Bethlehemkerk Nieuwsbrief
September 2018 nr. 32
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Midden in het leven
 
Kliederkerk
 
Zondag 30 september
 
Wegwijzer 2018-2019
 
Tafels van Hoop
 
Berichten Wijkkerkenraad
 
Uit welke liedbundel?
 
Kerkkamp 2018:
een beestenbende
 
Training schrijven helpt
 
Leve de breiende kerk
 
Geboren
 
Op safari in Hilversum
 
De mensen van Hoop
 
 
 
Zondag 30 september
 
Aanvang: 10:00 uur 
Thema:
'Gezamenlijke viering'
 
 
Let op: Locatie Morgenster
 
Sterretjes
 
Versterking gezocht Taakgroep PGH 2025
 
Bijbel, de geschreven traditie, en de Talmoed, de mondelinge joodse traditie, centraal.
 
Een dagelijkse Bijbeltekst en quote, recept, verhaal of gedicht brengen u steeds een stapje dichter bij Kerst, feest van hoop. Vraag hem nu gratis aan!
 
Prais & Food christelijk muziek evenement voor jongeren in Hilversum
 
Meedenker voor Kerkelanden gezocht,
 
Contactorgaan ouderenpastoraat: verlies en verdriet
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 28 september
Midden in het leven
 
Zaterdag 29 september
 
Zondag 30 september
Viering in de Morgenster
(Bethlehemkerk gesloten!)
 
Maandag 1 oktober
 
Dinsdag 2 oktober
Ontspanningsmiddag voor senioren 
 
Stiltecentrum open
 
Woensdag 3 oktober
 
Donderdag 4 Oktober
Stiltecentrum open
 
Vrijdag 5 oktober
-
 
Zaterdag 6 oktober
 
 
Zondag 7 oktober
ds Maarten Hameete
 
 
SAVE THE DATE
 
Dinsdag 9 oktober
 
Zaterdag 13 oktober
 

Zondag 30 september

Marcus 9: 38-50
 
Wie hoort erbij? 
De leerlingen zien iemand die geesten uitdrijft in Jezus’ naam. Maar hij hoort helemaal niet bij hen. Ze vertellen het aan Jezus. Wanneer hoor je nou echt bij Jezus? Jezus legt uit: ‘Wie niet tegen ons is, is voor ons.’
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
Hilversum Zuid
3de editie
 
 
Kerkbrink PgH Thema "Ballast en bagage"
 
 
BEZOEK ONZE SITE
Midden in het leven
Op vrijdagavond 28 september organiseert de groep “Midden in het leven” weer een avond. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor volwassenen van ongeveer 40 tot 67 jaar, die allen op hun eigen manier midden in het leven staan.
De bijeenkomsten starten om 19.00 uur met een ‘American dinner’. Iedere deelnemer heeft thuis iets gebakken, gekookt of bereid dat gedeeld wordt met alle aanwezigen. 
Na de gezamenlijke maaltijd kun je kiezen uit twee inhoudelijke onderwerpen Verval door Lisette en Erik van Halsema of een gesprek a.d.h.v. inspiratiekaarten door Jan Willem Meinsma. Zie bijlage Nieuwsbrief voor details.
 
 
 
 
 
 
Kliederkerk Hilversum breed
  
Zaterdag 29 september is er weer Kliederkerk!
Thema: ’Ga je mee vissen?’.
Tijd: 16.00- 19.00 uur

Kom je ook? Neem je vriendjes en vriendinnetjes gezellig mee en vergeet dan niet om óók je ouders
(en die van je vriendjes), je opa of oma of misschien wel je buurvrouw mee te nemen. Dan maken we er met elkaar een gezellige middag van!
 
 
Zondag 30 september
Deze zondag is er een gezamenlijke dienst in de Morgenster. Renate Japenga zal als jongerenwerker worden verbonden aan de Protestantse Gemeente Hilversum. Het wordt een viering, passend bij de taak van Renate. Dat betekent dat de kinderen en de jongeren de gehele dienst in de kerkzaal blijven. Voorgangers in deze dienst zijn ds. Erik van Halsema en ds. Jurjen Zeilstra. De Bethlehemkerk is deze zondagmorgen gesloten.
 
 
Wegwijzer 2018-2019
 
 
 
 
Met veel plezier biedt de kerkenraad van de Bethlehemkerk de nieuwe Wegwijzer aan.
In dit boekje staat alle informatie over de kerkelijke en andere activiteiten die we in onze wijk gewoon zijn of van plan zijn te doen.
Ook de gegevens van de contactpersonen per activiteit vindt u terug.
 
