Deze Nieuwsbrief is een uitgave van de stichting Fokker Erfgoed en is gratis voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart en die van Anthony Fokker in het bijzonder. Heeft u kennis aan personen die deze interesse delen, stuur de Nieuwsbrief naar hen door.
Wilt u reageren op deze Nieuwsbrief, stuur dan een mail naar:
info@fokkererfgoed.nl
www.fokkererfgoed.nl

• FokkerFair •

• Fokker In Haarlem •

• FokkerDoc krijgt vorm •

• Restauratie NA-27 komt op gang •

• Afscheid van de PH-KBX •

• Fokker Winkel •

De stichting Fokker Erfgoed is door de belastingdienst erkend als culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en is daarmee volledig vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Uw donaties zijn eveneens voor 125% aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.
Het RSIN of fiscaalnummer van de Stichting Fokker Erfgoed is: 856217906.

Word nu donateur van de Stichting Fokker Erfgoed

 

Juni

11 Museum Scokland – Schokland
Luchtoorlogdag 2h017. Een deel van het museum zal vrijgemaakt worden om zaken tentoon te stellen die te maken hebben met de luchtoorlog in Flevoland. Er zullen lezingen plaatsvinden, een luchtvaartbeurs en er zal die dag een nieuw boek gepresenteerd worden. Daarnaast willen wij reenactors uitnodigen om deze dag compleet te maken.
••••

September

16 Vliegkamp De Kooy/Den Helder Airport
Heldair – Het thema ‘100 jaar Marine Luchtvaartdienst, vliegen en varen eeuwig verbonden’ zal door Den Helder Airport en het Defensie Helikopter Commando op verschillende manieren worden belicht. Op het programma staan een geweldige vliegshow en een mooie static show, maar een kijkje achter de schermen in één van onze hangaars en een bezoek aan de airmarkt zijn zeker net zo de moeite waard. Natuurlijk wordt er ook aan de kleinsten gedacht en kunnen zij zich uitleven in het kinderdorp.
••••

17 FokkerFair – Hoofddorp
Op zondag 17 september van 10.00 tot 16.00 uur verleent MBO College Airport in Hoofddorp (voormalige Nederlands Luchtvaart College en Anthony Fokker School) ons onderdak en gastvrijheid voor de Fokker Fair 2017. Er zijn o.a. lezingen en films, een flight simulator, een luchtvaartmarkt en tentoonstellingen met een bijzondere attractie. Om het evenement af te sluiten,  eindigen we deze dag met een FokkerCafé waar iedereen welkom is. Zie onze website FokkerFair
••••

FokkerFair 2017 op MBO College Airport in Hoofddorp

Na 3 jaar achtereen een Fokker Erfgoed activiteit op het Hembrugterrein in Zaandam-Zuid te hebben gehouden, hebben we gezocht naar een andere locatie voor de FokkerFair 2017. Deze hebben we gevonden!
Op zondag 17 september van 10.00 tot 16.00 uur verleent MBO College Airport in Hoofddorp (voormalige Nederlands Luchtvaart College en Anthony Fokker School) ons onderdak en gastvrijheid voor de Fokker Fair 2017. 
MBO College Airport, die dit jaar 22 jaar bestaat, is dé vakschool voor Airport & Aviation en leidt op voor álle 4 de niveaus binnen het mbo (www.mbocollegeairport.nl ).
We zijn zeer blij met deze locatie voor de Fokker Fair 2017, want naast de centrale ligging en prima bereikbaarheid met auto (gratis parkeren!) en openbaar vervoer, biedt het mbo-college alle faciliteiten en maximale medewerking voor een geslaagd evenement.  

FokkerCafé

De dag is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de luchtvaart en Fokker in het bijzonder. Eind van de dag, van 16.00 tot 17.30 uur is er een FokkerCafé, de gelegenheid voor Fokker Fair bezoekers, oud-Fokkerianen en andere geïnteresseerden om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Graag van te voren aanmelden door het vooraf bestellen van uw toegangsbewijs met gereduceerd tarief voor FokkerFair en FokkerCafé. Zie hieronder.

