April 2013
Dit is de nieuwsbrief van Scholen met Succes. De nieuwsbrief verschijnt gemiddeld 5x per jaar.
In deze nieuwsbrief:

10 besturen verbeteren marktpositie met profilering
We ondersteunen momenteel 35 scholen van 10 schoolbesturen bij het onderzoeken en versterken van de marktpositie. Alle scholen hebben marktprofielen ontvangen waaruit de demografische situatie en de concurrentiepositie te lezen is. Daarnaast hebben we voor de scholen communicatiemiddelenanalyses gemaakt. Vervolgens zijn op alle scholen gesprekken gevoerd met portefeuillehouders pr/marketing en/of met pr-werkgroepen. Er worden profielschetsen ontwikkeld en uiteindelijk zullen we voor alle scholen marketingcommunicatieplannen opleveren.
Lees meer op onze website: communicatie en advies.
Evaluatie pilot Tevredenheidsenquêtes België 
In 2012 zijn we gestart met een pilot van onze Tevredenheidsenquêtes in België. De vragenlijsten voor ouders en leerlingen zijn inmiddels door een aantal Vlaamse scholen afgenomen en door hen enthousiast ontvangen. De evaluatie met de scholen heeft veel bruikbare informatie opgeleverd. Ook voor de scholen in België bieden wij inmiddels een (standaard) vragenlijst aan. 
Meer informatie over de enquêtes en het aanmeldformulier vindt u op onze website www.scholenmetsucces.be.
Verbeterscan Oudertevredenheidspeiling
Na afname van de Oudertevredenheidspeiling meer inzicht krijgen in de resultaten van het onderzoek? Dat kan met de Verbeterscan Oudertevredenheidspeiling. Met deze scan krijgen ouders vijf, door de school geselecteerde, onderwerpen voorgelegd en kunnen zij via open vragen hierover hun mening geven en de school adviseren hoe hier verder mee om te gaan.
De Verbeterscan Oudertevredenheidspeiling kunt u nu met korting afnemen en kost tot 1 juli 2013 €45,- (excl. BTW.)
Kijk hier voor meer informatie over of deelname aan de Verbeterscan.
Scholen met Succes: Samenwerking met Schoudercom
Scholen met Succes gaat samenwerken met Schoudercom.nl. Dit is een online portaal dat de school-ouder-communicatie aanzienlijk verbetert en vergemakkelijkt. Het biedt een veilig, besloten en krachtig communicatieplatform. Op de eerste plaats staat alle school-ouder communicatie overzichtelijk bij elkaar. Ook voor het regelen van de ouderparticipatie en het vergroten van ouderbetrokkenheid biedt het handige communicatiemiddelen. Het tijdperk van briefjes is daarmee definitief achter de rug, en door de kosten- en tijdsbesparingen verdient het platform zich binnen een jaar terug.
Wij-leren.nl
Wij-leren.nl is een digitaal platform waar een schat aan huidige kennis over het basisonderwijs te vinden is. De site is een podium waar onderwijsdeskundigen kennis delen door artikelen, maar ook kan via een forum een discussie worden gestart.
Vanzelfsprekend staan er ook artikelen van Scholen met Succes op deze site.
Sponsoring Mami Sa
Scholen met Succes ondersteunt kleinschalige, onderwijs en opvoeding gerelateerde projecten. Naast School at Sea steunen we nu ook Fundashon Mami Sa. Het project heeft tot doel een betere toekomst voor jonge alleenstaande moeders en hun (schoolgaande) kinderen op Curaçao mogelijk te maken.
Scholen met Succes op Facebook
We hebben onlangs een Facebook pagina geopend waarop we leuke of interessante links en wetenswaardigheden met u delen. Like onze pagina dan blijft u automatisch op de hoogte.