logohkwvl
 
1

Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2013 - nr. 10

 

1

Welke processie vond in uw heem plaats?


 

In het kader van het project 'Processies in de provincie West-Vlaanderen' wil Heemkunde West-Vlaanderen graag alle processies die ooit op het grondgebied van onze provincie plaatsvonden, in kaart brengen. Ongetwijfeld een té ambitieuze doelstelling, welke wij evenwel zo dicht mogelijk willen benaderen. Hiervoor doen we een beroep op uw kennis.

lees verder

 

 
 

Nieuwe publicatie:
Rondom de dokterswoning Franz Rosseel

In 1946 vestigt Dokter Franz Rosseel zich als internist in de Rijselstraat 48 te Menen. Hij betrekt er midden het historisch stadscentrum de imposante belle-époque woning.

lees verder

 

 
 


West-Vlaamse heemkundigen trekken
naar de nationale heemdag

Op de komende nationele heemdag, op zaterdag 21 september 2013 in het Limburgse Heers, willen de Westvlaamse heemkundigen weer met een flinke afvaardiging aanwezig zijn. Gezien de verre verplaatsing biedt Heemkunde West-Vlaanderen geïnteresseerden de kans in groep naar Heers te reizen.

lees verder

 

 


Zoekertje?

Heemkunde West-Vlaanderen stelt haar zijn nieuwsbrief ter beschikking van 'heemkundige' of 'historische' zoekertjes. Bent u op zoek naar een bepaalde foto, de betekenis van een middelnederlands woord waarbij Verwijs & Verdam u in de steek laat, ...


lees verder

 

Ter herinnering:

 

Inschrijving provinciale subsidiewerking (vóór 1 maart!)

Heemdag West-Vlaanderen 27 april: WEVELGEM

lees verder


 


Plaats uw activiteit op onze agenda

 

Is uw heemkring al volop de activiteiten voor 2013 aan het plannen? Waarom zou u die niet doorsturen naar ons. Al deze activiteiten krijgen een plaats op onze kalender.

lees verder

 

 

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in ons

ons archief
 

 

 

[SUBSCRIPTIONS]