Op de FokkerFair 2017 hebben we de volgende activiteiten:

• Een expositie over de historische begintijd van Fokker.
• Een bijzondere Fokker attractie met bijbehorende expositie, uitleg en lezing, hierover later meer.
• Fokker lezingen en Fokker films.
• Rondleidingen in de hangar en opleidingsfaciliteiten van MBO College Airport.
• PC-flight simulator met interessante Fokker vliegtuigen.
• Een luchtvaartmarkt waar luchtvaartspullen te koop zijn en stands van diverse luchtvaartorganisaties.
• Ons Fokker archief FokkerDoc met een informatiestand en waar bezoekers overtollige (Fokker) luchtvaartspullen kunnen inleveren.
• Van 16.00 tot 17.30 uur het FokkerCafé.

Om dit evenement niet te missen … noteer zondag 17 september in uw agenda!

Bestel uw toegangsbewijs met korting

of schrijf in voor het FokkerCafé.
De toegang tot de FokkerFair is bij de kassa € 10,00 per persoon. Indien u nu reeds uw kaarten bestelt, betaalt u slecht € 8,00.
Na uw betaling, ontvangt u direct een bevestiging van uw reservering. Print deze uit en neem deze op de 17e september mee naar de FokkerFair. Op vertoon van deze bevestiging ontvangt u bij de kassa een entreebewijs voor de FokkerFair en dit geeft ook toegang tot het FokkerCafé.

- BESTEL KAARTEN -

Wilt u nog niet bestellen, dan graag aanmelden

Om te kunnen inschatten met hoeveel personen we rekening moeten houden, verzoeken wij, indien u geen kaarten besteld in de voorverkoop u aan te melden door het sturen van een mail. (info@fokkererfgoed.nl)

MBO College Airport, Opaallaan 25, Hoofddorp


De vliegtuighangar MBO College Airport

Een nieuw Verenigde Vleugels uitgave in de serie Uitgelicht

De Fokker F.28 Fellowship

Zoektocht naar Europese samenwerking en nieuwe markten

Nu met korting te bestellen in onze winkel

Donateur
Voor een minimale donatie van € 30 bent u een heel jaar donateur. U steunt daarmee ons werk voor het behoud van het Fokker erfgoed en om Fokker niet in de vergetelheid te laten raken. U ontvangt daarvoor zesmaal per jaar het luchtvaarthistorisch tijdschrift Verenigde Vleugels* en via internet zesmaal per jaar een nieuwsbrief waarin u alles kunt lezen over de voortgang van onze projecten, de activiteiten die we organiseren en verhalen over de geschiedenis van Fokker. Bovendien ontvangt u het boek ‘Een eeuw Fokker’ als welkomstgeschenk

Donateur voor het leven
Voor een eenmalige minimale donatie van € 750,00 bent u donateur voor het leven. Ook dan ontvangt u het tijdschrift Verenigde Vleugels, onze Nieuwsbrieven en het welkomstgeschenk het boek ‘Een eeuw Fokker’. Dit bedrag zal volledig gestort worden in ons ‘Fokker Erfgoed Steun Fonds’.
Steun onze stichting en maak gebruik van een belasting voordeel over uw donatie.

Op het Santpoorterplein in Haarlem staat het Fokker monument met daarop de tekst: HIER STARTTE - OP 31 AUG. 1911 - A.H.G. FOKKER - VOOR ZIJN - EERSTE VLUCHT - MET “DE SPIN”. Maar was dat wel zo? En hoe is dat dan precies gegaan?

Wij spraken bij het Fokker monument af met Peter van der Werff auteur van het boek ‘Schot in de leegte’. Het boek - dat komende nazomer uitkomt - gaat over familieverhalen van de fam. van der Werff uit Bloemendaal, met daarin ook een hoofdstuk over ‘Tonny’ (Anthony Fokker). En hierin staan bijzonder interessante nieuwe feiten over Fokker in Haarlem en Peter wil wel alvast wat geheimen verklappen aan ons van Fokker Erfgoed.

We bekijken de foto van FOKKER IN DE LUCHT 31. AUG 1911 met daarop de zwaaiende mannen. Op deze foto staan de drie belangrijke mannen waar het over gaat; uiteraard Fokker vliegend in de Spin bij de molen van de Schoterveenpolder, een man met strohoed zwaaiend met het Spaanse rietje in zijn hand, dit is Peters opa Pieter Elias en daarachter de lange man, dat is Frits Cremer.

Fokker in de lucht (Fokker Erfgoed)

Peter vertelt: ‘Opa Pieter Elias was bevriend met Frits Cremer tevens boezemvriend van Anthony Fokker. Toen de jonge Tonny besloot om in augustus 1911 vliegdemonstraties te houden op Koninginnedag boven Haarlem benaderde hij via zijn vader Frits Cremer en Pieter Elias om een goede baan uit te zoeken waar hij met zijn vliegmachine kon opstijgen en landen. Het feestterrein nabij de Kleverlaan en ook de weilandjes ten noorden daarvan bleken veel te krap en ook veel te drassig. Bovendien zou het toestel bij zuidwestenwind niet op tijd boven de huizen uitkomen. Pieter Elias bekend om zijn onafscheidelijke Spaans rietje was rentmeester, kende veel van het gebied en de mensen.’
Peter haalt het manuscript van het boek tevoorschijn en leest voor: ‘Pieter Elias bedacht: ”De weilandjes tussen het riviertje de Delft en de spoorlijn naar IJmuiden liggen in de goede (zuid-westelijke) richting. En ze zijn droger omdat er oud duinzand ligt. Ik ken daar boerderij Sinneveld, bezit van de fam. Teding van Berkhout en boer Sintenie is de pachter. Die gaan we aanspreken”. Boer Sintenie is niet enthousiast over nieuwlichters en luchtvliegerij, maar is via eigenaar Teding van Berkhout over te halen om zijn koeien uit de wei te halen.’

Maar toen Tonny - aangekomen in Haarlem - het weiland zag, bleek dat nog veel te klein en te gevaarlijk. Hij eiste verlenging van de baan tot 300 meter en verwijdering van de obstakels. Pieter Elias ging weer aan het werk en krijgt boer Sintenie zover dat hij een paar sloten dempt, dat betrokken ambtenaren een rij telefoonpalen verwijderen en dat het organisatiecomité de schade vergoedt.

Maar nog waren de problemen niet voorbij, want de wielen blijken ondeugdelijk te zijn en Pieter Elias besluit als laatste redmiddel de wielen van zijn zijspan-motorfiets af te staan. Tonny monteert ze vakkundig onder zijn vliegmachine en op woensdag 30 augustus beproeft hij zijn Spin en maakt stuiterende luchtsprongen op het weiland.

Op Koninginnedag 31 augustus durft Fokker nog niet over de stad te vliegen. Hij wil eerst een korte testvlucht buiten de stad maken en besluit te starten. Vlak voor de laatste sloot raakt hij los van de grond en maakt eenmaal op hoogte een linkerbocht richting feestterrein Kleverlaan. Pieter Elias met strohoed en Spaans rietje en de lange Frits Cremer zwaaien in het gras bij de Kleverlaan vol enthousiasme naar de overvliegende Anthony Fokker in zijn Spin. Vanaf de tribune op het feestterrein zien de mensen het toestel naar links doordraaien en koers zetten naar Bloemendaal. Daar draait hij een lange rechterbocht en landt na 7 minuten weer veilig op het weiland van Sinneveld

Fokker boven Haarlem 1 sept (Fokker Erfgoed)

Op vrijdag 1 september durft Fokker de vlucht aan over Haarlem en maakt hij zijn beroemde rondje om de St. Bavokerk. Zelf schrijft hij hierover in zijn autobiografie: “Mijn vliegtuig was het eerste dat ooit boven de stad gevlogen had, en toen ze mij rond den beroemden zestiend’eeuwschen kerktoren zagen vliegen werden de toeschouwers wild.” En …. “Na een kwartier kwam ik weer veilig neer, en had de eerste en grootste ovatie van mijn leven in ontvangst te nemen”.

Door deze vlucht en alles wat later volgde werd Fokker wereldberoemd.
Peter concludeert: ‘Als deze drie mensen Anthony Fokker, Frits Cremer en opa Pieter Elias van der Werff er niet waren geweest dan had Fokker nooit boven Haarlem gevlogen en hadden we hier nooit gestaan.’ En zo is het maar net!

Het heeft even geduurd, maar FokkerDoc begint langzaamaan steeds meer vorm te krijgen. Het afgelopen jaar zijn er veel schenkingen binnengekomen, zoals foto’s, films, boeken, Trimvlaks, vliegtuigmodellen, brochures en nog veel meer. Veel hiervan hebben we moeten opslaan in ons depot op Hembrug en nu is de tijd aangebroken om er verder mee aan de slag te gaan.

