Adrian Recordings hjälper våra norska vänner på Sellout! Music att uppmärksamma denna fantastiskt fina The Bear Quartet-cover från Beezewax. Något som passar bra med tanke på Adrians kopplingar till just The Bear Quartet och Jari Happalainen.
 
Artist: Beezewax
Titel: Mom and Dad
Skivbolag: Sellout! Music 
Släppdag: 3 juli
 
Spotify: https://open.spotify.com/album/5QAgWTf8v94olFexNMWS67?si=AUZxwjo7Q-6vq1eC_bjOcA
MP3: https://s.disco.ac/hwurxikfyiqq
 
Video: https://www.youtube.com/watch?v=xmlYE-oQj5w
 
"There is a quiet insistency in this song: an energy and sense of innocence and wonder underpinned by gorgeous jangly guitars and an innate melancholia."
Backseat Mafia
 
Omslag och pressbild: https://drive.google.com/drive/folders/14tZVfnpZXGszkroeo91uWMuPb9h13sws?usp=sharing
 
Förra året släppte norska Beezewax sitt hyllade 7:e album "Peace Jazz". En skiva där de vidareutforskade sin melodiska och kraftfulla indie, vilket har fått kritiker att jämföra dem med band så olika som Dinosaur Jr. och Phoenix. Efter releasen spelade dom i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Spanien, Storbritannien och Japan, och turnerade med legender som amerikanska Buffalo Tom och unga lovande indieband som brittiska Night Flowers.
 
Som ett tack till alla som kom till deras konserter och lyssnade på det nya albumet släpper bandet ett cover av den klassiska The Bear Quartet-låten "Mom and Dad” som singel. Den har tidigare bara har varit tillgänglig som bonusspår på den japanska versionen av "Peace Jazz".
  

Här är vad bandet har att säga om The Bear Quartet "Mom and Dad":
 
”"Mom and Dad", den första låten på The Bear Quartet-albumet "Personality Crisis" har alltid varit en stor hit för oss i bandet. Band som The Bear Quartet från Sverige var lika mytiska för oss som band från USA eller Storbritannien. Och deras gitarrist Jari Happalainen var den perfekta gitarrguden.
 
Albumet "Personality Crisis" producerades av en ännu större hjälte och ett ännu större mysterium för oss, Björn Olsson. Han upptäckte vi när vi spelade in vårt tredje album, Oh Tahoe i Stockholm 2002. Vår producent Pelle Gunnerfeldt startade varje morgon med att spela Björn Olssons album "UPA/The Shrimp", för att väcka oss. 
 
Ljudet från "Mom and Dad" och hela Personality Crisis-albumet fångade för oss i bandet själva essensen av vad vi älskade med svensk musik. Det påminde oss om Ted Gärdestads "Oh Hvilken Herlig Dag". Ljudande akustiska gitarrer med arrangemang och instrumentering som gled in i 70-talets prog och folkmusik. Det påminde oss om ABBA, tv-program som Saltkråkan, Georg Riedels musik för Astrid Lindgrens berättelser, och de senaste åren Mamma Anderssons konst. Denna låten är alltid ett vackert ögonblick, och den tar oss tillbaka till sommarkvällarna i våra hus vid sjön där vi växte upp.”
 
André Ishak // Haukøye // PR & Management
andre@haukoye.no // +47 91 68 96 38