 
Tafels van Hoop
Voor "nieuwe" Nederlanders en “oude" Nederlanders is het nodig aan elkaar te wennen. Inburgering werkt naar twee kanten. De persoonlijke ontmoeting schept de mogelijkheid van wederzijdse verrijking.
Gescheiden optrekken leidt gemakkelijk tot uitsluiting en onvrede. Gezamenlijk verder gaan, met respect en waardering over en weer begint met elkaar te leren kennen.
Kerken in Actie de “Tafels van Hoop” gestart:  in Hilversum vindt er zo’n maaltijd plaats in de Bethlehemkerk op dinsdag 9 oktober.   Lees meer ....
 
 
 
 
Berichten Wijkkerkenraad
 
 
 
 
De Wijkkerkenraad is vol geestdrift van start gegaan in de nieuwe samenstelling.
 
Tijdens de eerste vergadering in dit nieuwe seizoen is er afscheid genomen van Els Verkerk, Irene Müller en Anneke Schippers. Tegelijk zijn welkom geheten Corne van Zandwijk, Annemarie de Groot en Bonny Rem-Veldstra.
 
We kijken terug op een geslaagde Buurtzaterdag met vele gasten in de tuin en op een mooie startzondag waarop een begin gemaakt kon worden met het goede gesprek, ons jaarthema.
 
 
Uit welke liedbundel zing je?
“Zingen is twee keer bidden” is een veelgehoorde uitspraak. Veel protestanten houden van zingen. Van psalmen tot Hemelhoog, van Johannes de Heer tot het nieuwe Liedboek.
Uit welke liedbundel zingt u het liefste? Wat zijn uw favoriete liederen? Wat is uw favoriete bijbelvertaling? Laat het weten door mee te doen aan deze peiling onder leden van de Protestantse Kerk. Het is een korte vragenlijst van maximaal acht vragen.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Kerkkamp 2018: beestenbende
  
Zaterdag 13 en zondag 14 oktober is het zover: het jaarlijkse kamp voor alle kinderen van de kerk! Het thema van dit jaar is Beestenbende! Een beestenbende maak je niet alleen, de kinderen van de Regenboog, de Morgenster en de Bethlehemkerk  gaan samen op kamp!
 
Om er een vrolijke beestenboel van te maken, mogen alle kinderen iets beestachtigs meenemen. Dat kan van alles zijn: een knuffel, een dierenspel, een poster, een slinger, eh… nee sorry, geen huisdieren!
Ben jij tussen de 6 en 12 jaar, aarzel dan niet langer en geef jezelf op voor dit geweldige kamp! 
 
 
Training schrijven helpt
Wanneer allerlei levensvragen je sterk bezighouden, vragen over jezelf, over de betekenis van je leven of over de toekomst, dan kan het helpen om je eigen leven in kaart te brengen.
 
Hiervoor is de training ‘Schrijven helpt’ opgezet.
 
  
 
Leve de breiende kerk
 
 
 
Vanaf mijn vroege jeugd is de kerk verbonden met breien. Vanwege Opoe. Zij breide eigenlijk altijd, en overal. Opoe was een lieve vrouw, altijd in het zwart gekleed, met de voeten op een bankje en een boel breipennen onder de arm. Opoe breide enkel sokken en kousen. Wanneer ik vroeg voor wie, dan antwoordde zij steevast: ‘Voor de kerk, jongen’.
 
Lees meer ...
 
Geboren
Op 16 augustus werd geboren Justin Noah, zoon van Reinier en Natascha Bandsma-de Graaf.
Op het geboortekaartje schreven de kersverse ouders: “Een nieuw leven door God ons gegeven
het wonder is groot en jij zo klein een kostbaar geschenk
waar wij dankbaar voor zijn.”
Reinier en Natascha willen Justin graag laten dopen.
De doopdienst is vastgesteld op 21 oktober a.s.
 
 
Synode op safari in Hilversum
 
Waar denkt u aan bij het woord safari? Op reis gaan, nieuwe werelden ontdekken. En dat is precies wat een aantal synodeleden van de Protestantse Kerk vandaag deed. Ze namen een kijkje in de wereld van pioniersplekken, nieuwe vormen van kerk-zijn in Almere en Hilversum. Met een heuse safari-jeep.
 
 
Wij zijn de mensen van Hooop
Na zeven jaar oorlog in Syrië zijn veel christenen omgekomen of gevlucht. Is er nog hoop voor de kerk in dit verscheurde land?
 
Mathilde Sabbagh, predikant in de National Evangelical Presbyterian Church of Al-Hassakeh, is daar heel duidelijk over: ja. Ze beschrijft wat die hoop inhoudt.
 
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl