VÄLKOMMEN TILL DRÖMCENTRUM MINERVA Smile


Här får du tips, råd och inspiration om hur drömmar kan tolkas, förstås och användas.
Du kan också läsa tidigare brev.

Se även Info, Aktiviteter och Nyheter längst ned.

SOMMAR  SOMMAR SOMMAR…
Sommar och sol är ljuvligt. Du har väl passat på att samla solsken, så att du nu har nya krafter både till att skina och flyga högt,  och  kanske även ta en snabbdykning djupt ned i ditt inre.

Astrologiskt dominerar nu Uranus, som är Vattumannens planet. Står för uppvaknande, vilket också drömarbete gör.
Denna tid innebär även förändring – nya händelser, nya insikter, nya lösningar. Så förbered dig för det oväntade och lev i Nuet.
Den 16 aug kl 23.18 blir det månförmörkelse (Månen i Vattumannen). Detta för upp till ytan både djupa känslor och lyhördhet, och lockar fram sammanträffanden, - binder samman…
Augusti står för:     Att Släppa det gamla. (ta dina drömmar till hjälp)
September står för: Det nya börjar gro.  (ta dina intentioner till hjälp)
Således är dessa två månader den bästa tiden att låta din historia vara just historia, och i stället fylla dig med ny-fikenhet, nytt ljus, ny glädje.
Smile

DAGSDRÖM
En bekant frågade:
Varför ser jag fjädrar överallt på min väg? De ligger framför mina fötter där jag går, varje dag. Ibland även på huvudkudden. Så har det varit en längre tid. Jag ser det som ett tecken från universum. Men vad är budskapet ??

Tolkning
Fjädern är lätthetens symbol. ”Lätt som en fjäder”. Kanske vill universum (drömkällan) visa på att du bör ta saker och ting lättare. Låt inte sorger och bekymmer tynga dig mera. Lätta upp! Var lätt till sinnes!
Förmodligen bråkar tyngd och lätthet om utrymme i ditt sinne. Låt då lättheten vinna! Låt anden flyga!


NATTDRÖM OM ATT LÄMNA DET GAMLA OCH ÖPPNA FÖR DET NYA
Rubrik: ”Jag varken ser eller hör”
En man visar mig en bild i en bok. Det är mörkt och jag kan inte se vad den föreställer.
Han börjar beskriva bilden men jag kan inte höra vad han säger, blir trött och svimmar av.
Sen är jag på sjukhus. De säger jag har legat i koma. Doktorn visar mig en bild på mitt hjärta
som har mörka fläckar,  och säger att mina öron är blockerade. De ska spola mina öron och
jag blir rädd.

Tolkning
Du har valt den perfekta rubriken på din dröm. Bra tolkat!
Din maskulina (utåtgående) energi vill visa dig något i ”din livsbok” men du ser inte för det är inte upplyst (mörkt). Du vill/vågar inte heller höra innehållet. Du flyr genom att göra dig omedveten (svimma).  Detta beror på att du är sårad på kärlekens område (mörka fläckar i hjärtat) och har därför ”slagit dövörat till”(blockerade öron). Det finns alltså något i ditt inre som har med ditt uttryck att göra, som du är rädd för att släppa fram till ditt dagsmedvetande (törs varken se eller höra).
Men nu är du på sjukhus och kan få hjälp. De ska spola dina öron = ta bort blockeringen.
Råd:
Blunda och tänk dig tillbaka in i din dröm. Föreställ dig att du låter läkaren spola dina öron, allt medan ljuset är tänt. Se hur blockeringen försvinner och du kan höra. Gör dig villig att ta emot informationen (även om du inte vet vad det är), för du vill ju växa, utvecklas och läka ditt inre.
Föreställ dig så att solen lyser in i ditt hjärta och läker de mörka fläckarna, under tiden som du bara slappnar av och tar emot de kärleksfulla solstrålarna.

Bästa drömhälsningar från Minerva-li

Info:
- Nya omgången Utbildning i DrömTerapi börjar 4 sept. Det ska bli spännande …

- Nya boken Förstå dina känslor - att läka sig inifrån, som utkom i juni (se www.dromcentrum.se) har   blivit populär. Några tackbrev har redan kommit in.