Het kantoortje van FokkerDoc (Gert van Kalsbeek)

Ons ontbrak het echter nog aan een goede werkplek, maar inmiddels is ons kantoortje ingericht met bureaus, rolkasten, comfortabele bureaustoelen en opbergkasten. Binnenkort zullen we ook de nodige apparatuur beschikbaar hebben, zoals computers, scanner, software en opslagcapaciteit, zodat we echt aan de slag kunnen met het vastleggen en digitaliseren van ons archief.

De werkplek in ons kantoortje (Gert van Kalsbeek)

Hierbij kunnen we nog vrijwilligers gebruiken. Heeft u interesse neem dan contact op met Gert van Kalsbeek (gert.fokkererfgoed@gmail.com).

Door de aanschaf van stalen en aluminium platen is een begin gemaakt met de re-creatie van de Fokker-Noorduyn NA-27 Trainer. De plaatwerker is gestart met het verstevigen van de romp, zodat in een later stadium de aluminium rompbeplating vervangen kan worden door doek (zie de bijgevoegde foto, zo moet de machine er uiteindelijk uit gaan zien).
De NA-27 is een machine die de vooroorlogse Fokkerfabriek  een enorme boost had kunnen geven. De oorlog maakte een abrupt  einde aan de Fokker-ontwikkeling van dit toen zeer  moderne lesvliegtuig, Na de oorlog werd de machine alsnog  een succesnummer;  in totaal zijn er, in alle varianten,  15.495 exemplaren gebouwd, een onwaarschijnlijk aantal. De NA-16 is als ‘Harvard’ en ‘AT-6 Texan’ door 61 (!!!) landen als standaard trainer gebruikt. Als ‘Harvard’ heeft de machine ná de oorlog wel een hele generatie ‘Koude Oorlogpiloten’ opgeleid.
Onze NA-27 komt in prachtige vooroorlogse Nederlandse kleuren; turquoise met oranje driehoeken. Mocht iemand meer informatie over de NA-27  bezitten dan vernemen we dat graag! (info@fokkererfgoed.nl)

Zaterdag 3 juni jongsleden nam Nederland afscheid van de PH-KBX (Koningin Beatrix), het Fokker 70 regeringsvliegtuig, 21 jaar lang gebruikt door de regering en leden van het koninklijk huis. Het was een mooie, maar ook een enigszins trieste dag.


Afscheid PH-KBX vliegbasis Woensdrecht (Gert van Kalsbeek)

Mooi omdat 4000 Nederlanders dit vliegtuig – betaald door de belastingbetalers – ook eens van dichtbij konden zien. Triest omdat dit het definitieve afscheid inluidt van het vertrek uit Nederland van de Fokkervliegtuigen. In oktober zal ook de KLM Cityhopper – KLC de laatste Fokker 70’s uitzwaaien, die vervangen worden door nieuwere Embraers. Hiermee komt er dit jaar een definitief einde aan het vliegen met Fokkers door Nederlandse gebruikers. Omdat naast de operatie ook het onderhoud van de KBX verzorgd werd door de KLC moest ook de regering uitzien naar een ander nieuw vliegtuig. Inmiddels is de keuze gevallen op een Boeing 737 Business Jet, waarmee tevens de Nederlandse overzeese gebiedsdelen zonder tussenstop bereikt kunnen worden.


De belangstelling van de pers was groot. (Gert van Kalsbeek)

Terug naar het afscheid van de KBX … het vliegtuig stond prachtig opgesteld op een hoge plek op de vliegbasis Woensdrecht. De belangstelling voor deze speciale bezoekersdag was enorm en binnen een paar uur volgeboekt. De gelukkigen werden om beurten vanaf 2 parkeerplaatsen met bussen in groepen van 750 bezoekers naar de vliegbasis vervoerd. Het vliegtuig kon vanachter de hekken bewonderd en naar hartenlust gefotografeerd worden door de bezoekers. Helaas alleen van afstand en van buiten, omdat het onmogelijk was om de 4000 bezoekers in het vliegtuig rond te leiden. Maar de Nederlandse pers, waaronder Fokker Erfgoed, mocht wel naar binnen.


