Store manifestationer med skamstøtten fra
New York til Berlin og Taiwan 
Galschiøt har printet over 100 Skamstøtte-bannere på op til 9meter. Bannerne viser at Kina, trods kidnapningen af skulpturen, ikke kan fortie dens budskab. 
 1. 9meter høje Skamstøtte-bannere sendes til alverdens lande.
 2. Få dit eget skamstøtte-banner og støt Hongkong.
 3. Status – Skamstøtten i Honkong – Danmark hjælper, Kina blokerer.
 4. 15-16 maj - Bannere deles ud til præsidenter og verdensledere i København.
 5. 22 maj - Skamstøtte-udstilling i Berlin med Axel Springer.
 6. 30 maj - Galschiøt til Taiwan.
 7. 4 juni - Hør New Jungle Orchestra & Rasmus Lyberth på Galleri Galschiøt! 
 8. 4 juni - Massakren på Den Himmelske Freds Plads mindes overalt i verden. 
 9. Underskriftsindsamling for at frigive Skamstøtten.
Banners in different sizes to commemorate Tiananmen and support Hong Kongs fight for freedom!
 
Kære
 
På galleri Galschiøt trykker vi i disse dage bannere med skamstøtten fra Hongkong. Bannerne sendes til NGO’er og Hongkong-støtter overalt i verden. Galschiøt fortæller ”Bannerne skal bruges den 4. juni til mindehøjtideligheder for massakren i Beijing i 1989. De viser Kina, at landet ikke kan slette sin historie. Samtidig markerer bannerne at Kinas kidnapning af Hongkongs frihedssymbol (Skamstøtten) kun leder til mere modstand”.
 
Du kan tage del i mindehøjtideligheden for massakren på Den Himmelske Freds Plads i 1989, og gøre opråb mod Kinas overtagelse af Hongkong! Her er et par forslag til hvordan:
 • Få tilsendt et Skamstøtte-banner og lav en aktion. Bannerne findes i størrelser på 9m, 4,5m, 180cm og 90cm høje. Send os en beskrivelse af dit projekt (fx hænge banneret foran Kinas ambassade, på Times Square i NY, bruge det til mindes-ceremoni). Hvis din ide er god sender vi et banner - Læs mere.
 • Køb et signeret støttebanner - Vi sælger små skamstøttebannere som signerede nummererede litografier. De er hhv. 180cm og 90cm høje og købet hjælper os med at finansiere udsendelsen af de store bannere. Se mere.
 • Print dit eget Skamstøtte-banner. Print-filen kan hentes her til fri afbenyttelse. Bestem selv tekst og størrelsen på dit banner.  
 • 3D print din egen skamstøtte Hent print-filer.
 • Augmented Reality: Placer en virtuel skamstøtte med vores AR filer og snyd verden #PillarofShame.
 • Bryd censuren – Mange kinesere kender ikke til massakren på den Himmelske Freds plads i Beijing i 1989. Del dokumentation og pressedækning fra massakren. Enten digitalt eller ved at printe materialet og fx lægge det på universiteter med kinesiske studerende. Du finder det her
Hvis du vælger at aktionere, så husk at sprede ordet ved at informere medierne, poste på sociale medier, og fortæl os om det.
 
Status for skamstøtten i Hongkong er, at skulpturen stadig er låst inde i en container på University of Hong Kong, uden adgang for offentligheden. Universitetet har i virkeligheden indvilliget i at give skulpturen tilbage, men et år med breve, opkald og flere besøg har været forgæves. Manglen på svar og nonsens-svar begynder at virke absurd, og vores kinesiske kurator blev nægtet adgang til containeren i sidste måned. Se korrespondance med links. 
 
Også Danmarks udenrigsministerium har gjort et stort stykke arbejde for at få skamstøtten fri, dog uden større held. Det fortæller Karsten Hønge (SF) der har sat sig ind i sagen og også har holdt møde med den kinesiske ambassadør om sagen.
 
Vi har fra meget pålidelige kilder, at Kina trækker i trådene. De frygter skamstøtten som et symbol, der kan forene Hongkongerne og diasporaen. Med ovennævnte aktioner vil vi vise at vi ikke behøver den fysiske skamstøtte for at gøre dette.
 
Mange gode hilsner
 
Jens Galschiøt og hans gæve gallerister. 
15 &16 maj
Galschiøt præsenterer bannerne til verdensledere på Copenhagen Democracy Summit.
 
Den 15-16 maj afholder Alliance of Democracies - med Anders Fogh i spidsen - en storstilet demokrati-konference i København. Den besøges bl.a. af to præsidenter og en modtager af Nobels Fredspris.
 
Her udstiller Galschiøt en 4meter høj model af skamstøtten, der måske skal flankeres af sandsække, ligesom monumenterne i Ukraine.
 
Desuden vil han tilbyde deltagerne at låne/få et banner - hvis de vil bruge det til at mindes massakren på Den Himmelske Freds Plads i 1989 eller til støtte for Hongkongernes kamp imod Kinas afdemokratisering af landet.
 
