Nieuwsbrief januari 2014
Uw redactie is net terug van een week reizen in het Oosten van Duitsland om aldaar potentiële dealers voor de Jilaing JH600B te spreken. Daarom deze nieuwsbrief iets later dan gewoonlijk, maar niet minder interessant!

Kindermann Motorrad Service breidt uit
Op de heenreis naar Oost-Duitsland hebben wij onze Jialing JH600B dealer voor Noord-Duitsland bezocht: de firma KMS - Kindermann Motorrad Service.
 
Deze op zijspannen en Moto Guzzi gespecialiseerde firma ligt in Warmsen, in de buurt van Minden, en niet zo ver van de A2 naar Berlijn. Achim Kindermann is sinds mei 2013 dealer en onderhouds-werkplaats voor de Jialing JH600B zijspancombinatie. Gezien zijn goede verkopen in 2013 heeft ook hij nieuwe voorraad in bestelling uit de komende containerbestelling die voor maart is gepland.
 
Trots liet Achim ons zijn nieuw aangebouwde uitbreiding zien. Een montagehal waar straks meerdere heftafels en monteurswerkplekken worden ingericht. Momenteel is dat er nog maar een, want de lopende restauratie-werkzaamheden aan een Cadillac, een Lancia en een Volvo "vreten" ruimte. Maar, door de overige werkruimtes ook opnieuw in te richten komt dat allemaal weer goed.
 
Opvallend: ook in deze koude wintermaanden staan de monteurswerkplaatsen vol met opdrachten waar aan wordt gewerkt. Enkele zijspancombinaties worden in klantopdracht gebouwd en daarnaast het reguliere onderhoud dat Achim's klanten vaak in de wintermaanden laten doen.
 
 

Status Royal Enfield 350 Bullet bestelling
Onze leverancier in New Delhi heeft enkele weken geleden gemeld een viertal mooie gebruikte Bullets op de Indiase markt te hebben gevonden.
 
Met bouwjaren tussen 1972 en 1974 vormen deze motoren een goede basis voor de restauratie en revisie waaraan zij nu zijn begonnen.

Vanwege de grote belangstelling zijn er vier machines besteld, waarvan er inmiddels één is verkocht. Deze machine zal straks samen met een INDER zijspan als complete zijspanmachine aan de Nederlandse klant worden afgeleverd.


Pascal Eeckhoudt zijn Chang Jiang 750
Pascal Eeckhoudt uit België heeft zijn Chang Jiang 750 M1M afgeleverd gekregen in september 2013. Ook hij was van plan om onze adviezen keurig op te volgen zoals beschreven in ons zgn. Do's & Dont's document dat elke CJ750 klant krijgt meegeleverd. Na deze "ingebruikname werkzaamheden" heeft Pascal de motor zonder meer kunnen inschrijven in België en kon de kentekenplaat worden gemonteerd.
 
Dat zijn werk niet voor niets was tonen de schitterende plaatjes van een CJ750 klaargemaakt in de stijl van een Duits legerzijspan.
 
Nog is het winter, maar de lente komt beslist en dan kan Pascal zijn CJ750 M1M de sporen geven!
 

Een klant vertelt over zijn Jialing JH600B
Beter gezegd, een klant van ons spreekt over zijn toekomstige Jialing JH600B. Maar, laten we hem zelf aan het woord - zij het in een ingekorte versie... Knipogen
 
Rainer Hagen uit Leverkusen vertelt:"
In september 2012 wilde ik mijn solo machine (een DL 1000) in een zijspan (laten) ombouwen. De offertes van bekende zijspanbouwers lagen bij bedragen tussen € 10.000 en € 15.000. Via Internet kwam ik op de website van MOTORWERK in Nederland terecht.
 
In Juli 2013 heb ik met hun contact opgenomen. Een demomachine was onderweg en uiteindelijk kon ik in oktober 2013 de proefrit in Venlo bij MOTORWERK maken. Het toeval wilde, dat wij op de heenweg voor ons een Jialing JH600B aantroffen - een echte JH600B in actie op de snelweg!
Toen wij uiteindelijk bij Bart en Marjoleen aankwamen stond het zijspan dat voor ons reed al op hun oprit. Wát een toeval!
 
Ik kon meteen met de eigenaar Dietrich Ulrich van deze JH600B uitgebreid mijn vele vragen bespreken. Altijd betere informatie dan van de importeur of de fabriek....
 
Het werd tijd voor onze proefrit. Ik heb de demomachine op het terrein voor het magazijn heen en weer gejaagd. Remmen, optrekken, de zijspanbesturing met meesturend zijspanwiel getest. En uiteraard ook met mijn echtgenote Janine in de boot!

Ons oordeel: super!!!
 
Onze beslissing was gevallen, deze gaat het worden. In december 2013 heb ik mijn solo motor verkocht en een Jialing JH600B Army in olijfgroene uitvoering besteld bij MOTORWERK in Venlo, NL."
 
Inhoud
Kindermann Motorrad Service breidt uit
 
Status Royal Enfield 350 bestelling

Pascal Eeckhoudt zijn Chang Jiang 750
 
Een klant vertelt over zijn Jialing JH600B


 
 
Kindermann Motorrad Service

Hier ben ik de baas....
 

Achim Kindermann in zijn nieuwe hal
 
Lancia en Volvo hebben ruimte nodig
 
Marjoleen en Achim in gesprek
 
 
Pascal Eeckhoudt zijn Chang Jiang 750

 
Chang Jiang 750 M1M als mooie replica
 
 
 
 
 
Een klant vertelt over zijn Jialing JH600B

 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl