Nieuwsbrief Schaatscircuit.nl - 5 maart 2017 

   
Als aanvulling op de website Schaatscircuit.nl houden we je via deze nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Schaatscircuit.nl, nieuwtjes van het MCLN (Master Circuit Langebaan Nederland) en wedstrijden op snel ijs.
 
Alhoewel het eind van het seizoen al in zicht is, hebben we nog een paar mooie wedstrijden in de planning staan, waarbij je wellicht nog één keer een PR kunt rijden dit seizoen! Daarnaast is de webshop voor de Masters-kleding gereed en informeren we je daar in deze nieuwsbrief over. En tot slot een impressie van de Dutch Masters Cup, waarvan op 19 februari de finale werd verreden in Enschede.
 
Organisatie Schaatscircuit.nl:
Martin, Noah, Bram, Leen en Monique 
 
International Long Distance Races en Sprint4Kamp
Long Distance Races
Op maandagmiddag 20 maart vinden in Thialf de "13th Masters' International Long Distance Races" (LDR) plaats. Dit zijn internationale wedstrijden over een 500/3km, 500/5km of 500/10km, met internationale scheidsrechter, zodat masters officiële wereldrecords in hun categorie kunnen rijden. Hier vind je het Announcement
 
Sprint4Kamp
En op maandag 20 en dinsdag 21 maart begin van de avond vindt de "9th Masters' International Heerenveen Sprint" plaats. Dit is een vierkamp over tweemaal een 500m en 1.000m. Net als bij de LDR kunnen de masters ook hier een wereldrecord (afstand én puntentotaal) rijden. Hier vind je het Announcement.
 
Masters-records
De afgelopen jaren laten zien dat die records er eind van het seizoen ook daadwerkelijk in zitten. Regelmatig zijn de records tijdens deze LDR aangescherpt. Hier vind je de huidige wereldrecords bij de masters.
 
Je kunt nog aanmelden!
Zowel voor de Sprint4Kamp als voor de LDR (3km, 5km en 10km) is er nog plek om in te schrijven. Ben je nog geen Master? Ook dan kun je deelnemen aan deze wedstrijden. Pak je kans om nog één keer een PR te rijden dit seizoen! Aanmelden kan via de normale weg via de site
 
Voorlopig programma LDR
Warming-up mogelijkheid (12.00 uur)
500m 10km-rijders (12.20 uur)
500m 5km-rijders
10.000m
500m 3km-rijders
5.000m
3.000m 
Certificaten
Na afloop van beide internationale wedstrijden ligt er een certificaat voor iedereen klaar in de ruimte achter de perstribune.  
 
 
Webshop kleding 'Masters Speed Skating Nederland' open!
Het nieuwe 'Masters Speed Skating Nederland' trainingsjack blijkt een succes. En de vraag naar het jack en andere kleding in deze lijn is groot. Daarom zijn we de afgelopen periode bezig geweest om in samenwerking met Zaes meer kleding te ontwerpen, zoals een ritsbroek, thermo marathonpak en wedstrijdpak.
 
En vanaf nu kun je de kleding via onze 'eigen' webshop bestellen! Voor deze eerste bestelling is de webshop geopend t/m vrijdag 31 maart. Dan worden de bestellingen geïnventariseerd, waarna de productietijd ca. 8 weken is. Dit houdt in dat de levering van de kleding begin juni zal plaatsvinden. 
 
Je bestelt en betaalt via de webmodule en de kleding wordt ook bij je thuis afgeleverd.
 
 
 
De kleding die je kunt aanschaffen:
  • Thermojack: 65 euro, maar nu voor MCLN-leden tijdelijk voor 35 euro (door een bijdrage van MCLN)
  • Thermo ritsbroek: 55 euro
  • Thermo marathonpak: 110 euro
  • Powerstretch wedstrijdpak: 475 euro
  • Muts: 20 euro
  • Haarband: 15 euro
De prijzen zijn gebaseerd op een minimale totaalafname van 10 stuks per artikel (het Powerstretch wedstrijdpak uitgezonderd) en excl. verzendkosten. Hier vind je de maattabel van Zaes.
 
Bestel de kleding vóór 31 maart via de webshop: mcln.zaesshop.nl
 
Winnaars Dutch Masters Cup 2016/2017 bekend
Op zondag 19 februari stond de finale van de Dutch Masters Cup 2016/2017 op IJsbaan Twente in Enschede op het programma. Alhoewel een (zeer) klein deelnemersveld, toch een mooie finale-avond van de Dutch Masters Cup in Enschede!
 
Marlies de Jong was als enige dame aanwezig, maar wist zich daardoor wel als eerste winnares van de DMC te laten kronen! Monique Boerema en Noor van der Ster, beiden helaas verhinderd deze finalewedstrijd, eindigden met een gelijk puntenaantal samen op nummer twee. Bij de heren was het tot de laatste rit wel heel erg spannend. Uiteindelijk mocht Jeroen Schoppink, met 0,02% verschil met nummer 2, Bart Seffinga, het hoogste podium betreden. En mocht Johannes de Groot de beker voor de derde prijs van deze eerste Dutch Masters Cup mee naar huis nemen.
 
 
 
Dutch Masterscup 2017
Is een nieuwe formule met een klassement over drie wedstrijden waarbij ouderen en jongeren en sprinters en langeafstandspecialisten de strijd met elkaar kunnen aanbinden. 
 
De plaats in het klassement per wedstrijd wordt bepaald aan de hand van een percentage uitgedrukt ten opzichte van het wereldrecord (van het afgelopen seizoen) in jouw leeftijdscategorie op de door jouw gereden afstand. Als bonus ontvang je voor het verbeteren van een wereldrecord maar liefst 75 bonuspunten.

Je krijgt uiteindelijk punten op de afstand waarbij je het dichtst bij het wereldrecord reed.
Tijdens de finalewedstijd wordt het aantal verdiende punten met 1,5 vermenigvuldigd. Op deze wijze ontstaat er een strijd tussen sprinters en lange afstandsrijders en een strijd tussen alle leeftijdscategorieën.
 
Wist je overigens dat de ISU, voordat het nog altijd gebruikte puntensysteem gebruikt werd (tijden herleid tot 500 metertijden), een systeem had waarbij het puntentotaal voor een gereden afstand gelijk was aan het percentage van het destijds geldende wereldrecord? Nu dus terug van weggeweest (bron: Marnix Koolhaas).
 
Uitslagen
Zie hier de complete uitslag van de dames en hier van de heren. 
 
Volgend jaar weer!
 
SCHAATSCIRCUIT.NL is een initiatief van
Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland (MCLN),
een bij de KNSB aangesloten vereniging. 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uw logo in deze nieuwsbrief?
Mail naar info@schaatscircuit.nl en vraag naar de mogelijkheden!
 
Follow us on Twitter