December 2016

Naar aanleiding van mijn vorige nieuwsbrief had ik met verschillende van jullie leuke mailwisselingen. Deze hebben me weer een stap verder gebracht in het verbeteren van de relatie met mezelf. Veel dank daarvoor! Zo stond de maand november in het teken van het meer en meer genieten van het (alleen) thuis zijn. Ook daar had ik in het verleden nog wel eens moeite mee. Gek genoeg heeft mijn sleutelbos me daar enorm bij geholpen, doordat ik me ineens bewust werd van het gewicht en de omvang. Hij bevatte slechts een paar sleutels van mijzelf en bestond grotendeels uit exemplaren van vrienden en familie. Sommige heb ik in de afgelopen vijf jaar niet gebruikt, terwijl ik ze wel elke dag met me meesjouwde. Pas toen ik deze sleutels van de bos afhaalde, realiseerde ik me dat het hierbij niet alleen gegaan is om fysieke ballast. Het bleek dat ik in het dragen hiervan ook ongemerkt en ook ongevraagd best zwaar voelende verantwoordelijkheden op me genomen heb. Wat dus ooit als iets praktisch begon, kreeg gaande weg in mij een hele andere lading en waarde. Het voelt als een enorme bevrijding om me letterlijk en figuurlijk alleen nog met mijn eigen huis bezig te hoeven houden. Na lange tijd de focus op buiten gehad te hebben, mag nu het achterstallig onderhoud en op sommige plaatsen verouderde interieur onder ogen gezien worden. Er komt ruimte voor het dieperliggende verlangen om het huis op te knappen en van mij te maken. Om het naar wens aan te passen aan deze tijd zijn de eerste offertes inmiddels aangevraagd en aankopen gedaan. Het snoeien van de bomen in de voortuin maakt dat het huis weer tot zijn recht komt. En zelfs de inhoud van mijn klerenkast is na een eentonig hoody-tijdperk ineens aan (nu nog kleine) veranderingen onderhevig. Het voelt aan als goed zorgen voor mezelf waarbij de woorden "volwassen worden" lijken te horen. Toen ik recentelijk daarover las in een boek, kwam dit gegeven ook zo anders binnen. Het was niet meer een afstandelijk en cognitief begrip, maar een bewustzijn dat dit ontwikkelingsproces in mijzelf gaande is. Wonderlijk zo, al die veranderingen van de afgelopen maanden. Steeds vaker kan ik in de eenheid zijn. Het daar vertoeven is minder uitbundig dan verwacht. Hoewel het een veel lichtere en luchtigere staat van zijn is, voelt het zonder de pieken en de dalen van de dualiteit, soms als heel normaal en ook bijna gewoontjes. Al met al een vreemde, maar zeer welkome gewaarwording.


READING OF ENERGIEBOODSCHAP VOOR HET NIEUWE JAAR
De periode van Kerst en Oud & Nieuw is er dikwijls een van terugblikken en vooruitkijken. Een energieboodschap of energiereading kan daarbij ondersteunend zijn en geeft houvast aan de processen die komen gaan. Wil je hier meer over weten of een afspraak maken? Je kunt mij bereiken op 033-4451480 of een mail sturen naar info@coach-inn.nl.


10 JANUARI COACH-INN-SYSTEMEN (LEVEL 1)
Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor de 5-daagse opleiding Coach-Inn-Systemen, die start op 10 januari waarin je die theorie en vaardigheden leert om zelf kleine familie- en organisatieopstellingen te kunnen begeleiden in jouw dagelijkse (coach)praktijk.


18 JANUARI INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN
Op 18 januari is er nog ruimte voor vraagstellers om tijdens de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen een levensvraagstuk uit te werken m.b.v. een familieopstelling.


1 FEBRUARI ENERGIEDAG
De Energiedag op 1 februari staat in het teken van het zelfonderzoek van jouw persoonlijke energiehuishouding. Wat zijn actuele thema's in deze levensfase en hoe kan je hier vanuit energetisch perspectief het beste mee om gaan? Je kan deze dag ook goed gebruiken om te ervaren of de jaartraining "Vraaggericht Energie Waarnemen" die op 20 maart begint iets voor jou is.


28 MAART ONDERSTEUNENDE OPSTELLINGEN BIJ FYSIEKE EN PSYCHISCHE AANDOENINGEN
De specialisatieworkshop Ondersteunende opstellingen bij fysieke en psychische aandoeningen, die gepland stond op 6 december is verplaatst naar 28 maart 2017. Een dag waarop de deelnemer inzicht krijgt op welke manier het systemisch werk een bijdrage kan leveren aan het helen van verschillende ziektebeelden. Er is tijdens deze dag ook ruimte om eigen casuïstiek in te brengen.


BOEKENTIP
Het was het boek Spirituele oplossingen van Deepak Chopra dat ik las toen het begrip volwassenheid ineens zo anders binnenkwam. Hoewel ik dit zeker niet een van zijn bestsellers vind, mag ik graag werken van hem lezen. Op een leesbare manier worden persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, wijsheid, gezondheid, kwantumfysica en het aardse leven met elkaar verbonden. Mijn favorieten zijn "Leven in Liefde" en "Leven zonder Grenzen". Voor zover ik heb kunnen nagaan zijn deze helaas op dit moment alleen nog tweedehands verkrijgbaar. Het oeuvre van Deepak Chopra is echter zo groot, dat er vast wel een passend schrijven voor je bij is.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Daar tref je ook de recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.