Op de trap van het vliegtuig (Gert van Kalsbeek)

Zo ook kon uw trotse reporter na 35 jaar trouwe Fokkerdienst eindelijk eens een kijkje in een Fokker 70 nemen en dan nog wel in een heel bijzondere. Met een ruime conference lounge, luxe toiletruimte en een enorme pantry voor de max. 24 passagiers ziet het vliegtuig er Nederlands sober en functioneel uit.


De lounge zonder headracks en met opgeklapte tafel (Loet Kuipers)

De duizenden bezoekers moesten het met een mooi filmpje doen van het interieur in de grote speciaal opgezette partytent, waarin ook een kleine expositie over het 21-jarige gebruik van het vliegtuig.
Het was een mooie dag, perfect georganiseerd door de medewerkers van het ministerie van Infrastructuur en Milieu herkenbaar gekleed in polo’s van ‘Rijkswaterstaat’. Hartelijk dank daarvoor!

Fokker Antiquariaat

In onze webshop waar met 10% korting nieuwe boeken kunnen worden besteld, zal een nieuwe rubriek worden toegevoegd: Fokker Antiquariaat. Hier zullen oude boeken, tijdschriften en documenten worden aangeboden. Maar ook 2e hands recent uitgegeven boeken. Vooralsnog zullen het nog maar enkele boeken zijn, maar geleidelijk zal het aanbod zeker gaan groeien.

Uitgelicht en DossierX

Twee nieuwe series uitgegeven door de stichting Verenigde Vleugels.

Uitgelicht
In 2014 is Verenigde Vleugels gestart met een serie kleine boeken over vliegtuigtypen. De derde uitgave over de Fokker F28 zal begin april verschijnen. In de jaren daarna streven we ernaar om elk jaar minimaal één, maximaal twee uitgaven te doen.

DossierX
In 2016 verscheen de eerste uitgave van een tweede serie met als thema elk mogelijk onderwerp wat een boekje rechtvaardigt. Na de eerste uitgave over de Catalina van de Neptune Association, zal de tweede uitgave die in april zal verschijnen gaan over de grootste ramp uit de Nederlandse luchtvaart geschiedenis.

Alle uitgaven van Uitgelicht en DossierX zijn ook te verkrijgen via onze site. U steunt daarmee onze stichting.

 

De Fokker F28

zoektocht naar Europese samenwerking en nieuwe markten
door Arno Landewers

Begin jaren '60 achtten zowel Fokker als het Nederlands Instituut voor Vliegtuigontwikkeling (NIV) het noodzakelijk voor het voortbestaan van Fokker om, na het succes van de Fokker F27 Friendship, een nieuw vliegtuigtype te ontwikkelen. Hierbij ging aanvankelijk de gedachte uit naar een vliegtuig ter grootte van de F27, voorzien van straalmotoren. Hoewel de straalmotor steeds efficiënter werd, bleek het toch noodzakelijk een wat groter vliegtuig te ontwikkelen, en hier kwam de F28 Fellowship uit voort.
Het ontwerp van de F28 werd (net als dat van de F27) zorgvuldig geoptimaliseerd voor hoog frequente operaties over korte afstanden, met nadruk op robuustheid, eenvoudig onderhoud en snelle grondafhandeling. Wegens de hoge ontwikkelingskosten moest Fokker risico-dragende partners zoeken in het buitenland. Na flinke vertragingen door de grote complexiteit rond financiering en technische zaken kon in mei 1967 het prototype van de F28 de eerste vlucht maken. Vrijwel direct na aflevering van de eerste machines werd gestart met ontwikkeling van een verlengde versie van de F28, de Mark 2000, en een versie met verlengde vleugels voor operaties vanaf korte banen, die uiteindelijk resulteerde in de meest populaire versie van de F28, de Mark 4000.

Van € 14,50 voor € 13,00

 

Uitgelicht deel 1

De Fokker F.VII-3m
Het eerste wereldsucces van Fokker

Uitgelicht deel 2

De Sud Aviation SE 210 Caravelle
Europese Jet pionier van de middel lange afstanden

Delen in voorbereiding zijn de Havilland DH-82 Tiger Moth en de Fokker F.28

DossierX 001

Consolidated PBY-5A - Catalina 16-218
een icoon uit het verleden, een symbool voor de toekomst

DossierX 002

‘We gaan!’ - Vlucht KL4805, Noodlot in de mist
De tragedie op Los Rodeos. De grootste ramp uit de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis

De tweede uitgave van DossierX verschijnt eind dit jaar, maar is nu reeds te bestellen.
U ontvangt de uitgave dan direct na verschijnen.

