Nieuwsbrief juni  2016
Zo, dit keer weer enigszins op tijd, hier is onze nieuwsbrief van juni!
 
De vakantie staat voor velen voor de deur, net zoals bij ons. Wij zijn van plan om van 28 juli t/m 14 augustus op vakantie te gaan. Daarom in deze uitgave weer enkele thema's die met reizen en vakantie te maken hebben uit datgene dat wij van onze klanten zoal krijgen toegestuurd.
 
Veel vakantiepret gewenst!

Het 2. Jialing Drachenbootfest aan de Waterkant
Günther Kloppert is al druk bezig met het organiseren en voorbereiden van dit merktreffen om een en ander ook dit jaar weer succesvol te laten verlopen. In de agenda staan de details rond dit treffen.
 
Günther heeft ons een mooi plaatje van twee Jialings aan de Waterkant (de Noordzee dus) gestuurd. De onderhandelingen met de weergoden zijn door hem net gestart om voor weer te zorgen dat veel beter is dan hier op het plaatje.... Stoer


Geen angst! Zo ziet het hier alleen maar in maart uit...

Chang Jiang 750 M1M van Alex is bevrijd!
Onze klant Alex Blekkenhorstheeft in het voorjaar 2015 bij ons zijn NAMC Chang Jiang 750 M1M gekocht.En alhoewel hij in 2015 al behoorlijk wat kilometers heeft gereden, heeft hij de inrijperiode van 4.000 km net niet kunnen afmaken.
 
Nu wel dus! Zijn Chang Jiang 750 werd einde juni bevrijd van de inrijbegrenzers in de carburateurs. Alex kan nu de volle 24 PK van zijn zijklepper gebruiken!


Net gewassen na de modderveldslag van de TT-Assen dit jaar kan de 4.000 km vlag worden gehesen!


...en wij zijn naar Schotland!
Klaus Kühnl (voor veel Jialing rijders een begrip) is met twee andere zijspanliefhebbers eind mei, begin juni naar Schotland heen en weer gereden. Hij heeft beloofd daar nog een uitvoerig reisverslag van te maken.
 
Toch heeft hij ons al enkele plaatjes toegestuurd nadat hij, zijn twee medereizigers, de Urals en de Jialing weer heelhuids thuis waren aangekomen.
 
 

Met veel bagage aan boord kun je ook flink scheef langs de berg rijden

 
Generaal Artair McJeeling en Sir Uralus Galahead wijzen de weg naar het volgende reisdoel

Vakantie vereist bagageruimte
Uit eigen ervaring weten wij dat vakantie met de motor veel plezier oplevert. Maar, al te veel bagage kun en wil je daarbij niet meenemen. Toch, met twee personen en een zijspan ontbreekt er soms toch wel iets: meer bagageruimte!
 
De INDER Trailer (gebouwd naar het tsjechische PAV-44) model) heeft een flinke laadruimte van ongeveer 150 liter. Daarbij ook nog een uitklapbare standaard om de aanhanger gemakkelijk weg te zetten of te beladen.
 
Voor de montage aan een Royal Enfield Bullet word een hulpframe meegeleverd. Met wat extra werk voor de kabelboom en de montage aan de motorfiets moet je dan wel rekenen. Dit hulpframe is met wat aanpassing ook bruikbaar voor andere motorfietsen!
 
  Voor € 645,- een echt koopje!

 
Arthur en zoon weer op weg met hun CJ750
Een jong gezin, intussen een kind en daarna de volgende stap: een huis bouwen! Precies zo hebben onze klant Arthur Beijer en zijn vrouw ook gedacht. Dus, de solo- en zijspanmachines netjes ergens opgeborgen en dan nog maar één ding: meer dan een jaar een huis bouwen!
 
Inmiddels staat het huis en Arthur is blij dit hoofdstuk te kunnen afsluiten. Dus, zo snel als mogelijk de twee Chang Jiang 750's naar huis gebracht om er weer mee te kunnen rijden!
 
