Nieuwsbrief juni 2011

In de begeleiding van mensen met levensvraagstukken of die nu van fysieke of psychologische aard zijn, is het goed om je bewust te zijn van het zelfhelend vermogen van de cliënt. Dit vermogen kan op een heel creatieve en associatieve manier geprikkeld worden. Zo had ik zelf in de afgelopen weken veel last van een kuitblessure, die vooral bij het tennissen steeds weer opspeelde. Bij het raadplegen van "De sleutel tot zelfbevrijding" van Christiane Beerlandt die de psychologische kant van 1300 ziekten en aandoeningen beschrijft, werd ik gewezen op verzachting, soepele wendbaarheid en een verbreding van mijn scoop. Met deze kennis heb ik een innerlijke reis naar mijn kuitspier gemaakt. Ik ben als het ware met mijn hele aandacht in mijn kuitspier gekropen en heb waargenomen wat ik op dat moment zag, voelde, hoorde en wist. Aansluitend heb ik een paar tekeningen gemaakt. Eerst van de huidige situatie en vervolgens heb ik in een dialoog met mijzelf steeds aan de tekeningen toegevoegd wat als helend werd aangereikt. Alleen al tijdens het tekenproces was ik mij erg bewust van de sensaties in mijn kuitspier. Ik heb dat nog een aantal dagen herhaald. Ik garandeer niet dat er geen dokter of fysiotherapeut meer aan te pas hoeft te komen, maar ik ervaar dat het op deze manier werken op verschillende bewustzijnslagen zijn vruchten afwerpt en er voor zorgt dat de persoonlijke kracht toeneemt. Daarnaast (ik klop het af), heb ik al weer meerdere keren pijnvrij gesport. Ik wens je een helende maand toe!

MAILPERIKELEN
Ook in de afgelopen maand heb ik weer mailperikelen gehad. Mocht ik niet op jouw mail of inschrijving gereageerd hebben, dan mag je er vanuit gaan dat deze mij niet heeft weten te bereiken. In dat geval zou het fijn zijn als je de mail nog een keer opnieuw stuurt of belt naar 033-4451480. Doorgaans mag je rekenen op een reactietijd van max. twee (werk)dagen.

ENERGETISCHE VERJAARDAGSBOODSCHAP
Op zoek naar een origineel verjaardagskado? Geef een energetische verjaardagsboodschap kado; een korte energiereading gericht op het levensjaar dat voor die persoon komen gaat. Voor meer info kun je me mailen.

VOORINSCHRIJVING AANSCHAF VLOERANKERS
Het aanschaffen van vloerankers die voor 1-op-1 opstellingen gebruikt kunnen worden (zie foto) is alleen interessant bij afname in grote hoeveelheden. Ik bied je eenmalig de mogelijkheid om mee te liften met een grotere bestelling, die overigens alleen doorgaat als er voldoende belangstellenden zijn. De uitvoering zal zijn in 5 mm wolvilt in de kleuren rood, oranje, geel, groen, turquoise, blauw en paars. De kosten bedragen € 90 voor 7 stuks excl. BTW en excl. verzendkosten. Heb je interesse, laat het weten.

ZOMERTIJD
Heb je behoefte om de zomertijd te gebruiken om te transformeren en wil je hierin persoonlijke begeleiding in de vorm van coaching of een speciale workshop die (nog) niet gepland staat, vraag dan naar de mogelijkheden.

9 JUNI: KENNISMAKEN MET OPSTELLINGEN
Kennismaken met opstellingen, mijn werkwijze en de sfeer in het Bolwerk? Geef je dan op voor de avondworkshop Kennismaking-Inn-Opstellingen op 9 juni a.s. Deze avond is gratis toegankelijk voor diegenen die al een systemische opleiding bij Coach-Inn gevolgd hebben. Vooraf opgeven is wel gewenst.

PROFESSIONALISERING-INN-OPSTELLINGEN (STRIPPENKAART)
Op 17 juni is er een strippenkaartdag Professionalisering-Inn-Opstellingen, voor alle methodische vragen over het begeleiden van opstellingen, het aanscherpen van vaardigheden en uitwisselen van ervaringen. Het programma wordt in overleg met de deelnemers op de dag zelf gemaakt. Je kunt je inschrijven voor een losse workshop of met korting een 4-strippenkaart afnemen. Deze is ook bruikbaar bij de workshop Professionalisering-Inn-Energiewerk.

27 JUNI: WAARNEMEN-INN-BEDRIJFSENERGIE
Iedereen is in staat om energie waar te nemen. Tijdens de workshop Waarnemen-Inn-Bedrijfsenergie op 27 juni a.s. worden de tools aangereikt en geoefend die bruikbaar zijn om energie in bedrijven en organisaties waar te nemen. Deze training is ook een goede opstap naar de training Vraaggericht Energie Waarnemen, die weer start in september.

29 JUNI: INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN
Toe aan het doorbreken van een (familie)patroon? Op 29 juni is er nog ruimte voor vraagstellers om hierover tijdens de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen een (familie)opstelling te maken.

24 AUGUSTUS: COACH-INN-SYSTEMEN (SNELKOOKPAN)
Wil je zelf familie- en organisatieopstellingen gaan begeleiden dan is de compacte 4-daagse opleiding "Coach-Inn-Systemen"-snelkookpan van 24 tot en met 26 augustus en een terugkomdag op 4 november een absolute aanrader.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
De boekentip van deze maand is het boek Wandelen door het wetende veld van Francesca Mason Boring. Zij beschrijft verschillende traditionele rituelen en ceremoniën die een link kennen naar systeemopstellingen. Daarbij wordt o.a. gebruik gemaakt van natuurlijke elementen om (familie)systemen te helen en te transformeren

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn volgen op twitter. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.