 
__________________
 
22 maj - 20 juni
Skamstøtte-udstilling i Berlin med Axel Springer Freedom Foundation
 
Den 22 maj opstilles den 8m høje skamstøtte midt i Berlin. Skulpturen  er en kopi af skamstøtterne i Hongkong, Mexico og Brasilien, i grå farve. Udstillingen er blevet til i samarbejde med Axel Springer Freedom Foundation som faciliterer projektet. 
 
I Hongkong har der været årlig tradition for at prominente medlemmer af demokratibevægelsen malede skamstøtten Orange. På åbningsdagen i Berlin følger vi op på traditionen og maler skulpturen Orange så den ligner den skamstøtte der er spærret inde i Honkong. Maler-eventen er åben for alle og bliver en slags photo-opportunity for personer der vil markere deres protest imod Kinas censurering af Massakren i Beijing i 1989, og landet overtagelse af Hongkong.
 
Den 4. juni er årsdagen for massakren på den Himmelske Freds Plads. Derfor er der arrangeret en candleligt vigil (mindehøjtidelighed med levende lys) i Berlin, hvor exil-hongkongere og sympatisører kan samles for at mindes massakren og støtte op om Hongkongs frihedskamp. Eventen bliver sammenkoblet til ceremonien i Taiwan (hvor Galschiøt deltager) samt banner-manifestationer i resten af verden.
 
__________________
 
 
30 maj - 9 juni
Galschiøt til Taiwan
 
Galschiøt er blevet inviteret til Taiwan og den 30 maj flyver han dertil. Her skal han den 4. juni spille en central rolle i mindehøjtideligheden for massakren på den Himmelske Freds Plads i Beijing i 1989. I Taipei står der allerede en 3 meter høj 3D printet skamstøtte som mindesmærke for massakren.
 
Derudover skal Galschiøt mødes med Kina-kritiske kunstnere, Taiwan-minoriteter og politikere, samt en masse andre aktiviteter hvis man kender alting ret.
 
__________________
 
 
Underskriftsindsamling - Frigiv Skamstøtten
 
Vores kinesiske kurator Loretta Lau er i gang med at arrangere en underskriftsindsamling, hvor museer og kunstnere kan skrive under for at støtte frigivelsen af skamstøtten. Underskrifterne skal bruges til at lægge ekstra pres på Hongkongs universitet som i over et år har holdt Hongkong-skamstøtten låst inde i en stålcontainer. Hvis du er kunstner eller repræsenterer et museum og har lyst til at støtte med en underskrift, så skriv endelig til aidoh@aidoh.dk.
 
__________________
 
 
4 juni
Koncert: New Jungle Orchestra og Rasmus Lyberth på Galleri Galschiøt 
 
Der bliver ikke lagt fingre imellem når New Jungle Orchestra & Rasmus Lyberth går på scene på Galleri Galschiøt! Vi byder på et glas vin og god stemning. Køb billet til arrangementet her.  
 
__________________
 
 
4 juni
DK4 portræt af Galschiøt
 
TV kanalen DK4 har været på besøg og den 4. juni kan du se et portræt af kunstneren på kanalen. Programmet kommer til at handle om Galschiøts arbejde, hans motivation og ikke mindst arbejdet med skamstøtten, som der er vildt gang i. 
 
__________________
 
 
 
Kom på Virtuel rundtur på Galleri Galschiøt
 
med Google street view   
 
Man kan nu - via google street view - vandre direkte ind i på Galleri Galschiøt og se sig omkring. Nu kan hele verden altså komme på besøg, uden at rejse over den halve jord. Vi håber selvfølgelig stadig at vores mange tusinde årlige gæster vil komme forbi og se på kunst og drikke kaffe. Klik her og tag på en virtuel rundtur.
 
 
__________________
 
 
Støbekurser
Vi afholder igennem året en række støbekurser. Se her.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker, der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt.
 
Du undervises i alle faserne af skulptur-smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks, der opsættes, indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
 
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer og billedhugger tlf. 2228 4975.
 
Hvor: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem
Odense Aftenskole, tlf. 20 83 96 74. 
Pris: kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvornår: Du kan se kursusdatoer og tilmelde dig her
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 13.000 m2 og er åbent for publikum, og der er Fri entré.
 
Åbningstider:
Hverdage  kl. 9 - 17.
Søndag 12 - 16
Der er lukket lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk 
Info se galleriets webside:   - Tlf.: 6618 4058 
Det er en formel forsamling der samles i København.
 
 
NGO DEI
Loretta Lau er kurator og leder kampagnen "Return the Pillar" gennem NGO DEI.
 
Pierre Dørge og Rasmus Lyberth 
 
New Jungle Orchestra og Lyberth
 
DK4 interviewer Jens Galschiøt
 
 
 
 
Politiken - annonce
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted
Kontakt:
Adresse: Galleri Galschiøt - Banevænget 22 - 5270 Odense N
Telefon: (+45) 6618 4058

E-mail: aidoh@aidoh.dk

Hjemmeside
Til
Galleri Galschiøt
Til Galschøts hovedside
Baggrund og information:
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet (PDF på engelsk)

E-bog: 200 sider om Galschiøt på dansk (PDF)
 
****************************************** 
 ******************************************
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste