Nieuwsbrief Augustus-September 2015 
De vakantieperiode is voor velen onder ons alweer voorbij, helaas!
 
Echter, in deze nieuwsbrief kijken we graag ng een keer terug op een heel mooie en deels erg hete zomer.....Stoer
 
In de eerstvolgende Nieuwsbrief blikken we dan ook terug op het uiterst geslaagde "1. Jialing Drakenboot Merktreffen". Dit door onze klanten georganiseerde én druk bezochte event vond in het laatste juli weekeinde plaats in Unterhofkirchen (nabij Erding). Omdat het zijspantijdschrift Sidecar Traveller de première krijgt, wachten wij nog even met ons verslag.
 

MOTORWERK sponsorde de koffiemokken voor de meer dan dertig deelnemers (!)
 
Vakantie met Jialing JH600B-A in Oostenrijk
 
 
Aansluitend aan het hierboven al genoemde 1. Jialing Merktreffen hebben wij onze vakantie in Ober-Österreich doorgebracht. Als "Basecamp" hadden wij ons hotelletje in Stadl, Engelhartszell. Steden als Linz of  Passau zijn niet ver weg,maar wij hebben ons prima thuisgevoeld in deze heel mooie streek.
 
Geheimtip: Oostenrijk kent een speciaal wegennet genaamd "Güterwege". Wij kennen iets dergelijks wel. Ook onze boederijen op het platteland worden verbonden door een fijnmazig wegennet. Maar, dit net van "Güterwegen" bestaat uitsluitend uit smalle, 3 mtr. brede, onverlichte maar grotendeels verharde wegen met een totale lengte van 44.000 kilometer. Men kan daarop de aarde rondreizen zonder de landgrens van Oostenrijk te verlaten!
Ook anders dan bij ons is, dat dit wegennet door een aparte autoriteit wordt onderhouden en uitgebreid.
 
En het mooie ervan is dat navigatiesystemen als Garmin Zümo dit wegennet gewoon in het kaartmateriaal hebben zitten. Daarmee kunnen dan perfekte tourritten worden uitgezet. Je ziet de hele dag door bijna niets anders dan een enkele boerderij, bossen, wegen en bergen - alsof het niet op kan! Geen of nauwelijks verkeer en de mooiste vergezichten zijn je beloning.
 
Natuurlijk wilde de vrouwelijke fractie ook wel eens gaan fun-shoppen of wilde het mannelijk deel ook wel eens een museum met oude voertuigen bekijken, maar voor de rest hebben wij met onze Jialing JH600B-A vrijwel uitlsuitend op deze Güterwege gereden en daarbij meer dan 1.800 kilometer van Oostenrijk gezien. Het zwembad van het hotel was dan altijd de koele afsluiting van weer een mooie zomerdag...
 
Want, voor Oostenrijkse begrippen toch eerder abnormaal, heeft het weer drie weken lang zijn uiterste best gedaan!
Oostenrijk beleven via de "Güterwege"

Wachten op de pont aan de Moldau (CZ)

Het Euro Gespann Treffen 2015 - een groot succes!
Het laatste weekend van augustus is sinds vele jaren voorbehouden aan het Euro Gespann Treffen. Tenminste voor de zijspanliefhebbers onder ons. Ditj aar von de 27. editie van dit gigantische zijspanrijder-treffen plaats in Reddighausen/Hatzfeld.
 
Bij erg goed weer bleek deze uitgave voor MOTORWERK erg succesvol. Gedurende dit lange weekeinde zijn meerdere nieuwe klanten van de Jialing JH600B-A overtuigd geraakt en hebben zij hun gloednieuwe zijspanmotor bij ons besteld. En daarmee is de komende levering van eind oktober al weer bijna uitverkocht.
 
Onze klanten die al wat langer met hun Jialing JH600B-A onderweg zijn, hadden op zaterdagmiddag een spontane "flash mob"  georganiseerd en rond vier uur stond het handelaren terrein vol met hun Jialings. Een echte Nederlandse borrel (of twee...) was onze dank aan onze enthousiaste klanten en hun spontane gebaar.
 
 

 

 
En die jenever smaakte overigens prima....

Waarom niet meteen twee?
Bij het hierboven al genoemde 1. Jialing Merktreffen "Drakenbootfestival" hebben wij een groot aantal hele aardige Jialing eigenaren leren kennen. Enkelen daarvan kenden wij al via telefoon of e-mail verkeer, maar de persoonlijke ontmoeting maakt alles toch, uh..., veel persoonlijker!
 
En zo hebben wij ook Iris en Günther Kloppert uit Oost-Friesland leren kennen. En niet te vergeten hun twee honden - Mo en Flocke. En die twee spelen een belangrijke rol in dit verhaal. Daarbij duikt het getal "twee" meer dan eens op....
 
Sinds twee maanden heeft een Jialing JH600B-A, gekocht bij KMS Kindermann Motorrad Service, het aantal zijspannen bij de Klopperts van één naar twee gebracht. Een BMW zijspanmotor, wordt sindsdien vergezeld van een Chinees in de garage.
 
In het hoge noorden van Duitsland werden Mo en Flocke in de zijspannen gezet en reed men in twee dagetappes naar Unterhofkirchen, met gemak zo'n 900 kilometer naar het zuiden.
 
Daar vertelde Günther ons dat Flocke zich in welke zijspanboot dan ook, altijd op haar gemak voelt. Mo is daarin veel kieskeuriger. Als snel bleek de Jialing Mo wel te bevallen, maar in de gesloten BMW voelde hij zich niet echt op zijn gemak. Hoe dan ook, de twee baasjes en hun honden zijn dan toch zonder problemen bij het 1. Jialing Merktreffen aangekomen.
 
Time warp. Onze twee honden en de baasjes zijn alweer een tijdje thuis. Günther wil het nu wel eens echt weten en neemt Mo mee voor een lange toerrit, nadat hij een windscherm op de boot van hun Jialing had gemonteerd (verkrijgbaar als accessoire). En, zie daar, Mo geniet van de rit en voelt zich volkomen op zijn gemak in de open zijspanboot van de Jialing. Waarschijnlijk is de gesloten aard van de BMW constructie te bedreigend voor Mo.

Omdat nu duidelijk is geworden dat ook Mo altijd mee kan, mits in een Jialing zijspanmotor, wordt door Iris en Günther snel besloten om de BMW dan maar te verkopen en een tweede Jialing aan te schaffen. De BMW wordt vlot verkocht en Günther vindt bij Alois Löw Gespanne nog een gloednieuwe Jialing JH600B-A, kersvers uit de transportkist.

Niet lang daarna rijden er nu twee Jialing JH600B-A in Oostfriesland. Die twee, Mo en Flocke, hebben gewoon een goede neus voor het juiste.....
 

 Hoe stapt een blondine in een zijspan?
Zoals Flocke natuurlijk!
(Foto: Günther Kloppert)
 
Agenda
 
Central Classics


19., 20. December
Expohallen Houten (bij Utrecht)
 
MOTORWERK is aanwezig met een verkoopstand (Chang Jiang 750 en Royal Enfield Bullet / INDER)


 
 
 
Inhoud
Vakantie met Jialing JH600B-A in Oostenrijk
 
Het Euro Gespann Treffen 2015 - een groot succes!
 
Waarom niet meteen twee?
 
Agenda

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl