Nieuwsbrief 06 - Oktober 2012
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA

12-17 november 2012

Techniek Trainingsweek Inzell

29 nov.-5 dec. 2012

Techniek Trainingsweek Erfurt

31 jan.-6 feb. 2013
Techniek Trainingsweek Inzell
 
7-13 februari 2013
Techniek Trainingsweek Berlijn
 
TIP - TIP - TIP

SPORTEN MET KOORTS??
 
Koorts is een teken dat je lichaam bezig is een infectie te bestrijden. Dat kost energie. De energie die je voor het sporten nodig hebt, gaat ten koste van dat herstel. Ook is het prestatievermogen minder, waardoor de sportprestatie tegenvalt.
 
Bij bijv. een neusverkoudheid kan sporten over het algemeen geen kwaad en kan het soms zelfs helpen om je wat beter te voelen. 
 
Het belangrijkste is om te luisteren naar de signalen van je lichaam. Beter een keer een training overslaan dan door blijven trainen.

Wanneer je weer beter bent, kun je na een of twee dagen  de training weer hervatten. Neem wel de tijd om de trainingsintensiteit weer langzaam op te bouwen en ga zeker geen trainingen inhalen.
 
(bron: MedicInfo)
 

TIP - TIP - TIP
  
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA

Facebook.com/Schaatstraining (vriendenpagina, voor leden Facebook)  

F
acebook organisatiepagina (openbaar voor niet-Facebook-leden)

      
 
Schaatstraining
advies & begeleiding
   
Skeelerclinic Speelweek Stolwijk
 
Op maandag 13 augustus organiseerden Dave van Dam Sport uit Stolwijk en Schaatstraining advies & begeleiding gezamenlijk een skeelerclinic voor de Speelweek van Stolwijk op de skeelerbaan van Lekkerkerk.
 
Aan de clinic namen maar liefst 52 kinderen van de bovenbouw mee. Met balans- en coördinatie-oefeningen, oefeningen om goed te kunnen remmen, een mini-marathon na afloop en erg mooi weer een geslaagd evenement en zeker voor herhaling vatbaar!
 
 
 
Techniekweken ‘vroege herfst’ Inzell weer geslaagd!
In navolging van één ‘vroege herfst’ week Inzell in 2011 was Schaatstraining advies & begeleiding dit jaar maar liefst drie weken in het vroege najaar in Inzell aanwezig. Er was bijzonder veel animo om juist aan het begin van het seizoen extra aan de techniek te werken.
 
Met ontzettend veel enthousiasme stonden de in totaal 29 deelnemers dan ook intensief op het ijs, om technisch sterker te worden en deze ook op snelheid mee te nemen. De hele week leven als topsporter door alleen te hoeven schaatsen, rusten, eten en over schaatsen te praten, wierp ook deze weken weer zijn vruchten af!!
 
Alle deelnemers, nogmaals dank voor jullie enthousiasme, leergierigheid en gezelligheid!
 
  
 
De foto impressies van de drie weken vind je op onze openbare Facebook-pagina.
 
 
 
Trainingsweken 2e helft winterseizoen
Ook in de tweede helft van het winterseizoen staan er weer twee trainingsweken op het programma. Beide speciaal voor Masters die aan de internationale Sprint- of Allroundwedstrijd willen deelnemen.
 
Sprintweek Inzell
Rondom de '16th International Sprint Classics' voor Masters op 2 en 3 februari 2013 in Inzell organiseren we een trainingsweek die in het teken staat van de sprint. We starten op donderdagmiddag 31 januari en sluiten af op woensdagmorgen 6 februari.
De eerste trainingen zijn voorbereidend op de wedstrijden, dan komen er twee wedstrijddagen met beide een 500 en een 1000 meter op het programma en tot slot werken we nog drie dagen in alle rust aan de techniek, waarbij filmpjes van de wedstrijden als basis dienen.
 
Trainingsweek Berlijn
Direct uit Inzell gaan we door naar Berlijn, waar we voor de allroundliefhebbers een trainingsweek organiseren rondom de '16th International Mastercup Berlin' op 9 en 10 februari.
Ook hier starten we met wedstrijdvoorbereiding op donderdagmiddag (7 februari), in het weekend volgen twee wedstrijddagen en tot slot nog drie dagen werken aan de techniek, waarbij we eindigen op woensdagmorgen 13 februari. Ook hier wordt in de drie slotdagen op basis van de filmpjes van de wedstrijden aan de techniek gewerkt.
 
Interesse? Mail dan naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Zomerijs 2013
Nu al is er veel vraag naar trainingsweken op het zomerijs van Inzell. Op dit moment is nog niet bekend welke maand de baan van Inzell geopend zal zijn. Binnenkort hoop ik meer duidelijkheid te krijgen in een overleg met de directie van de ijshal. Zodra meer bekend is, lees je dat in deze nieuwsbrief.