Nieuwsbrief #45 - Maart 2016
 
     In deze uitgave  
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die er zijn met Liquid Rubber. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.
 
Project:
Waterdichting betonnen bak
Beschrijving:
Bij dit project diende een nieuwe betonnen bak waterdicht afgedicht te worden alvorens er een was-unit systeem op geplaatst werd. Het Liquid Rubber zorgt ervoor dat eventueel (chemisch)lekwater opgevangen wordt en niet door het beton heen kan lekken.

Allereerst is het beton grondig gereinigd en stofvrij gemaakt. Vervolgens is de HBS200 i.c.m. Geotextiel geplaatst op alle details en kimnaden. Daarna is de Liquid Rubber SprayGrade B-200 aangebracht in een dikte van 2mm voor de volledige waterdichting.

Dit resulteert in een sterke en naadloze waterafdichting van Liquid Rubber.
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project:
Corrosie bescherming met Liquid Rubber HBS200
Beschrijving:
In de agrarische sector hebben constructies vaak te maken met een hoge zuurgraad. Bij dit compost complex zorgt het hoge ammoniak gehalte voor veel roestvorming op de stalen constructie.

Buiten een water- en luchtdicht product, is Liquid Rubber HBS200 ook een perfecte corrosie beschermer. Allereerst worden alle losse delen verwijderd en wordt de ondergrond gereinigd. Vervolgens wordt HBS200 aangebracht over de bestaande corrosie. Het product voorziet in een perfecte hechting en zal het corrosieproces neutraliseren gezien het geen zuurstof meer doorlaat.

Ideaal toepasbaar als corrosie preventie middel, maar ook als renovatie product zoals hier op de foto's te zien is.
  
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Project:
Luchtdichting plafond-aansluitingen
Beschrijving:
Tijdens dit renovatie project diende het gebouw aan een betere luchtdichting te voldoen. Het afdichten van de aansluiting tussen dwarsbalken en plafond was daar een essentieel onderdeel van. Liquid Rubber werd uitgekozen om deze afdichting naadloos te voorzien.

Na een grondige reiniging van de ondergrond is Liquid Rubber BelowGrade B-250 direct op de aansluiting aangebracht met een spuitsysteem. Liquid Rubber hard uit tot een volledig naadloos en luchtdicht membraan.
 
Dit één van de vele luchtdichte afdichtingen waar Liquid Rubber geschikt voor is. Wederom een erg mooi project.
 
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
Nieuw seizoen Superbike met Liquid Rubber
Liquid Rubber is komend seizoen weer te vinden als sponsor bij de Superbike. Na enige afwezigheid is Liquid Rubber dit jaar de trotste sponsor van topcoureur Nigel Walraven van het Walraven racing team.

In 2016 zal Nigel Walraven, met een door Ten Kate getunede Honda CBR 1000 SP, gaan deelnemen aan het Open Nederlands kampioenschap (ONK)/BeNeCup Suberbike klasse.

Na een lange aanloopperiode en een goede voorbereiding is Nigel volledig klaar voor het nieuwe seizoen. Nigel is een gelouterd coureur die al 15 jaar meeloopt in de wereld van de motorsport. "Lichamelijk ben ik helemaal de oude en qua conditie en kracht ben ik zelfs verder dan voorgaande jaren" zo zegt hij zelf. En dat was te merken ook! Nigel nam afgelopen weekend deel aan de OW Cup 2016 en startte direct vanaf Pole position.

Nigel startte perfect maar viel gedurende de race drie plaatsen terug door kleine fout. Hij wist zich echter weer knap terug te vechten in de wedstrijd en kwam uiterst knap als eerste over de finish!

Een zeer knap resultaat van Nigel Walraven en het Walraven Racing team. In het weekend van 9 en 10 April zal de eerste ONK wedstrijd van start gaan. Wij kijken er nu al naar uit!
 
Foto: Liquid Rubber Europe
 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!

                                        

Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht
www.liquidrubber.nl