VZW DUIKCLUB SCUBA COLLEGE
0488/41.11.96
www.scubacollege.beinfo@scubacollege.be
http://www.facebook.com/ScubaCollege
 IBAN BE57 0016 8546 5835  (BIC GEBABEBB)
Monday
morning
mail
jaargang 2022
 
nummer 23
 Mmm ... Scuba College Duikclub! - mmm20220620
"Mmm" Scuba College staat voor de "Monday Morning Mail" van onze duikclub, dewelke - hoe kan het ook anders ! -  op maandag verschijnt en jou op de hoogte brengt van recente of toekomstige weetjes of activiteiten. Zo blijf je altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van onze duikclub en hoef je echt niets te missen !
 
Het feit dat je deze mmm ontvangt, betekent dat je ingeschreven bent in de 2022 ledenlijst en mailinglijst van Scuba College Duikclub.  Enkel leden 2022 van onze club ontvangen immers de mmm.  Mocht je om een of andere reden bv. in de Nekker je lidmaatschap moeten bewijzen en je hebt (nog) geen officiële lidkaart van ons, dan kan je de ontvangst van de mmm hiervoor eventueel gebruiken.
 
 
In deze mmm :
 
Clubduik Wemeldinge Parking, zondag  26 juni
Clubduik 3 juli : Zilvermeer Mol
Specialty of the month - PPB
Vintechniekentraining - outdoor: verplaatst naar 25 juni.
  
 
 
Clubduik Wemeldinge Parking, zondag  26 juni
 
 
 
Op 26 juni gaan we naar Wemeldinge parking - Kattendijke Het gaat hier niet om een moeilijke duikplaats, maar het kan hier wel eens goed doorstromen. Het is dan ook aangeraden op de duikplaats Kattendijke bij de kentering te duiken. Na een periode van overvloedige regenval kan het zicht op Kattendijke tegenvallen door de sluizen die dan openstaan om water van het binnenland af te voeren. Maar zoals het er nu uitziet, is er van zware regenval geen sprake. Je kan op Kattendijke zowel bij hoog als bij laag water duiken.
Vanaf de parking steek je de weg over en gaat recht ertegenover te water. Afhankelijk van het tij duik je hier naar links (eb) of naar rechts (vloed). Je kan op Kattendijke zowel diepere als minder diepe duiken maken, calculeer dit in je plan en let op je nultijd. De bodem op Kattendijke loopt geleidelijk aan af tot -40m (maar zo diep hoef je dus helemaal niet te gaan!)
 
We spreken af om 13.30 uur op de parking, te water om 14.30, omdat het tij om 15.00 is. Dit is een duikstek geschikt voor alle niveaus, maar als dat je eerste Oosterscheldeduik is, koppelen we je wel aan een meer ervaren buddy.
 
De camionette zal ter plaatsen zijn.  Je schrijft je best in via duikclub@scubacollege.be zodat we je kunnen waarschuwen als er op het laatste moment wijzigingen zijn (slecht weer bv)
 
Adres : Stelweg, Wemeldinge (3°57'54'' , 51°31'44'')
Kostprijs : duiken in de Oosterschelde is gratis 
Minimum brevet : Open water
Datum : 26 juni.
Uur :  13:30 uur op de parking 
De camionette zal ter plaatse zijn.
 
Clubduik 3 juli : Zilvermeer Mol
 
 
Het Zilvermeer meet ongeveer 400 bij 430 meter en is gelegen temidden van het natuurgebied. Er zijn verschillende plaatsen om te water te gaan. Langs de kant van het Restaurant-taverne en de camping is er geen toegang tot het water.
De zandbodem daalt zacht glooiend tot -6 meter en is bedekt met een sliblaag die bij elke palmslag opwarrelt. Het zicht is over het algemeen goed, maar kan ook erg tegenvallen op drukke dagen tijdens de weekends. De diepte van het meer varieert overwegend tussen 6 en 9 meter met twee uitschieters tot 15 meter. De plas is dus een ideale duikstek voor de beginnende duiker.
Om de duikstek aantrekkelijker te maken werden er onderwater kunstwerken geplaatst. De tentoongestelde objecten leunen sterk aan bij het tuinbeelden-genre (trollen, bustes,…) of zijn abstracte knutselwerken van kunstenaars van bij ons. Zo is er bijvoorbeeld "het Oog van God”, volledig in RVS met aanduiding van de vier windstreken. Verder liggen er nog verscheidene silo's onder water waar je doorheen kan zwemmen, een duikersklok.Het is een ideale locatie om je navigatievaardigheden te oefenen door van beeld naar beeld te navigeren.
 
De verplichte reddingspermanentie wordt verzorgd door personeelsleden van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer die vanuit de vroegere cafetaria en vanop het terras toezicht houden.  Aan- en afmelden in het watersportgebouw blijft verplicht.
Om te duiken in het zilvermeer, moet je op voorhand reserveren.  Je doet dit best op voorhand. Een dagticket kost 5 euro, en kan je hier aanvragen. Je moet zelf zorgen voor je dagticket!!!!! Heb je je dagticket, stuur dan ook een mail naar ons : duikclub@scubacollege.be
 
We verzamelen om 10.00 aan de parking op het domein, voor het watersportgebouw!!!  Een tweede duik doen we er rond 14.00. Er is een vulstation.
 
