één van de grootste gamingcommunities van de Benelux, waar gamers elkaar ontmoeten om ervaringen te delen of spellen door te verkopen. Telenet zegt dat het de gegevens van de honderdduizenden gebruikers van het forum zo goed mogelijk probeert te beschermen, maar raadt iedereen aan om zijn wachtwoord zo snel mogelijk aan te passen.
Lenovo heeft een vijfde van de pc-markt in handen
Lenovo heeft in het derde kwartaal van dit jaar wereldwijd een totaal van 15,7 miljoen pc’s verscheept. Het staat daarmee met stip op nummer één, gevolgd door HP en Dell, die respectievelijk op 14,7 miljoen en 10,4 miljoen pc’s afklokken. Lenovo heeft daarmee voor het eerst de kaap van 20 procent marktaandeel overschreden. Dankzij een groei van 2,3 procent ten opzichte van vorig jaar heeft het zijn voorsprong op HP, dat zijn aandeel tijdens dezelfde periode met 1,3 procent zag stijgen, flink vergroot.
De mijlpaal van 20 procent kwam naar eigen zeggen sneller dan verwacht en werd onder meer beïnvloed door de heropleving van de globale pc-markt. Hoewel de verkoop van pc’s nog altijd in een negatieve lijn gaat, was die daling tijdens het afgelopen kwartaal volgens cijfers van Gartner en IDC veel minder sterk dan verwacht.
Lenovo’s inkomsten bedragen bijna 50 miljard dollar en worden vooral aangedreven door de succesvolle pc-tak. Deze week kondigde het bedrijf nog een nieuw vlaggenschip aan in zijn lijn met ultrabooks; de Yoga 3 Pro, die de Yoga 2 Pro moet opvolgen.
Pc’s zullen de core business blijven, maar dat betekent niet dat de Chinese fabrikant zich niet in andere wateren durft te begeven. Kijk maar naar de overname van Motorola Mobility, die binnenkort wordt afgerond, en de aankoop van de servertak van IBM. Dat zijn twee strategische aankopen waarmee het bedrijf zichzelf meteen verzekert van een sterke positie in enerzijds de mobiele en anderzijds de enterprise markt.
Belgacom wordt Proximus
CEO Dominique Leroy maakte het nieuws vandaag bekend tijdens een persconferentie. “Deze overstap is een fundamenteel onderdeel van onze groeistrategie, waarbij we onze klanten meer dan ooit centraal plaatsen in alles wat we doen,” aldus Leroy.
Aan de overgang naar een eengemaakt merk ging een grondige voorbereiding vooraf. Vaste, mobiele en IT-technologieën groeien steeds meer naar elkaar toe. Door alle oplossingen onder één merk aan te bieden, kan Belgacom zijn verschillende diensten naar eigen zeggen optimaal combineren om zijn klanten altijd en overal te bedienen, en een éénduidige communicatie te voeren.
De nieuwe merknaam wordt bijgestaan door de baseline ‘Altijd dichtbij’. Voor Belgacom betekent dat meer focus op service en een verdere uitbreiding van de dienstverlening. “Het voorbije jaar werd reeds hard gewerkt om nieuwe beloften aan onze klanten waar te maken,” zegt Dominique Leroy. “Onze klantendienst is beter bereikbaar, de klantentevredenheid stijgt en het aantal klachten is sterk gedaald. Nu brengen we onze e-services samen in de app “My Proximus” en lanceren we nieuwe diensten en producten, zoals het “Same Day Repair” aanbod voor onze business klanten.”
Belgacom heeft geopteerd voor de naam Proximus omdat het merk reeds een hoge naambekendheid geniet, terwijl het in de markt zetten van een nieuwe naam heel wat geld kost. De rebranding gaat vanaf 29 september van start en verloop geleidelijk en automatisch. Bepaalde zaken, zoals de Proximus TV interface, worden geleidelijk uitgerold in de komende weken. Klanten hoeven zelf niets te doen, alle veranderingen gebeuren automatisch.