Efter succén med förra singeln ”Handsome”, som bl.a. låg på P3’s spellista i över 30 veckor, släpper nu Edda Magnason andra singeln, från hennes album "Goods". Vi är glada att kunna presentare den metropolitiska låter ”Blondie”, komplett med fantastisk video i regi av Jens Janson. Jens är inte bara videoregissör utan även trummis i Eddas band, samt i några band som heter Brainpool och Roxette.
 
Kolla videon HÄR: vimeo.com/26257644
 
Bakom-kameran-bilder:flickr.com/photos/adrianrecordings/sets/72157626880430221/show/
Nya pressbilder:
adrianrecordings.com/upload/press_piks/Edda_Magnason-Photo-Johan-Tholson-2.jpg
adrianrecordings.com/upload/press_piks/Edda_Magnason-Photo-Johan-Tholson.jpg
Fotokredd: Johan Tholson
 
I sommar har man kunnat se Edda live på bl.a. Hultsfredsfestivalen och Malmöfestivalen. 16 september släpps hennes andra album ”Goods” i Europa vilket följs upp med en turné med början på Popkomm-festivalen i Berlin den 7 september.
 


Släppdatum: 29 augusti
 
Artist: Edda Magnason
Singel: Blondie
Från albumet: Goods
Katalognummer: arweb 131
ISRC: SEVUE1100302
Bolag: Adrian Recordings
Pressbilder: adrianrecordings.com/artist.asp?artist=20  
adrianrecordings.com -> Artists -> Edda Magnason

Presskontakt:

Ebba Lindqvist
Tel: 08-6402322
Mobil: 070-4803300
E-post: brev@ebbalindqvist.se
 
Ladda ner: adrianfiles.com/01.Blondie-Single_Edit.mp3
Spotify: open.spotify.com/album/7zSTMbaRPua5EhqFtJ9G5c
iTunes: itunes.apple.com/se/album/blondie-single/id434486694
CD: adrianrecordings.com/shop/sv
 
Pianisten, sångerskan och låtskrivaren Edda Magnason är uppvuxen på landet i Skåne tillsammans med sin mamma, sina syskon och styvfar. Hennes pappa kommer från Island, där han jobbar som veterinär i ett litet samhälle 70 mil från Reykjavik. Hennes självbetitlade debutalbum släpptes 2010. Den 30 mars släppte Edda Magnason sitt andra album -  ”Goods”. Sedan dess har folk förundrats och fascinerats av stämningen, ljuden och melodierna därpå. Albumet har letat sig in i folks medvetande och verkar ha stannat.
 
Resan fortsätter och vi presenterar nu Eddas andra singel. Även här med en mystisk främling i historiens centrum – ”Blondie”. Tempot har lugnat ner sig och vi hamnar i en indisk gospel-stämning med en lös, sval melodi med pigga stråkar som pockar på uppmärksamheten.

NWT
5/5
Kvalar in bland årets bästa.
Lovisa Eriksson
 
Ystads Allehanda
5/5
Jag älskar kombinationen av poplåtar, lekfullhet och experimentlusta. Små vackra melodier avbryts och tar en annan väg utan att det melodiska försvinner.
Bengt Eriksson
 
Svenska Dagbladet
5/6
I övrigt är Kate Bush och Mary Poppins fortfarande mer självskrivna referenser för denna egensinniga musik färglagd av producenten Christoffer Lundqvist.
Dan Backman
 
DN
4/5
Denna gång har det drömska pianot fått uppbackning av ett större band och ljudbilden ­vidgats med klarinett, stråkar och klirrande slagverk till en teatralisk men avväpnande ­sagopop.
Sara Norling
 
Göteborgs Posten
4/5
… det som gör Edda Magnason till något extra är viljan att våga bryta mönster, hon väver in melodin till blinka lilla stjärna, sjunger helt plötsligt jazz, sjunger att hon åker ballong i underjorden, sjunger inte alls, tar in vattenljud och insekter och kvitter och når allra längst i ett par lugna låtar med mycket piano. En ovanlig sångfågel. Upptäck!
Jan Andersson
 
Arbetarbladet
4/5
Hon vrider och vänder på sin röst, skapar stämningar och bilder. Jag kommer på mig själv med att småle. Det svänger, det är intellektuellt stimulerande och det är roligt.
Ralph Bretzer

Barometern
4/5
... himmelskt bra. Där hon sitter och spinner melodier och låtar är hon inget annat än ett musikaliskt geni.
Dennis Andersson
 
Norra Västerbotten
4/5
Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Edda Magnason gör inte låtar – hon gör konstverk!
Per Strömbro