Frihedsgudinden, Survival of the Fattest, klimaflygtningene. Dresden får et glødende pust af kunst og kritik, når FN’s Nexus-konference løber af stablen den 8.-10. april.
 
Desuden åbner Galleri Galschiøt dørene for en fabelagtig Inuit Koncert d. 29. april, med musikere fra Alaska, Grønland og Danmark (mere om dette sidst i nyhedsbrevet).
Hør nyhedsbrevet som podcast (med klingende amerikanske AIs)

Frihedsgudinden. Symbol på frihed – og hykleri

Den rygende Frihedsgudinde ’Freedom to Pollute’, har tidligere været vist ved store FNs klimatopmøder København, Paris, og Bonn. Nu vil den så ryge under konferencen og fungere som en kras kommentar til Vestens paradoksale tilgang til klimakampen – man vil gerne redde planeten, men ikke hvis det koster jobs, komfort, forbrug eller billige flyrejser.
 
Survival of the Fattest - i stor og lille skala
Galschiøt viser også sin monumentale skulptur Dobbeltstandard (tidligere kendt som Survival of the Fattest), der bl.a. har været udstillet ved WTO-mødet i Hongkong og senest vakte opsigt under COP29 i Baku, Aserbajdsjan. På konferencen i Dresden vil han desuden uddele 3D-printede miniversioner af skulpturen til deltagerne – små symboler på stor ulighed.

Kunstnerens budskab

Jens Galschiøt siger om udstillingen:
"Det er modigt af konferencen at bringe så kontroversielle og kritiske kunstværker til mødet. Men det er også nogle helt nødvendige budskaber, hvis vi skal forhindre katastrofale, uoprettelige menneskeskabte skader på vores samfund."
 
Kunst med kant
Galschiøts værker er levende politiske indspark, der tvinger os til at se vores egen rolle i verdens uligheder og klimaproblemer. Med rygende statuer og tunge symboler sætter han fokus på det hykleri, vi alle er en del af.

Freedom to Pollute - Bag om skulpturen

Den ikoniske rygende skulptur har skabt en hel del kontroverser rundt om i verden. Jens Galschiøt forklarer.
 
Skulpturen blev lavet som en reaktion på at tidligere amerikansk præsident George W. Bush i 2002 valgte at blive væk fra et klimatopmøde for at kunne spille golf”. Læs mere
 
Siden har den gået sin kontroversielle sejrsgang som ofte har været en lille smule komisk. Som da Københavns Byråd forbød udstillingen af Frihedsgudinden af Æstetiske årsager. ”Det skulle de aldrig have gjort,” udtaler kunstneren, ”for pludselig måtte de forklare til verdens presse hvorfor det synes at amerikanske frihedssymbol var for grimt til at blive udstillet, og der kom en masse ballade ud af det”.
 
Skulpturen har fundet vej til alverdens medier, ikke mindst under COP23 i Bonn hvor ’Donald Trump’ kørte rundt med den, omringet af svedende ’isbjørne’. 
 
De sidste par år har USA igen taget klimaansvaret på sig så skulpturen har ikke været brugt så ofte. Men med Trump version 2.0 er den i den grad blevet relevant igen”, udtaler kunstner Jens Galschiøt.
 
 

 
Justitia udtaler med lukkede øjne: 
"Jeg sidder på ryggen af en mand. 
Han er ved at segne under min byrde. 
Jeg vil gøre alt for at hjælpe ham. 
Undtagen at træde ned fra hans ryg". 
 
Udtalen står skrevet på skulpturens sokkel og på de små 3D printede figurer
 
Skulpturen blev indviet i december 2002 i København. Derefter brugte danske NGO'er skulpturen i deres kampagne mod det globale handelsrøveri og senere har den repræsenteret den skæve fordeling mellem CO2 udledning, klimaansvar og konsekvenserne det har rundt om i verden.
 
 

Links og kontakter til konferencen og udstillingen.

Contacts:
  • Dresden Nexus Conference:
    Juliane Dziumla – dziumla@unu.edu - Phone +49 351 79993817
  • Artist / Exhibition Inquiries:
    Chief of Communications Lasse Markus – Phone/WhatsApp: +45 61703083 / Email: aidoh@aidoh.dk
    Artist Jens Galschiøt – Phone/WhatsApp: +45 40447058 / Email: aidoh@aidoh.dk

 
 
Den 29 april kl 20 åbner vi dørerne for Inuit Koncert og show med musikere fra Alaska, Grønland og Danmark. Det bliver et brag af en event som vi kun kan anbefale at købe billet til.
 
Oplev et helt unikt samarbejde mellem tre inuit-musikgrupper
 
 
Alle tre grupper er velkendte navne i den livsglade Inuit-musikverden. Grupperne byder tilsammen på er en kraftfuld blanding af traditionel trommesang, trommedans, strubesang, maskedans, kombineret med soul og ambient musik. Sammen vil de lave en festlig fejring af de dybe værdier fra inuitkulturen.
  • Inuanima er en vital musik. og performance duo, bestående af Aviaja Lumholt (inuk/dansk) og Igor Rado (balkan/dansk), som bl.a. har optrådt i TV2 og DRs Takkekoncert til Dronning Margrethe.
  • Uummannaq Kids (inuit) er musikalske unge fra det berømte børnehjem i Uummannaq, Nordgrønland. Lederen, Ann Andreasen har modtaget kongelige priser for at skabe kreative og musikalske muligheder for de unge, der har optrådt over hele verden.
  • Pamyua med Karina Møller (inuk/dansk) og Phillip Blanchett (yup`ik/afroamerikaner) er to af fire medlemmer af Alaskas mest populære inuit-soulband. Deres groovy backingmusikere erer Kristoffer Jul (keys og bas) og Anders Pedersen (trommer). 
Her er en smagsprøve på hvad der venter.
 
Se Uummannaq kids her:
 
Se pamyua her:
 
Billetterne koster 200kr/stk. Der vil være bar og du får også mulighed for at se de flotte udstillinger i i galleriet. Køb billetter her
 
Mange gode forårshilsner,
Galleri Galschiøts ihærdige Nyhedsbrevsgallerist
 
 
 
Take a look for yourself at our interactive map.
_________________
 
Take a Virtual Tour around Galschiøt's Gallery with Google Street View
 
It is now possible to walk directly into Gallery Galschiøt and look around. So now the whole world can come visit, without having to travel halfway around the world. Of course, we still hope that our many thousands of annual guests will stop by and look at art and drink coffee. Click here and take a virtual tour.
 
_________________
 
About Jens Galschiøt
 
Danish artist Jens Galschiøt has created many socio-critical sculptures and installations through the years. Most often they are placed in public spaces around the world – as needle-sticks and silent reminders of a world that, in his opinion, is out of balance, and where exploitation of the world’s resources, inequality and migration are a constant part of the picture.
 
 
 
 
 
 
 

 

****************************************** 
 ******************************************
Subscrition and unsubscription of informations from Jens Galschiøt
If you want to be unsubscribed from this infolist, then click here: Unsubscribe
If you want to update your name, e-mail etc. on this list, click here: Change Profile
If you want to subscribe this infolist, then click here: Subscribe to Galschiøts infoliste