Quote
 Week 30
Jaar 2012
  ___________________________________________________________________________
 
Als je als leidinggevende niet weet wie je bent en wat je drijft dan zal je nooit kunnen groeien van goed naar groots.
Jim Collins geparafraseerd door LaRae Quy
 
Zoals vorige week beloofd, zullen we vandaag enkele ideeën meegeven die je als leidinggevende kunnen helpen om je eigen persoonlijke en authentieke stijl te ontwikkelen.
  1. Geloof in jezelf. Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Stop dus met te proberen in de huid te kruipen van één of andere leiderschapsrol aangepraat door één of ander leiderschapsmodel. Verder lezen…

  2. Durf jezelf in vraag te stellen en te onderzoeken wie jij bent als leidinggevende en van waaruit je leiding wilt geven. Verder lezen…

  3. Start met het ontwikkelen van je eigen filosofie over je leiding geven. Je antwoorden op de volgende 7 vragen kunnen je hierbij helpen.
Van zodra je dit proces hebt doorlopen, heb je ook jouw zingeving als leidinggevende gevonden. De eerste stap om medewerkers te inspireren bestaat erin jouw persoonlijke visie op leiding geven te vertellen. De tweede stap is er consequent naar te leven.
Volgende week zullen we je nog één belangrijk inzicht meegeven m.b.t. de in de managementkringen steeds terugkerende discussie over wat nu het beste zou zijn: een harde of een zachte aanpak. 

 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.