Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF OKTOBER
 2021
 
Het gemak van lineaire tijd
MEMOplannerHoeveel tijd heb ik nog voor deze taak? Wat gebeurt hierna? Wanneer is het pauze? Hoe laat moet ik weg om op tijd te zijn? Wat kan ik allemaal doen in een uur? Hoe lang mag ik douchen? Wanneer mag ik gamen? Hoelang moet ik bij de dokter wachten? Hoe lang is een kwartier?
 
Herkent u deze vragen? Neem dan eens een kijkje op onze nieuwe website over Cognitieve Ondersteuning of volg onze webinar op woensdag 27 oktober. Daar vertellen we u alles over het concept lineaire tijd en de timers en planners die daarop gebaseerd zijn.
 
 
Maak kennis met Sammie
SammieOp 30 september gaven wij een webinar om Sammie aan u voor te stellen. Daarin demonstreerden we de opbouw, functies en inhoud van dit bijzondere kindervocabulaire.
 
Dankzij de uitgebreide Sammie illustratieset, helemaal speciaal voor kinderen ontwikkeld, is dit nieuwe hulpmiddel niet alleen functioneel, maar ook leuk en motiverend om te gebruiken.
 
Daarnaast bevat Sammie o.a. functies voor taalontwikkeling, voor het maken en gebruiken van eigen foto's en video's, om berichten te delen via WhatsApp en om snel woorden te zoeken (handig bij modelleren).
 
Webinar gemist? Deze is nu terug te kijken op ons YouTube-kanaal.
 
Echte voorwerpen komen tot leven
SHX ProximitySHX Proximity geeft een compleet nieuwe dimensie aan het gebruik van concrete verwijzers voor communicatie en ontwikkeling. Met hun favoriete speelgoed, voorwerpen, foto’s of zelfs met hun eigen lichaam brengen cliënten hun interactieve snoezelruimte tot leven. Dankzij speciale chipkaartjes koppelt u elk voorwerp aan een persoonlijk filmpje, muziek, activiteit of sensatie. Zo leren cliënten spelenderwijs verbanden leggen, kunnen ze oefenen met logische reeksen, of zelf interactieve verhalen vertellen.
 
 
Activiteiten voor de vroege ontwikkeling
SHX Connect the DotsConnect the dots is een nieuw activiteitenpakket voor therapeutisch gebruik van een SHX snoezelruimte. Deze collectie scènes en activiteiten is ontwikkeld door experts en specifiek bedoeld voor het stimuleren van vaardigheden in de eerste fasen van de neurologische ontwikkeling. De meest basale oefeningen zijn gericht op doelen als het reageren op waarnemingen, visueel volgen, concentratie, aandacht, etc. De meer gevorderde activiteiten gaan om interactie, begrip, anticiperen en geheugen.
 
 
Mind Express 5: update en nieuwe website
Mind Express 5Hebt u de laatste update van Mind Express al? Deze update bevat nieuwe functies en verbeteringen voor domotica, bediening en het importeren en exporteren van bestanden. Bovendien kunt u Facebook Messenger gebruiken en is Whatsapp uitgebreid.
 
En wist u al dat de website van Mind Express vernieuwd is? In deze community van Mind Express-gebruikers kan iedereen elkaar helpen door communicatiebestanden te delen.
 
 
OC-filmtips
Film 'Het succes van OC'Deze oktober OC-maand presenteerden ISAAC-nf en vASN de film 'Het succes van OC'. Bekijk en deel deze prachtige film en help mee om heel Nederland bewust te maken van het belang van Ondersteunde Communicatie en de mythes te ontkrachten!
 
En bekijk ook de film van Delaina, ondernemer, belangenbehartiginger voor mensen met een handicap, en influencer. Oh, en ze heeft ook cerebrale parese, wat communiceren wat lastiger maakt.
 
Windows 11 waarschuwing
Windows 11Deze maand heeft Microsoft Windows 11 gelanceerd. Zowel Tobii Dynavox als Jabbla raden gebruikers van hun dynamische communicatiehulpmiddelen aan om Windows op deze apparaten niet te upgraden.
 
 
Drie échte beurzen
In de komende maanden mogen wij ons eindelijk weer eens presenteren op drie échte beurzen:
 
VeineDAGEN
29 en 30 oktober 2021, Evenementenhal Gorinchem
Bezoek onze stand om onze unieke materialen voor spel en ontwikkeling te beleven.
 
Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT)
30 november t/m 4 december 2021, Jaarbeurs Utrecht
Wij demonstreren hier o.a. onze nieuwe hulpmiddelen voor planning en tijdsbesef.
 
Support en Zorgtotaal
15 t/m 18 juni 2022, Jaarbeurs Utrecht
Het duurt nog even, maar dan heb je ook wat: tijdens de Dutch Health Week zullen deze twee grote beurzen voor het eerst gecombineerd plaatsvinden.
 
 
Ook ons workshopprogramma gaat dit najaar weer door op locatie. Bekijk het programma op https://rdgkompagne.nl/workshops.
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes. Via deze kanalen delen wij ook regelmatig nieuwe filmpjes en tips.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.