NieuwZbrief december 2011- januari 2012

In de opmaat naar deze nieuwsbrief kwamen er steeds een paar woorden naar voren die geschreven zouden mogen gaan worden: ritme, eindeloosheid en rust-in-zijn. Bij de woorden horen heel verschillende verhalen en daarmee lijken zij los van elkaar te staan, maar al filosoferend is dat in het grote geheel misschien ook weer niet zo. Geen helderheid hebbend, kies ik er voor om de belangrijkste strekkingen met jullie te delen en de ruimte aan een ieders bewustzijn te laten om onderlinge (dwars)verbanden te leggen.
Dikwijls wordt mij gevraagd wat het geheim is om op een succesvolle manier een familie- of organisatieopstelling te begeleiden. Mijns inziens is de essentie om je als facilitator af te stemmen op en mee te gaan in het ritme van het systeem. Net zolang geduld hebben tot de Kairos - hèt ultieme moment om de (enige) juiste interventie te plegen.
Het boek Aleph van Paulo Coelho bracht mij bij het woord eindeloosheid; bij het besef dat wij al vele levens meegaan en de ogenschijnlijk toevallige "ik-ken-jou-ergens-van"-ontmoetingen met oude zielsverwanten die wij kunnen gebruiken om onafgemaakte processen te voltooien. Daarbij komt ruimte voor nieuwe deuren en dimensies zonder begin en zonder eind.
Een gesprek over energetisch waarnemen deed mij realiseren, dat velen (incluis mijzelf) door een defensiemechanisme het vermogen om "helder waar te nemen" als los instrument zien, waarmee de neiging bestaat om (in)direct aan de omgeving te vragen hoe zij ons wil hebben: met of zonder deze vaardigheid. Als wij vanaf nu onze energetische waarnemingen in stilte plegen en de conclusies zonder woorden, zonder uitleg, zonder het afleggen van verantwoordelijkheid aan derden integreren in onszelf; dan doen we, handelen we, zijn we en is er niemand die naar de oorsprong zal vragen. Deze geïntegreerde vorm is natuurlijk, vanzelfsprekend en geloofwaardig, gewoonweg omdat dat is wie wij zijn.
Deze voeding vraagt nog tijd om verder in te dalen. Ik neem deze dan ook graag mee tijdens mijn sabbatical de komende twee maanden: in mijn eigen ritme, zijnsrust en eindeloosheid van het bestaan.... Ik wens ook jou een goede reis op weg naar 2012 en kijk uit naar een volgende ontmoeting somewhere, some time, some place. Tot dan!

9 DECEMBER: STRIPPENKAARTDAG ENERGIE WAARNEMEN
Op 9 december is er weer een strippenkaartdag Professionalisering-Inn-Energiewerk. Deze workshop is bedoeld als verdiepingsdag voor diegene die een basis-opleiding energetisch waarnemen hebben gevolgd. Het is mogelijk om je voor een losse workshop in te schrijven of een vier strippenkaart met korting af te nemen.

11-12-11 t/m 12-2-12
In verband met een kort sabbatical geef ik van 11-12-11 tot en met 12-2-12 geen trainingen, workshops of consulten. In deze periode kun je wel contact opnemen via de bekende adresgegevens van Coach-Inn om een afspraak te maken, producten uit het Energiewinkeltje af te nemen of in te schrijven voor de activiteiten in 2012. Je wordt dan telefonisch of via de e-mail te woord gestaan door Michel Pater. Hij beschikt ook over adressen waar naar doorverwezen kan worden, mocht jouw systemische of energetische coachvraag niet kunnen wachten tot februari. In januari zal er geen nieuwsbrief verschijnen, daarom onderstaand een overzicht van de workshops en opleidingen voor de eerste helft van het komende jaar.

FAMILIE- EN ORGANISATIEOPSTELLINGEN
17 februari Professionalisering-Inn-Opstellingen strippenkaartdag, verdieping voor diegene die een basiscursus gevolgd hebben
29 februari Inzicht-Inn-Familiepatronen workshop familieopstellingen voor vier vraagstellers
1 maart Kennismakingsworkshop Opstellingen een actieve en ervaringsgerichte kennismakingsavond met opstellingen
8 maart Coach-Inn-Systemen 5-daagse basisopleiding om zelf opstellingen te gaan begeleiden
26 maart Systemische Werkvormen in de 1-op-1 praktijk 3-daagse specialisatie voor het werken met 1-op-1 opstellingen
31 mei Specialist-Inn-Opstelligen 5-daagse vervolgopleiding


ENERGIEWERK EN ENERGIE WAARNEMEN
5 maart Vraaggericht Energie Waarnemen 8-daagse opleiding om intuitieve en energetische waarnemingen in te gaan zetten bij coaching, begeleiding, management en advies
16 maart Professionalisering-Inn-Energiewerk strippenkaartdag, verdieping voor diegene die een basiscursus energiewaarnemen gevolgd hebben
21 maart Energiedag op een creatieve manier bezig zijn met je persoonlijke energiehuishouding


SPECIAL: SYSTEMISCHE WORKSHOP ISM STICHTING PARTNERZORG
Op 2 maart a.s. geef ik in samenwerking met Cora Postema van Stichting Partnerzorg de systemische workshop "Partnerzorg en de relatie met je schoonfamilie". Een workshop waarbij opstellingen gemaakt worden om als verzorgende van jouw partner de juiste positie in te kunnen nemen in het aanwezige krachtenveld en daarmee ongewenste familiepatronen te doorbreken. Voor meer informatie en inschrijven: zie de agenda van www.partnerzorg.nl

BOEKENTIP VAN DE MAAND
Ik vind het mede gezien de titel een leuke samenloop van omstandigheden, dat Uitgeverij Schildpad bekend heeft gemaakt dat na geruime tijd wachten vanaf vandaag de Nederlandse vertaling van het boek "Voyagers 2" van Ashayana Dean in de winkels ligt. Voor mij een boek waar ik lang naar uitgekeken heb, omdat ik na de Voyagers 1 (vermeld in een eerdere nieuwsbrief) benieuwd ben naar het vervolg over de slapende geabduceerden. Gezien de ingewikkelde materie leek mij echter niet handig om mij te wagen aan de Engelse versie. Ik kan dus nu mijn hart ophalen en misschien geldt dat voor jou ook!

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.