Zoon Olivier eet een broodje ergens op een mooi plekje aan het water
 
Nieuwe wit/blauwe Jialing JH600B-A op vakantie
Wij plannen onze vakantie van 28 juli t/m 14 augustus, maar we weten nog niet precies waar naartoe. Het weer speelt altijd een rol. Maar, twee zaken zijn al wel duidelijk. We gaan met het zijspan en nemen de tent mee. En we weten dat we vanuit Tegelen ergens binnen een cirkel met een straal van 600 kilometer ons vakantiedoel vinden. Nu alleen nog uitzoeken waar naartoe precies dus.
 
We zullen voor twee personen met tentspullen de bagage goed moeten uitzoeken. Misschien schaffen we ook nog eens zo'n handige INDER Trailer aan....
 
Onze JH600B-A heeft al langer het kenteken, maar zoals iedereen wel weet was het weer nu niet bepaald droog... Nu het weer toch beter wordt, kan er eindelijk weer worden gereden.
 
Als voorbereiding voor de vakantie hebben we dan ook een toerrit door de "Nederlandse bergen" in Zuid-Limburg en de Ardennen gereden. En het vele water is nog lang niet verdwenen: nog steeds staan hele stukken van akkers onder water terwijl de zon al weer een aantal dagen schijnt!
 

Bij Kasteel Terborgh de 1. koffiepauze
 

Rond drie uur zijn we in Baraque Michel in de Ardennen (op de onwaarschijnlijke hoogte van 800 meter!)

Nog maar 1.600 Km tot de eerste beurt na het inrijden, maar die zullen we dan grotendeels tijdens onze vakantie rijden.

NAMC Chang Jiang 750 M1M afgeleverd nabij Eisenhüttenstadt
In onze vorige nieuwsbrief stond het bericht rond de verkoop van een Chang Jiang 750 M1M (zoals wellicht bekend destijds gebouwd door de Nan Chang Aircraft Manufacturing Co.) aan Jens Fenger die aan de grens met Polen woont.
 
Het moment om deze zijspanmotorfiets ook werkelijk af te leveren was aangebroken. Jens woont met zijn familei in Wiesenau, niet ver van Eisenhüttenstadt.
 
Eind 50-er jaren werd direct naast het al eeuwenoude stadje Fürstenberg een compleet nieuwe stad gebouwd met in het centrum een gigantische hoogoven- en staalfabriek. De stad genaamd Eisenhüttestadt (Eisenhütte betekent hoogoven) werd in de bouwstijl van de Sovjets opgebouwd. Grote gebouwen, een typische architectuur en hele brede, grote straten.
 
Na het vallen van De Muur realiseerde men zich, dat iets dergelijks eigenlijk niet verloren mocht gaan en werd de gehele stad als Cultureel Erfgoed bestempeld. Met als gevolg dat alles wordt gerestaureerd in de oospronkelijke staat. En die hoogoven/staalfabriek? Die werkt nog steeds, zij het onder regie van Accelor Mittal...

Eisenhüttenstadt: socialistische bouwstijl als Rijksmonument
 

Jens met familie: trots achter hun
NAMC Chang Jiang 750 M1M

Agenda

Euro Gespann Treffen
                26.-28. augustus 2016
                Weiswampach (Luxemburg)                
 
                MOTORWERK is aanwezig!

Drachenboot Fest - 2. Jialing Merktreffen
                26.-28. augustus 2016
                Mariensiel (Noord-Duitschland)
                Terrein van MC Old Skull

Maria Auxiliatrix Run - M.A.- Run
                    17. september 2016
                Venlo / NL
                www.ma-run.nl
               
                 MOTORWERK is aanwezig!
 
Central Classics Oldtimerbeurs
                   17. - 18. december 2016
                Houten (bei Utrecht) / NL
                www.centralclassics.nl

                 MOTORWERK is aanwezig!
 
Inhoud
Het 2. Jialing Drachenbootfest aan de Waterkant
 
Chang Jiang 750 M1M van Alex is bevrijd!
 
...en wij zijn naar Schotland!

Vakantie vereist bagageruimte
 
Arthur en zoon weer op weg met hun CJ750
 
Nieuwe wit/blauwe Jialing JH600B-A op vakantie

NAMC Chang Jiang 750 M1M afgeleverd nabij Eisenhüttenstadt

Agenda

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl