logohkwvl
 
 

Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2018 - nr. 42

 

1
 

 

Heemdag Brugge op 28 april 2018

Op zaterdag 28 april verwachten we onze leden op onze jaarlijkse heemdag.
Deze keer verzamelen we in Brugge. We worden ontvangen door het Brugs Ommeland/Kon. Heemkundige Kring Maurits Van Coppenolle vzw.

 

lees verder

 

 

1

Heemkring Ardooie: jaarboek nr. 13

 

Recent verscheen dit jaarboek. Het bevat heel wat bijdragen over de plaatselijke geschiedenis van Ardooie en Koolskamp

lees verder

 

 

 

Heemkring Ardooie presenteert beeldbank

 

 

De Heemkundige Kring Ardooie start met een nieuw initiatief. Op hun website archiveren ze verschillende categorieën van fotomateriaal. Wie foto’s ter beschikking heeft kan deze inscannen een bezorgen aan de secretaris van de Heemkundige Kring, Luc Vanneste. 


lees verder

 

 


Heyst leeft met nieuw nummer

 

 

 

Heyst Leeft pakt tijdens de eindejaarsdagen uit met de vierde editie van haar tijdschrift. De heemkring heeft het onder andere over afgeschafte en ging ook op bezoek bij hoteluitbaatster Daisy Cordenier. 

lees verder

 

 

Heemkring Graningate stelt nieuwe straatnaam voor

 

Als gevolg van de geplande realisatie van een nieuwe verkaveling ten westen van de Golfbrekerslaan moet een nieuwe straat aangelegd worden. Deze straat moet een naam krijgen en daarvoor moet de gemeenteraad zijn principiële goedkeuring geven. 


lees verder

 

 

 

 

 

 

 

Kasteel ter Borch Meulebeke krijgt face-lift

 

 

u de buitenkant van kasteel Ter Borcht in het nieuw prijkt, is het de beurt aan het interieur. Om de binnenkant van het 19de-eeuwse stukje erfgoed aan te pakken...

lees verder

 

 

 

 

 

Hondenzwemming immaterieel cultureel erfgoed

 

 

De Hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve, deelgemeente van Wielsbeke, is erkend als Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed. De Hondenzwemming is straks al toe aan zijn 168ste editie. 

lees verder

 

 

 

 

 

14de Leiesprokkels rolt straks van de pers

 

 

Begin februari stelt de Juliaan Claerhoutkring uit Wielsbeke haar 14de editie uit van haar jaarboek. In het  jaarboek staan zo’n 20 artikels met een groot aantal uitzonderlijke nooit eerder gepubliceerde foto’s.

lees verder

 

 

 

 

 

 

Nieuw historisch werk over Avelgem

 

Tot begin februari kan iedereen intekenen op een nieuw heemkundig werk over de gemeente Avelgem. Jules Lampole (red.), Carlos Van Branteghem en Nadine Delesalle maakten samen het werk: 

lees verder

 

 

 

 

 

 

Heemkring Houtland brengt 45ste jaarboek uit

 

 

Onlangs rolde dit jaarboek van de pers. In een eerste bijdrage besteedt Jan Verdonck aandacht aan de figuur van Karel de Goede en Paul Deman linkt deze historische figuur aan Torhout. Maurits Pyck heeft het over het belang en de ontwikkeling van de Moerdijkevaart ...

 

lees verder


 

 

Wenst u een activiteit of een bijdrage in deze nieuwsbrief?
Stuur dit dan door op redactie@heemkunde-westvlaanderen.be. Een illustratie wordt het best, apart van de bijdrage meegestuurd.

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

 

 

[SUBSCRIPTIONS]