Nieuwsbrief
Februari 2014
 
 

 
Het laatste nieuws uit Commanster .... 
  
Tja, die winter, wat moet je ervan zeggen? Op zich is het best lekker om niet door een halve meter sneeuw te hoeven lopen met een volle kruiwagen hooi. Of om iedere dag het ijs op de watertonnen kapot te hoeven slaan. Maar wat we nu hebben is toch ook niet echt fijn: modder, heel veel modder. Laten we dus maar snel deze winter vergeten en hopen dat we een droog en zonnig voorjaar krijgen.
 
Met het voorjaar in aantocht hebben we alvast de potstallen van de paarden leeggeschept. We waren begonnen om dit met riek en kruiwagen te doen, maar hebben uiteindelijk toch maar een boer uit het dorp gevraagd of hij de stallen met zijn kniklader leeg wilde scheppen. Dat ging een stuk sneller en we werden er veel minder moe van.
 
We hebben zin in het nieuwe seizoen en zijn heel benieuwd hoe onze nieuwe paardjes het gaan doen.
 
 
 
 
 
Kuddewijzigingen
 
Sinds kort is onze kudde uitgebreid met twee nieuwe Criollo's. Ze zijn nog op proef, maar hopelijk zijn het blijvertjes. Beiden zijn ca. 1m57 groot. Ze zijn nu nog een beetje schuchter, maar dat komt vanzelf goed.
 
We hebben ze vrijwel direct in de kudde tussen de andere paarden gezet. Dit ging gelukkig zonder problemen.
 
Voor ons is het atijd weer spannend om met nieuwe paarden aan de slag te gaan.
 
 
 
 
Paard van de maand: River
 
River is al jaren bij ons. We hebben haar gekocht in juni 2002. In een plaatselijk krantje stond een advertentie van iemand die een 4-jarige vos merrie te koop had. We zijn niet zo dol op vos merries, maar ja, we hadden een nieuw paard nodig. We maakten een afspraak met de eigenaresse om de volgende dag te gaan kijken.
 
De volgende dag gingen we eerst bij een bevriende boer langs om zijn trailer te lenen en hooibalen bij hem te bestellen. Terwijl we met hem stonden te praten, kwam de zwerfhond die hij een paar maanden daarvoor gevonden had, enthousiast naar ons toelopen.
 
De hond zag er erg vies en verwaarloosd uit en wilde graag aandacht. Toen de boer vroeg of we verder nog iets nodig hadden, zie Margreet in een opwelling: “ja, die hond”. “Dat is goed”, zei de boer, “neem maar mee”. Even kwam er paniek in onze ogen, want we waren zojuist de nieuwe eigenaren geworden van Labrador Bibi.
 
 
 
 
  
Met een stinkende en hongerige hond in de auto gingen we uiteindelijk op weg naar de vos merrie. Daar aangekomen nam de eigenaresse ons mee naar een weiland. Vanuit de verte kwam een te dikke vrolijke merrie aangegaloppeerd. Dat was River, toen nog Odyssee. De eigenaresse verkocht haar, omdat ze haar niet goed aankon.
 
River hebben we die dag gekocht en meegenomen naar huis. We hebben al jarenlang veel plezier van haar, hoewel ze in jaar jongere jaren zeker geen makkelijke tante was.
 
 
 
 
 
Kippenterreur
 
Sinds onze kuikentjes groot zijn, terroriseren ze dagelijks de paarden. Ze staan in de gang te wachten, totdat de paarden 's ochtends naar buiten gaan.  Als dat te lang duurt voor ze, gaan ze zelf alvast de stallen in om tussen de paarden te scharrelen. 
 
Er is één voordeel: stallen opstrooien is niet meer nodig. Leg gewoon een plak stro in een stal en een uurtje later is alles netjes verspreid. Helaas beperken ze zich niet alleen tot het stro in de stallen, maar vallen ze de hele strovoorraad aan.
 
 
 
Trektochten voorjaar 2014

In de vorige nieuwsbrief hebben we het al aangekondigd: de trektochten in de weekenden van 9-11 mei en 13-15 juni.
 
De trektocht gaat net als vorig jaar naar een restaurant met overnachtingsmogelijkheden voor ruiters en paarden. We overnachten op een zeer eenvoudige slaapzaal met stapelbedden; douche en toilet zijn buiten bij de stallen. Verwacht geen luxe!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beide dagen zitten we zeker 6 uur in het zadel. Dit betekent een zware rit voor zowel de ruiters als de paarden. We willen daarom niet te zware ruiters meenemen en alleen ruiters die dit zeker vol gaan houden. Bikkels, dus.
 
De trektocht kost 275 euro per persoon. Aankomst is vrijdagavond op de ranch. Inbegrepen zijn 2 dagen rijden, 2 overnachtingen en alle maaltijden van zaterdagochtend t/m zondagavond, met uitzondering van het diner op zaterdagavond. Het diner op zaterdagavond is voor eigen rekening. 
  
Als je mee wilt met de trektocht laat het ons dan weten. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 
 
 
 
Tips voor deze nieuwsbrief zijn altijd welkom. Ken je nog andere mensen die het leuk vinden om deze nieuwsbrief te ontvangen, klik dan hier onderaan om het door te sturen.
  
Groeten,
Koen en Margreet

 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.