Alle uitgaven van Uitgelicht en DossierX zijn te bestellen via onze site. De prijs is € 14,50. Lezers van Verenigde Vleugels ontvangen 10% korting en betalen € 13,00 plus de verzendkosten van € 3,50. Indien u niet de beschikking hebt over internetbetaling, kunt u ook het verschuldigde bedrag overmaken op onze rekening: NL37ABNA0515035653 t.n.v. Fokker Erfgoed. Met vermelding van naam en adres.
De series Uitgelicht en DossierX zijn, afzonderlijk, ook als abonnement te verkrijgen. U ontvangt dan alle uitgaven direct na verschijnen.

 

Fokker C.5 - Ontwikkeling, gebruik en ondergang

door Edwin Hoogschagen

Op 10 mei 1940 werd Nederland zonder waarschuwing aangevallen door Duitse strijdkrachten. Nederland had geprobeerd een strikte neutraliteit te handhaven. Nu moest het land verdedigd worden, vaak met verouderde wapens. Ook het Nederlandse Wapen der Militaire Luchtvaart kampte met een tekort aan moderne gevechtsvliegtuigen. De Fokker C.5 vormde een belangrijk toestel, dat de kern vormde van de vier verkenningsgroepen van de Militaire Luchtvaart. Ondanks een uitgebreid moderniserings- en uitbreidingsprogramma waren deze toestellen nog steeds in gebruik. De toestellen waren te langzaam, en bovendien zwak bewapend om te kunnen overleven in een moderne luchtoorlog. Desondanks werden talloze gevaarlijke opdrachten uitgevoerd, zonder daarbij te denken aan het eigen lot of het grote overwicht van de tegenstander. Voor onder andere dit moedige optreden werd de Militaire Luchtvaart als geheel beloond met de Militaire Willems Orde, voor moed, beleid en trouw.

Van € 37,95 voor € 34,00

 

Fokker C.5 - Export, licentiebouw en doorontwikkeling

door Edwin Hoogschagen

De C.5 is een van de meest succesvolle Fokker ontwerpen en na de Fokker D.7 en F.27 qua aantallen het meest gebouwd. Het prototype vloog voor het eerst in 1924, terwijl het laatste operationele vliegtuig in 1959 uit militaire dienst werd gesteld. Nog in 1963 was er een laatste toestel luchtwaardig, waarna het in een museum ten toon gesteld werd. Het toestel werd aangeprezen als tweepersoons jager, verkenner, lichte bommenwerper en lesvliegtuig. Er werden vijf verschillende vleugelsets ontwikkeld, die zich onderscheidden door het vleugeloppervlak. Alle denkbare motortypen konden toegepast worden, mits deze aan de romp gemonteerd konden worden. De bewapening kon aangepast worden aan de wensen van de klant. Deze eigenschappen, gecombineerd met de eenvoudige maar doeltreffende constructie maakte de C.5 een populair vliegtuig in vele landen.

Van € 37,95 voor € 34,00

 

Doorgevlogen
de waarde van ervaring

Geschreven door Joost van de Griendt

Toen op 15 maart 1996 vliegtuigfabriek Fokker failliet ging, betrad bij benadering 100.000 jaar Fokker ervaring de arbeidsmarkt. Ervaring die doorvloog naar top bedrijven van de Nederlandse economie, om daar nieuwe toepassingen te vinden en opnieuw tot waarde te worden gebracht.
Wat doet ervaring met mensen? Wat doen mensen met hun ervaring?
Om dit boek te kunnen schrijven interviewde Joost van de Griendt voormalige managers en directeuren van Fokker. Het zijn inspirerende verhalen van personen die allemaal nog steeds hun emoties hebben bij Fokker. Er wordt op een bijzondere manier teruggegrepen naar de Fokkertijd. Zij passen de Fokker ervaring nog steeds actief toe, maar ze hebben ook veel geleerd over hoe het niet of beter moet. Zij verhalen over de alledaagse en vaak weerbarstige praktijk van leiderschap en algemeen management. En over typerende Fokker kenmerken. Over samenwerking, verbondenheid en trots. Over de kracht en kwetsbaarheid van informele organisaties. Over het belang van bevlogenheid, lef en vechtlust.
Fokker leeft voort in de kennis, de ervaring en de bevlogenheid van hen die er ooit werkten en die wat ze leerden en meemaakten nog dagelijks toepassen. De Fokker ervaring is hiermee als het ware onderdeel van het Fokker Erfgoed. Voor ieder met Fokker interesse een inspirerend boek. Maar ook leerstof voor jonge managers, inspiratie voor leiders, bestuurders en ondernemers.

Ook het boek doorgevlogen is te bestellen via onze site
voor € 22,95 exclusief verzendkosten.

 

Een eeuw Fokker
Verhalen en anekdotes uit 100 jaar Fokker geschiedenis

Van € 17,50 voor € 16,50
(inclusief verzendkosten)

Het begon met de Spin rond de Bavo in Haarlem in 1911 en 20 jaar later vlogen de Fokkers in elk continent. Een lezenswaardig boek over de pieken en dalen van een succesvolle vliegtuigindustrie. 144 Pagina’s, deels in kleur met vele nog nooit eerder gepubliceerde foto’s.

Te bestellen via onze site.

 

 

 

 

 

De geschiedenis van de Fokker S-11 Instructor

Geschreven door Fred Roos

Een zeer gedetailleerd boekwerk uit 1987 van dit reeds lang geleden uitverkochte boek zijn weer uit enkele dozen te voorschijn gekomen. De auteur is kort geleden overleden en op zijn zolder lagen nog enkele dozen van dit boek die de erfgenamen hebben geschonken aan de stichting Fokker Four. Dit klein formaat boek (A5 liggend) van 240 pagina’s en ruim 500 foto’s is zeer uitgebreid gedocumenteerd. Fred Roos schrijft over de ontwikkeling, techniek en de vliegeigenschappen van de S.11. Verder worden alle gebruikers van de vliegtuigen besproken. Inclusief een korte beschrijving per constructie nummer. Ook de Fokker S.12 wordt kort beschreven en, uiteraard, de stichting Fokker Four

Prijs € 10,00 exclusief verzendkosten

 

Fokker D.21 - Fokkers laatste eenmotorige jager

De Fokker D.21 is het belangrijkste Nederlandse vliegtuigontwerp uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. De D.21 kwam het meest in de buurt van de Spitfire toen zij door de oorlogsmachines van Hitler en Stalin werden aangevallen in de bange dagen van 1939 en 1940.

Zie recensie in VV 2013/4.
Van € 36,95 voor € 33,00

 

 

 

Dutch at Heart

Eindelijk een uniek boek over de geschiedenis die KLM en Fokker samen schreven. Alle Fokker-types waarmee KLM/NLM en KLM Cityhopper ooit vlogen komen uitgebreid aan bod: van de eenmotorige Fokker F.II via de Fokker F27 Friendship naar de laatste loot uit de Fokker-familie, de Fokker 70.
De oplage wordt bepaald door het aantal bestellingen, dus verzeker u van uw exemplaar door het NU te bestellen voor de introductieprijs. Levering rond oktober 2017.
Voor iedere liefhebber een “must have”.
De opbrengst van het boek gaat naar Wings of Support (WOS). Dit is een particulier initiatief van de medewerkers van KLM en Martinair. WOS helpt kinderen in landen waar deze maatschappijen op vliegen aan onderdak, onderwijs en medische hulp en kan vliegend personeel zelf ter plaatse een project ondersteunen.

Voor € 29,95

 

Op onze site (www.fokkererfgoed.nl) kunt u de hierboven genoemde en nog veel andere boeken bestellen. U gaat via de winkel naar de boekenservice en klikt op het gewenste boek. U vindt een korte beschrijving en de VV uitgave waarin het boek is gerecenseerd. Mocht u niet in het bezit zijn van internet of ideal betaling en toch een boek willen aanschaffen, stuur dan een brief of kaart naar: Verenigde Vleugels, p/a Bisonlaan 2, 1217 GH Hilversum of mail naar info@fokkererfgoed.nl