Adres : Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol
Datum : 3 juli
Uur :  Ter plaatse om 10.00u.Tweede duik om 14.00
Minimum brevet : Alle niveaus
Kostprijs :  5 euro, je zorgt zelf op voorhand voor je dagticket!
 
De camionette zal ter plaatsen zijn. Je kan materiaal huren.
 
Specialty of the month - PPB
 
 
Hebben je buddies een lager luchtverbruik dan jij? Wil jij ook bijna moeiteloos door het water glijden? Neem je graag foto's onder water? Wil je een perfecte uitloding? Dan is dit de cursus voor jou! In de Peak Perfomance Buyoncy cursus leer je alles over hoe je je drijfvermogen perfect onder controle kan houden. En een goed drijfvermogen leidt naar rustiger duiken, en dat zorgt dan weer voor een lager luchtverbuik.
 
Deze specialty telt mee als één van de 5 specialties die je nodig hebt voor het Master Scuba Diver brevet. Indien je 5 PADI specialties hebt, kan je dit brevet aanvragen!
 
 Vereisten
  • 10 jaar zijn of ouder
  • (Junior) Open water diver (of gelijkgestelde certificering)
 Theorie via handboek
  • Zelfstudie thuis
  • Handboek met alle nodige info
  • Doorlopen van de theorie met de instructeur voor de eerste duik
 Buitenwaterduiken
In totaal zal je 2 buitenwaterduiken maken in dit programma.
 
Specialty of the month korting!
 
Als  je je inschrijft voor 1 juli, krijg je deze korting aan de prijs van 109€ (als je lid bent van scubacollege)
 
 
 
Vintechniekentraining-outdoor verplaatst naar 25 juni.
 
 
Veel mensen kennen hem al: de frog kick, maar wat ons betreft kunnen het er niet genoeg zijn.
Door al het water naar achteren te verplaatsen maak je minder stof… en dat willen we natuurlijk allemaal wel. Maar wist je dat er meer vintechnieken zijn om van A naar B te gaan? En dat het ook heel goed mogelijk is om perfect op je plaats te roteren, of zelfs achteruit te zwemmen? Bedenk eens hoe handig dat kan zijn als je met je gezicht naar het rif ligt om een foto te maken en vervolgens je weg te vervolgen, zonder je af te hoeven duwen op een kwetsbaar koraalrif…Deze kursus hebben we al eens laten doorgaan in het maanhoevenbad nu nemen we hem next-level : we gaan de technieken aanleren en toepassen in ons huisrif :  De Nekker.
 
Wil je dat ook kunnen? We lassen een vintechniekenkursus in op zaterdag 25 juni, deelname is gratis,maar wel graag inschrijven via duikclub@scubacollege.be
 
Waar : De Nekker - duikersparking
Wanneer: 25 juni, 9 uur
Ingang: GRATIS!(voor leden van scubacollege natuurlijk)
 
 
Laatste trainingen op vrijdag.
 
 
 
 
 
De Nekker sluit gedurende de zomermaanden zijn zwembad.  Nu vrijdag is het dus de laatste training. Daarna is het wachten tot september voor we weer in de nekkerpool zitten. De camionette zal ter plaatsen zijn, je kan er dus met materiaal oefenen.
 
We trainen van 20.30 tot 22.00Het is een beetje gewoonte geworden om na de training nog van één of meerdere afsluiters te genieten in het cafetaria van de Nekker, en het zou niet de eerste keer zijn moesten we daar ook de laatsten zijn die dan naar huis gaan.
 
Praktisch : we verzamelen om 20.10 ten laatste in de centrale hal van de Nekker (aan de grote trappen). Op die manier kunnen we gezamenlijk naar binnen gaan, en om 20.30u in het water springen (kwestie van van elke minuut gebruik te kunnen maken).  Deelname aan de trainingen is gratis (zowel de inkom als het gebruik van het materiaal tijdens de materiaaltrainingen). We hebben wel graag dat je je inschrijft via duikclub@scubacollege.be. Dat kan je eventueel nog de dag zelf doen.
 
Let op : zwemshorts zijn niet toegelaten in de Nekkerpool!
 
 
 
 
Duiken in de Nekker 
 
 
 
Wil je samen met ons duiken in de Nekker, dan  moet je je inschrijven via duikclub@scubacollege.be.  Op die manier weten we met wie we allemaal rekening moeten houden.
 
Meer informatie over het duiken in de Nekker, en zelfs 2 kaartjes die je onderwater kunnen verder helpen, vindt je terug in de bijgevoegde infopedia.  In die infopedia staat nog meer informatie over de duikclub en duikschool, dus zeker eens lezen. De temperaturen beginnen te dalen, maar dan wordt het zicht in de Nekker ook veel beter.
 
Let wel : de camionette komt alleen maar als er inschrijvingen zijn, en als die mensen materiaal van de camionette nodg hebben.  Vermeld dat dus duidelijk bij je inschrijving!
 
 
 
 
Kostprijs : gratis voor clubleden
Minimum brevet : alle niveaus
Datum : elke donderdagavond (19.00 u) en elke zaterdagvoormiddag ( 9.00)
 
 
 
het bestuur.                  
onze sponsors
 
DVHydraulics
 
 
Immo Dyck