ART december
18 maart 2022
 

Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
Dag kunstliefhebber, 
 
Hier zijn we weer. Met opnieuw een Kunstzondag in Hilversum. Op de laatste zondag van de maand, 27 maart, deze keer in De Hilversumse Meent.
En nog veel meer mooie kunst uit Hilversum.
 
Een warme groet van
het ART Hilversum-bestuur

 
Kunstzondag - Atelierroute in De Meent
- Zondag 27 maart -
Kunstzondag Hilversum. Dat beteken een mini-atelier-route in één speciale wijk van Hilversum. Deze vijf kunstenaars openen hun atelier:
  • Atelier Chiaroscuro, Mossenmeent 24, Gerard Janssen
  • Mierenmeent 122, Ludek Tikovsky, Sacha Wendt, Edith van Eijden
  • Wandelmeent 61, Loes Koopman
Op zondag 27 maart in De Meent, 12.00 - 17.00 uur.
 
Klein maar fijn: Toonkamertje Petit Fours
 

In de maand april exposeren Anna Visser en Sara Schrijvers  elke vrijdag en zondag van 13.00 uur - 17.00 uur Larenseweg 109A Hilversum (achterom)
 
Kijk verder: www.annav.nl
 
    

             
 
Nieuw werk Hilversumse kunstenaars

Eric Tiggeler


'Het pad naar de heide': zicht op de Hoorneboegse Heide vanuit de bossen, 70 x 90 cm, acrylverf op doek. Te zien samen met enkele Hilversumse schilderijen in een mini-expositie in Boekhandel Voorhoeve, Kerkstraat 82.
 
Zie de website van Eric Tiggeler. Bekijk hier een grotere weergave.
 
 
 Arnoud Zijpveld

    

 
 
Arnoud schrijft: Het is het laatste werk van een serie bloemenveldjes. In tegenstelling tot de eerdere doeken van 20x50cm is dit werk 120×300 cm. Mijn atelier is niet groot genoeg om op dit formaat te kunnen schilderen, daarom is het bloemenveld opgebouwd uit 10 doeken van 60x60cm.
De drager is gerecycled gordijnstof en geprepareerd met 4 lagen gesso. Er is geschilderd met acrylverf, waarbij iedere kleur ten minste uit 3 lagen bestaat. Een kleurrijk geheel om de mensen een beetje op te vrolijken in deze gekke tijden. Zie de website: aroundartnl.wordpress.com
 
 
Nieuw bij ART Hilversum aangesloten
Er hebben zich drie kunstenaars bij ART Hilversum aangesloten, na de halfjaarlijkse ballotageronde die onlangs gehouden is.
Van harte welkom!
  

Joke Struik

Floor Schothorst
 
Exposities kunstenaars - buiten Hilversum
Claudia de Vos -  Baarn
 
Exposeert t/m 4 april in Conferentie Centrum Drakenburg in Baarn. De tentoonstelling omvat geurende keramische beelden, schilderijen en zelfs wandtapijten. Met Geurzicht opent Claudia een venster naar de wereld van natuurlijke geuren.
Zie op geurambassadeur.nl
  
     
Elganan Jelsma - in Bunnik
 
Tijdens de Museumweek 4-10 april 2022 groepsexpositie in Waterliniemuseum te Bunnik. Kleine kunstwerkjes 20x20x20 cm gemaakt van oude militaire textiel. Met werk van o.a. Edith van Eijden, Peggy Eras en Elganan Jelsma.
Zie het Waterliniemuseum.
        
Sacha Wendt - Amsterdam

Sacha Wendt staat met haar ROOFTOP-Bags samen met 25 kunstenaars in Noordwijk bij de Tulip experience Amsterdam van 19 maart t/m 22 mei. Leuk om eens als Nederlander in de geschiedenis van de bollenstreek van ons land te duiken.
Claudia Spruit - Amersfoort     

Expositie bij Galerie De Ploegh t/m 3 april. De expositie bestaat uit kunstwerken waar je als kijker actief bij betrokken raakt; het beeld lonkt en daagt uit. Zie: Verhalen in verf.
 
Françoise Stoop - Leeuwarden
 
Wie wat verder weg wil/gaat: Françoise Stoop exposeert tot 27 maart in het Gemeentemuseum het Hannemahuis. "Het werk is niet gelikt, niet netjes, vaak gehavend, maar wel gevoelig en op een bepaalde manier zacht.  
.... Na het zien van de expositie krijgt het Wad er een dimensie bij."
Lees verder
 
       
 
Inbreng in raadscommissie over toekomst cultuurbeleid
De raadscommissie Economie en Media (die ook over 'cultuur' gaat, wat zegt een naam...) besprak onlangs de beleidsnotitie 'Perspectief op Cultuur', een praatstuk van het gemeentebestuur over gemeentelijk cultuurbeleid, voor de periode 2023-2027. Opnieuw zouden volgens deze nota de speerpunten moeten zijn: architectuur, muziek en media, om ons te onderscheiden van andere gemeenten. ART Hilversum heeft naar voren gebracht dat kunst meer zou moeten zijn dan alleen 'media'. Dat er prachtige kunst gemaakt wordt in Hilversum. Een permanente expositieruimte voor beeldende kunst ánders dan 'media-kunst' is bijvoorbeeld dringend gewenst. Wordt vervolgd na de verkiezingen.

 
Kunst en cultuur - in Hilversum - anders
   
Themadag Leonardo Da Vinci

Een themadag over architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver en schilder Leonardo Da Vinci, op maandag 4 april, is een initiatief van seniorenvereniging Senver. Een speciale film in het filmtheater 's morgens, een kunsthistorische lezing 's middags in de bibliotheek, en daar tussendoor een lekkere lunch bij Roast op de Kerkbrink.
Lees verder.
    
 
Donateur worden van ART Hilversum?
Vind je de activiteiten van ART Hilversum waardevol, en wil je deze financieel steunen? Dat kan. ART Hilversum heeft de Culturele ANBI-status. Lees hier over de ANBI-status van ART Hilversum. Het banknummer van
Stichting ART Hilversum is:
NL21 RABO 0308 6535 80.
   
    
 
Contact over deze nieuwsbrief